V

Verwijderd lid 1165

Gast
Als ik het zo lees denk ik dat het bij mij ook niet helemaal goed gaat, en ik ben er ook nogal slecht in. Ik heb wel een tijd speltbrood gekocht, maar dan verslapt het weer. Nu eet ik dus wel weer bruin brood. Macaroni en spaghetti en aardappelen eten we ook, maar wel met mate.
Koffie drink ik een beetje, niet veel, ik drink veel water. Ik ben gek van Tomaten, en Tomatensoep. Vlees eet ik een beetje maar ben ik niet zo gek van, wel als het in macaroni zit, maar ik hou niet van hele lappen vlees eten.

Mijn gewicht is oke, maar ik denk dat het ook komt omdat ik niet zo veel suikers gebruik, niet echt veel koekjes, geen frisdrank, niet zo van de snaai, en ik doe alles lopend of fietsend, dus beweeg ook wel erg veel.

Maar vraag ik me af zou er ook niet een soort natuurlijk systeem in ons zitten die voelt dat het in evenwicht moet blijven, dat als we bijvoorbeeld aardappels gegeten hebben je automatisch geen koffie neemt? Of als je Tomatensoep gehad hebt je denkt ik neem even geen Tarwebrood erbij? Als een soort van meter in onszelf?
Hmm... meestal werkt dat alleen met goede, gezonde dingen. Daar eet je je zelden klem aan.
Ik heb heel mijn leven én aardappelen gegeten (NLs basisvoedsel), koffie gedronken, koemelk, kaas van koemelk, enz.
Ik denk dat onze lichamen door alle zooi die we binnen krijgen van slag zijn mbt registreren wat goed of slecht of teveel is.
Geitenkaas vind ik bijv ook smeeeerig!!! Stak het ooit per ongeluk in mijn mond, puke!! En dat is dan gezonder dan koemelkkaas...

Met speltbrood vind ik het grappige... ik eet dat nu al zo'n 5 jaar en ik lust geen tarwebrood meer. Als ik dat nu eet, proef ik pas hoe vies dat is, echt smerig. Dat is dan denk ik wél die 'meter' in je lijf die dan weer werkt omdat ie niet meer aangetast is mbt tarwe.
Als er ooit geen spelt is koop ik een stukje maisbrood, dat smaakt wel. Als dat er ook niet is koop ik een keer speltcrackers of beschuit, hihi.

Hetzelfde trouwens met bakboter. Ik gebruik ook al 4 jaar of zo alleen kokosolie. Ooit zat ik zonder en had ik nog vloeibare margarine. Toen het heet werd in de pan ging ik bijna over mijn nek van de meur. Zó vies! Toen heb ik de pan schoongeschrobt en olie gebruikt.
Momenteel ben ik ook af aan het stappen van halvarine. Dat is ook zoiets ongezonds. Schijnbaar kun je dat een jaar buiten zetten, schimmelt niet eens, vliegen blijven er ook van weg. Ik heb nooit getest, maar het is logisch, een chemisch product.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Maar vraag ik me af zou er ook niet een soort natuurlijk systeem in ons zitten die voelt dat het in evenwicht moet blijven, dat als we bijvoorbeeld aardappels gegeten hebben je automatisch geen koffie neemt? Of als je Tomatensoep gehad hebt je denkt ik neem even geen Tarwebrood erbij? Als een soort van meter in onszelf?
Ik vermoed van wel. Als ik alleen al naar mijzelf kijk, dan denk ik aan bepaalde momenten waarop ik ineens trek heb in een specifiek iets of voor de maaltijd voor die dag of juist dat je bepaalde producten of ingrediënten gewoon ineens niet kunt velen (vooraf in mijn gedachten al). Ook wanneer ik ziek wordt, dan heb ik ineens behoefte aan anijsmelk. Ik denk dat een innerlijk stemmetje je dat ingeeft dat er een behoefte is aan een bepaald product of ingrediënt.
 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Geitenkaas vind ik bijv ook smeeeerig!!! Stak het ooit per ongeluk in mijn mond, puke!! En dat is dan gezonder dan koemelkkaas...
[a112.gif]Dat vind ik dus juist weer hartstikke lekker. En misschien is dat ook geleid, want het brengt me terug naar vakanties met mijn ouders tijdens mijn jeugd naar Frankrijk, Spanje, e.d. Ik drink dus ook wel koemelk maar geen verse. Ik drink de houdbare die datzelfde bij mij terugbrengt. Iedereen vond het altijd vies in Frankrijk, behalve ikke.
 
U

User_479

Gast
hihi ik hou van Geitenkaas.
Ik hou niet zozeer van veel eten en klem eten. Als ik eens een feestje hebt gehad of etentje en ik heb wat teveel gegeten of teveel verschillends dan heb ik meteen last en denk ik bah. Ik eet vrij gedoseerd door te dag heen.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
En dan te denken aan de familie vd nachtschade, die ook verzuring geeft: Aardappelen nr 1, en bij de meesten nog altijd deel van het menu.
In die lijst van dokter Vogel staat, dat aardappels alkalisch zijn.
Dat hoort bij de Westerse cultuur & lifestyle
Ja, daar hoeven we dan toch niet mee door te gaan.
Heb je het inmiddels kunnen proberen @Silver en is het je bevallen?
Ik drink Alka thee, maar ik geloof niet dezelfde als die jij nu quote, de mijne zegt ontzurende kruidenthee.
En ja, ik vind 'm te drinken. Neem nu nog maar enkele kopjes gewone thee per dag en dan 's avonds die Alka thee.
Is goed te doen. Maar ik mis mijn pepthee wel.
 
