V
Verwijderd lid 1165
Gast
Hmm... meestal werkt dat alleen met goede, gezonde dingen. Daar eet je je zelden klem aan.Als ik het zo lees denk ik dat het bij mij ook niet helemaal goed gaat, en ik ben er ook nogal slecht in. Ik heb wel een tijd speltbrood gekocht, maar dan verslapt het weer. Nu eet ik dus wel weer bruin brood. Macaroni en spaghetti en aardappelen eten we ook, maar wel met mate.
Koffie drink ik een beetje, niet veel, ik drink veel water. Ik ben gek van Tomaten, en Tomatensoep. Vlees eet ik een beetje maar ben ik niet zo gek van, wel als het in macaroni zit, maar ik hou niet van hele lappen vlees eten.
Mijn gewicht is oke, maar ik denk dat het ook komt omdat ik niet zo veel suikers gebruik, niet echt veel koekjes, geen frisdrank, niet zo van de snaai, en ik doe alles lopend of fietsend, dus beweeg ook wel erg veel.
Maar vraag ik me af zou er ook niet een soort natuurlijk systeem in ons zitten die voelt dat het in evenwicht moet blijven, dat als we bijvoorbeeld aardappels gegeten hebben je automatisch geen koffie neemt? Of als je Tomatensoep gehad hebt je denkt ik neem even geen Tarwebrood erbij? Als een soort van meter in onszelf?
Ik heb heel mijn leven én aardappelen gegeten (NLs basisvoedsel), koffie gedronken, koemelk, kaas van koemelk, enz.
Ik denk dat onze lichamen door alle zooi die we binnen krijgen van slag zijn mbt registreren wat goed of slecht of teveel is.
Geitenkaas vind ik bijv ook smeeeerig!!! Stak het ooit per ongeluk in mijn mond, puke!! En dat is dan gezonder dan koemelkkaas...
Met speltbrood vind ik het grappige... ik eet dat nu al zo'n 5 jaar en ik lust geen tarwebrood meer. Als ik dat nu eet, proef ik pas hoe vies dat is, echt smerig. Dat is dan denk ik wél die 'meter' in je lijf die dan weer werkt omdat ie niet meer aangetast is mbt tarwe.
Als er ooit geen spelt is koop ik een stukje maisbrood, dat smaakt wel. Als dat er ook niet is koop ik een keer speltcrackers of beschuit, hihi.
Hetzelfde trouwens met bakboter. Ik gebruik ook al 4 jaar of zo alleen kokosolie. Ooit zat ik zonder en had ik nog vloeibare margarine. Toen het heet werd in de pan ging ik bijna over mijn nek van de meur. Zó vies! Toen heb ik de pan schoongeschrobt en olie gebruikt.
Momenteel ben ik ook af aan het stappen van halvarine. Dat is ook zoiets ongezonds. Schijnbaar kun je dat een jaar buiten zetten, schimmelt niet eens, vliegen blijven er ook van weg. Ik heb nooit getest, maar het is logisch, een chemisch product.