catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Ja helaas vertegenwoordigen de nederlandse sites nog niet alle kennis en iddeen die wereldwijd voorhanden zijn. Als ik door mijn ervaringen meer kennis heb over het leven zonder chakra's. (mocht mij dat bevallen) Zal ik een nederlands blog starten...

liefs Eelco
 

snowhawk1

Bekend lid
Forum lid
catsquotl zei:
Oh?

Ik heb net een 3 jarige chinese geneeskunde opleiding afgerond en ben bezig met de volgende 3..
In het meridiaanstelsel echter zitten er wel acupunctuurpunten waar de 7 hoofdchakra zijn, doch die zin in mijn ervaring bij lange na niet 1 op 1 vergelijkbaar.

Als je meer informatie hebt daarover hoor ik het graag.
Ik ben dan wel redelijk thuis in het chinese stelsel.. minder in het indiase..
Liefs Eelco
Dat schrijf ik ook niet he, dat ze 1 op 1 vergelijkbaar zijn. ;)
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Klopt. dat zei je niet,maar zelfs in de marges zie ik weinig meer overeenkomsten dan dat er energiecentra zijn die fungeren als tussenstop tussen materie en geest. en zelfs in de chinese geneeskunst kun je je afvragen of dat is wat de acupunctuurpunten doen.

liefs eelco <plak smiley hier>
 

Arthur

Bekend lid
Forum lid
Je kunt alles wat je maar wilt uitermate levendig visualiseren zoals bijvoorbeeld het verwijderen van je chakra's, het verwijderen van het haar op je hoofd of een miljoen euro op je bankrekening. Maar niet alles wat je visualiseert gebeurt ook echt ogenblikkelijk in de werkelijkheid. Daarom zou het kunnen zijn dat je nog steeds met je chakra's rondloopt, hoewel je ze in je gedachten hebt verwijderd.
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Klopt. Het begint met een gedachte.

ik heb enkel mensen een reading laten doen.1daarvan vertelde me dat alles gewoon werkte en meer of minder openstond.(wel met de aantekening dat mijn gidsen er hoofdschuddend naar keken.) 2 vertelden dat mijn chakra's compleet waren gesloten en niet meer draaiden. deze readers hadden nog niet eerder gehoord dat je zonder chakra zou kunnen en waarschuwden dat ik spoedig dood zou gaan of als een zombie rond zou lopen....

Wat ik het meest frappant vind aan deze kleine reis tot nog toe is de manier waarop iedereen aanneemt dat de chakra een natuurlijk onderdeel zijn van het meselijk lichaam en er zo vanzelfsprekend van uit gaan dat wat ik denk onmogelijkheid is. Dat onvoorwaardelijke geloof vind ik echt bizar.

Alles kan. misschien is de aarde nog wel plat. misschien hebben de atheisten gelijk. Vooralsnog doe ik wat ik altijd probeer te doen. Ik leef eeen tijdje met dit nieuwe idee, speel ermee en kijk of ik ermee resoneer zolang als het duurt.

Liefs Eelco
 

Arthur

Bekend lid
Forum lid
Voor zover ik weet staan de zeven afzonderlijke auralagen in verbinding met de zeven hoofd chakra's, en vormen de chakra's daarom de verbinding tussen het fysieke lichaam en de aura(lagen). Het (willen) verwijderen van je chakra's is daarom in mijn visie even bizar als het (willen) verwijderen van je aura.
Dat aura/chakra readers tegenstrijdige dingen vertellen is niet verbazingwekkend. Behalve dat er verschil in 'kwaiteit' tussen readers is, blijft het een feit dat het onder woorden brengen van paranormale waarnemingen alleen maar kan via de 'mind' (het ego) van de reader. Het onder woorden brengen van zaken waar eigenlijk geen woorden voor zijn is uitermate moeilijk.
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Ik weet van chakra's alleen wat ik uit de boeken heb geleerd.
Anyway Ik bracht de readers ook niet zozeer ter sprake om mijn gelijk te halen, maar om aan te geven dat je wel eens gelijk zou kunnen hebben.
zoals ik eerder al zei. Ik heb de waarheid niet in pacht. Alleen een idee.

Dat paranormale waarnemingen lastig onder woorden te brengen zijn kan ik me voorstellen.
Lief Eelco

ps leuke handtekening heb je....
 

snowhawk1

Bekend lid
Forum lid
Dat is dan jammer, dat wat je van chakra's weet uit boeken hebt geleerd, want als je ermee zou hebben gewerkt en ze zou hebben gevoeld, zou je beeld ook veranderen. Er zijn echt dingen die je simpelweg moet ervaren voor je ze een plaats kunt geven.
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
oh nuance nuance...