V

Verwijderd lid 1165

Gast
Ah, het verhaal zit hem bij de nachtschade -en dus ook aardappel- dus net anders: het is inderdaad niet verzurend maar geeft vaak wel ontstekingsreacties in gewrichten en kan dus ook nadelig zijn bij artrose e.d. aandoeningen.
Ik meende dat mijn therapeut zei om verzuring, wat ook hetzelfde effect geeft, maar het zit hem dus in stofjes in nachtschade die ontstekingsreacties op kunnen roepen, een soort allergische reactie schijnbaar.
Ik vond het al even gek, want ik heb het van 2 alternatieve therapeuten, maar het zit dus inderdaad net iets anders in elkaar, al is het effect feitelijk eender. Alleen, als je daar geen last van hebt, moet het dus qua zuur niets uitmaken.
 
U

User_479

Gast
Ik ben laatst wel door een alternatief therapeute wel geheel onderzocht op alle organen, balansen en bloed, vitaminen, mineralen, schimmels, virussen en dergelijke. Bij die kennis waar ik mee was sprak ze wel over verzuring. Bij mij niet, dus ik denk dat ik door alles wat ik hoor en lees soms ook denk ik doe het niet zo goed maar dat het in de praktijk misschien meevalt.

Ik vraag me ook af in hoeverre de wet der aantrekking werkt op dit gebied? Als jij geloofd dat je je lijf op de juiste manier voedt, komt het misschien ook zo? Komt er op je pad wat nodig is?
Ik moet daarbij denken aan dat verhaal van die persoon die zwart vuil water dronk, iets anders was er niet voor handen, maar hij dacht het helder. Zou normaal ziek geworden zijn, van de bacterien, maar mankeerde niets. Hij had echt heel sterk de overtuiging gehad ik drink helder water en het helpt mij.
Wat niet wil zeggen dat we verkeerde dingen moeten nuttigen maar ik vraag me wel af hoe de wet er dan in werkt.
Ik denk ook weleens ik moet niet vet eten op een feestje anders krijg ik maagzuur. En jahoor dan soms maagzuur terwijl ik het niet eens gehad heb. Maar als ik overtuigd denk ik voel me prima, komt het vaak zo, zelfs met een vette hap.
 
V

Verwijderd lid 1165

Gast
Ook wel, en je kunt wel met je cellen communiceren. Dat is mij ooit geadviseerd te doen voor een operatie waarbij ik dus narcose moest en daar reageer ik niet zo goed op. Ik doe het nu ook wel eens met antibiotica omdat ik voor heel veel allergisch ben. Dan maak ik contact met mijn cellen en vertel hen dat ik het nodig heb om te genezen en dat alleen de cellen die het nodig hebben het op moeten nemen, de rest het gewoon 'voorbij' moet laten gaan. Of iets dergelijks.
Dat soort dingen is redelijk nieuw voor me, maar goed, oefening baart kunst.
Ik weet dat het werkt, want met een transmissie van Joke (Elohim) met eenzelfde soort iets er in heb ik daarna enorme verlichting van klachten.
Qua wet der aantrekkingskracht heb ik een keer in 1 nacht mijn ernstig overbelaste schouder genezen. Heel stellig dat ik het zelf kon, dat het ook gewoon ging gebeuren, dat het feitelijk er al was. Ik ga slapen, word wakker, zo goed als helemaal weg.
Mindset-kracht kan absoluut verschil maken.
Maar in geval van verzuring... ik had er niet eens ooit van gehoord tot het me werd verteld door een therapeut. Dan kan je dat toch ook niet per ongeluk aantrekken.
Er zit dan achter elke aandoening dan weer een energetische reden, en mogelijk maakt diezelfde reden dat je bepaalde verkeerde dingen eet en drinkt. Bijv. teveel junkfood, koffie, roken enz.
In principe zou je die dingen terug kunnen leiden tot laag zelfbeeld, lage zelfliefde of iets dergelijks. Zoiets zit meen ik achter verslavingen, en niet goed voor jezelf zorgen met voeding & koken waarschijnlijk ook.
Dus dat het indirect in die zin ermee van doen heeft, kan ik me voorstellen.
Kweet niet hoe jij dat ziet?
Ik herken ook wat je zegt van "Ik krijg daar vast XYZ van!" en dat je het dan ook krijgt.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Ik herken ook wat je zegt van "Ik krijg daar vast XYZ van!" en dat je het dan ook krijgt.
Ik ben daar niet helemaal van overtuigd dat het door het denken eraan veroorzaakt wordt. Ik breng het eerder in combinatie dat je op dergelijke momenten juist meer naar je lichaam luistert en dan bemerkt wat dingen teweeg brengen. Net als vol enthousiasme met iets aan de slag zijn, onvermoeibaar lijken, maar nadat je gestopt bent en gaat zitten en bewust gaat rusten juist dan bemerkt hoe moe je in feite bent. Dan zijn je gedachten daar wel op gefocust terwijl je er eerder aan voorbij ging.
 