Ik heb er mee gewerkt. jaren lang van zeg toen ik mijn eerste schreden zette op het spirituele pad zo'n 25 jaar geleden. heb ze gezien. heb ze ervaren. heb vanuit verschillende invalshoeken ermee gemediteerd. gereinigd noem maar op. Toch hebben ze me nooit gegrepen als mijn waarheid. meer iets dat erbij hoord als je je spiritueel wil ontwikkelen. nou ja. Ik hoef gelukkig niemand te overtuigen. Kan ook niet.

liefs Eelco
en ja weer een tegenstrijdigheid...
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Wat ik bedoelde met boekenkennis is dat de chakra voor mij nooit meer zijn gaan leven dan dat ik uit de boeken haalde. anders dan bijvoorbeeld mijn hartconnectie die ik soms ervaar als ik me op moeder aarde of vader zon richt.

liefs
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
ehm voor de mensen die net als ik het idee hebben dat er meer aan de hand is rondom de chakra. Ik vond een lange draad op het spirit science forum.
een vrouw hier heeft de ervaring dat haar chakra samensmelten tot een ster.

heel interresante materie. helaas wel in het engels...

http://www.thespiritscience.net/forum/viewtopic.php?f=24&t=7819&p=7819&hilit=kundalini+evolving#p7819" onclick="window.open(this.href);return false;

liefs
Eelco
 

Arthur

Bekend lid
Forum lid
Het is altijd goed om te zoeken naar betere inzichten, theorieen en gezichtspunten. En vervolgens bestaande inzichten te vervangen voor deze betere. Maar dan moeten ze wel echt 'beter' zijn, dat wil zeggen:
- de nieuwe inzichten verklaren meer dan de bestaande, met name op de punten waar de bestaande inzichten tekort schieten of waar deze geen uitsluitsel over geven
- de nieuw inzichten bevatten minder tegenstrijdigheden dan de bestaande
- met de nieuwe inzichten kun je gebeurtenissen en verschijnselen beter voorspellen dan met de bestaande

Vooralsnog scoort jouw idee op alle drie deze punten (aanmerkelijk) minder dan de bestaande ideeen over chakra's, ook al zijn er mensen die vergelijkbare ideeen hebben. Op dit moment is er dus geen reden om de bestaande inzichten over chakra's te vervangen door de jouwe. Maar dat kan uiteraard veranderen, want het kan best zijn dat je gelijk hebt, maar ik mis tot op heden argumenten die aantonen dat jouw idee beter is volgens de drie punten die ik hierboven noemde.
 
A

Anonymous

Gast
citaat Eelco; Ik zeg niet dat het zo is, maar voor mij is het op dit ogenblik aannemelijk dat de chakra een middel zou kunnen zijn om ons onwetend te houden.

hier kan je ervan alles over lezen , voor mij nu een zuivere site die mij ook is aangereikt .....en voor mij klopt tie feilloos, gestaafd naar ervaringen , gevoel en ingevingen (aanreikingen)

maar doe ermee wat JIJ ermee kan doen , thats it ...

http://www.balanskristal.nl/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Dank je wel Dionysus.

Ehm heb er even naar gekeken.. Misschien begrijp ik de bedoeling er niet van
In het zevende chakra is de balans te vinden tussen wat we niet kunnen en waar we wel toe in staat zijn. De ervaringen die we in ons leven hebben opgedaan hebben ons zicht gegeven op wat we kunnen. Iedere nieuwe ervaring zal ons steeds weer de twee kanten van het leven laten ervaren: ‘Wat kan ik en wat kan ik niet’. Hoe meer we dat van onszelf kennen, hoe makkelijker we door het leven gaan.
DIt is waar ik intuítief op uitkwam..

liefs Eelco
Met het verwijderen van mijn chakra heb ik ook mijn geheugen en intuítie verloren lijkt het wel.
Kan hier niks mee.
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Deze spreekt mij meer aan.
Besef van werkelijkheid
Hebben we eenmaal onze illusies herkend, zodat ze niet meer de leiding over ons leven hebben, maar ons bewustzijn de leiding heeft overgenomen, dan kunnen onze ideaal beelden transformeren in ‘besef van de werkelijkheid’. We maken die werkelijkheid niet mooier dan het is, maar ook niet minder. We hoeven niets te bevechten, we hoeven ook nergens voor onder te doen, we nemen onze rechtmatige plaats in.
De vorige was mijn ego. deze is mijn ziel
liefs
 
A

Anonymous

Gast
citaat;Met het verwijderen van mijn chakra heb ik ook mijn geheugen en intuítie verloren lijkt het wel.
Kan hier niks mee.

ze kunnen je chakra niet verwijderen ! ..... heel simpel , maar geloof wat je gelooft en je zal het gaan geloven( en dit moet ik idd even wijzigen want dat komt zo erg direct over en zo bedoel ik niet :wink: )....en mss ben je nog niet toe aan deze site ? ...... alles is goed weet je ....mss moet je het ook gewoon loslaten en dan pas komen de antwoorden die jou zo bezighouden ..... ????


(k) VB (r)
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
dionysus zei:
ze kunnen je chakra niet verwijderen ! ..... heel simpel
Euhhh en dat haal je uit het bewustzijnskristal?
Je kan je chakra prima verwijderen ! ....... echt ook heel simpel.

Maar misschien ben je daar nog niet aan toe. Ook goed.

Anyway Ik heb geen antwoorden wel vragen.. Misschien stel ik ze verkeerd.
Ik was in deze draad niet op zoek naar de vraag of het wel of niet kon.
Wilde een andere idee over de geijkte wegen rondom chakra poneren.
Had niet verwacht dat mensen op een site als deze zich zo vast zouden klampen aan hun overtuigingen rondom chakra..
Hoopte op mogelijk een discussie over hoe de chakra gebruikt werden en onderzoeken hoe je dat zou aanpakken zonder. Vanuit een gevoel van meer eenheid. Een andere manier vinden van beschermings an activerings meditaties en visualisaties..

Helaas dat lijkt hier niet te gaan gebeuren.
Ook goed, maar ik ga vanaf nu geen discussie meer aan over het nou wel of niet mogelijk is of wie er nou gelijk heeft.
Vind ik niet interresant een onnodig.

iedereen creërt zijn eigen werkelijkheid. Hier en daar met wat collectieve gemeenschappelijke ervaringen..
Ik heb geen onderzoeksmethode, denkrichtingen en geaccepteerde bewijsvoeringen nodig om mijn werkelijkheid te creëren

Als je iets lange genoeg geloofd wordt het voor jou vanzelf waar.
Dus ik hou mezelf nog maar even voor dat ik geen chakra's heb ok?

Liefs Eelco
 
A

Anonymous

Gast
catsquotl zei:
dionysus zei:
ze kunnen je chakra niet verwijderen ! ..... heel simpel
Euhhh en dat haal je uit het bewustzijnskristal?
Je kan je chakra prima verwijderen ! ....... echt ook heel simpel.

Maar misschien ben je daar nog niet aan toe. Ook goed.

Anyway Ik heb geen antwoorden wel vragen.. Misschien stel ik ze verkeerd.
Ik was in deze draad niet op zoek naar de vraag of het wel of niet kon.
Wilde een andere idee over de geijkte wegen rondom chakra poneren.
Had niet verwacht dat mensen op een site als deze zich zo vast zouden klampen aan hun overtuigingen rondom chakra..
Hoopte op mogelijk een discussie over hoe de chakra gebruikt werden en onderzoeken hoe je dat zou aanpakken zonder. Vanuit een gevoel van meer eenheid. Een andere manier vinden van beschermings an activerings meditaties en visualisaties..

Helaas dat lijkt hier niet te gaan gebeuren.
Ook goed, maar ik ga vanaf nu geen discussie meer aan over het nou wel of niet mogelijk is of wie er nou gelijk heeft.
Vind ik niet interresant een onnodig.

iedereen creërt zijn eigen werkelijkheid. Hier en daar met wat collectieve gemeenschappelijke ervaringen..
Ik heb geen onderzoeksmethode, denkrichtingen en geaccepteerde bewijsvoeringen nodig om mijn werkelijkheid te creëren

Als je iets lange genoeg geloofd wordt het voor jou vanzelf waar.
Dus ik hou mezelf nog maar even voor dat ik geen chakra's heb ok?

Liefs Eelco
ik klamp mij niet vast aan mijn overtuigingen hoor lieverd, ;) zo voel ik dat niet iig ... maar ik voel wel wat voor mij zo is en als ik zo direct ....overkom , ik bedoel dat niet zo iig :!: (f) .....ik probeer alleen maar wat....aan te reiken ...pfff mailwoorden weer en mijn vertaling en gevoel :roll:


hahaha :mrgreen: jij kan ....moet helemaal niets natuurlijk ...jij kan gewoon doen wat jij ermee kan doen Eelco

nogmaals , alles is goed ,geen oordeel en geen vooroordeel .

(k) VB (r)

het balanskristal was voor mij 1 grote bevestiging ...... :)
 
Bovenaan