U

User_479

Gast
Ik heb dan dat boek van Christiane Beerlandt over voedingsmiddelen en hun energie betekenis. En daar geloof ik ook zeker in. Dat wat jij schrijft over junkfood en dergelijke.
Ik kon eerder zuchten en steunen als de kinderen hier weer teveel chips aten, maar in dat boek stond dat het juist heel normaal is omdat Chips staat voor op zoek naar jezelf , en dat doen pubers vaak, en inderdaad de puberteit is wat gezakt en de chips blijft ook veel langer compleet. En met ander soort voedingsmiddelen klopt het ook altijd wel, de boodschap die erachter zit.
Ik had ook nog nooit van die ziekte gehoord die ik heb, maar de betekenis, komt me weer wel bekend voor, dus heb ik het denk ik toch aangetrokken, ook al kende ik de naam niet. We zijn continue magneten. Energetische magneten dan soms.
Ik weet ook niet altijd precies hoe de wet werkt, als ik niet helder formuleer, trek ik ook weleens dingen aan waarvan ik denk, dit moest dus even niet, ik wist niet dat dit ook nog kon.. Maar goed ik denk dus ook wel dat als onze zelfliefde oke is, je bepaalde producten ook niet veel kiest.

Ik geloof ook heilig in de mindset kracht, ik heb het wel eens gehad met veel te veel wijn, waar ik normaal een fikse kater van zou hebben, ik probeerde er van overtuigd te zijn dat ik er niets van zou merken en ik had zelfs geen lichte hoofdpijn.
Dat van die narcose en antibiotica wat jij schrijft is ook mooi.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Maar vraag ik me af zou er ook niet een soort natuurlijk systeem in ons zitten die voelt dat het in evenwicht moet blijven, dat als we bijvoorbeeld aardappels gegeten hebben je automatisch geen koffie neemt? Of als je Tomatensoep gehad hebt je denkt ik neem even geen Tarwebrood erbij? Als een soort van meter in onszelf?
Dat hebben we wel, dat hebben we eigenlijk allemaal, maar bij de meeste mensen is dat al heel jong om zeep geholpen omdat je "je bord moest leegeten" , het wordt ook om zeep geholpen omdat we er niet naar luisteren en het wordt om zeep geholpen omdat we geen geld hebben om het juiste voedsel voor onszelf te kopen.
 
V

Verwijderd lid 1165

Gast
Dat hebben we wel, dat hebben we eigenlijk allemaal, maar bij de meeste mensen is dat al heel jong om zeep geholpen omdat je "je bord moest leegeten" , het wordt ook om zeep geholpen omdat we er niet naar luisteren en het wordt om zeep geholpen omdat we geen geld hebben om het juiste voedsel voor onszelf te kopen.
Dat inderdaad ook.
 
V

Verwijderd lid 1165

Gast
Ik heb dan dat boek van Christiane Beerlandt over voedingsmiddelen en hun energie betekenis. En daar geloof ik ook zeker in. Dat wat jij schrijft over junkfood en dergelijke.
Ik kon eerder zuchten en steunen als de kinderen hier weer teveel chips aten, maar in dat boek stond dat het juist heel normaal is omdat Chips staat voor op zoek naar jezelf , en dat doen pubers vaak, en inderdaad de puberteit is wat gezakt en de chips blijft ook veel langer compleet. En met ander soort voedingsmiddelen klopt het ook altijd wel, de boodschap die erachter zit.
Ik had ook nog nooit van die ziekte gehoord die ik heb, maar de betekenis, komt me weer wel bekend voor, dus heb ik het denk ik toch aangetrokken, ook al kende ik de naam niet. We zijn continue magneten. Energetische magneten dan soms.
Ik weet ook niet altijd precies hoe de wet werkt, als ik niet helder formuleer, trek ik ook weleens dingen aan waarvan ik denk, dit moest dus even niet, ik wist niet dat dit ook nog kon.. Maar goed ik denk dus ook wel dat als onze zelfliefde oke is, je bepaalde producten ook niet veel kiest.

Ik geloof ook heilig in de mindset kracht, ik heb het wel eens gehad met veel te veel wijn, waar ik normaal een fikse kater van zou hebben, ik probeerde er van overtuigd te zijn dat ik er niets van zou merken en ik had zelfs geen lichte hoofdpijn.
Dat van die narcose en antibiotica wat jij schrijft is ook mooi.
Ik heb haar boek over ziekten en aandoeningen. Als je wilt wil ik daar wel voor je in kijken over jouw ziekte? Of heb je al eens gekeken en staat het daar ook niet in?
Ik kan anders foto's maken vd pagina's en doorsturen.