catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Hallo allemaal,

Enkele weken geleden kwam ik via enkele synchroniciteiten en een boek van George Kavassilas tot het idee dat de chakra mogelijk een energetisch geimplanteerde constructie is die door het zogenaamde valse licht gebruikt wordt om je op het verkeerde been te houden en jou licht te stelen.

Zoals bij meer dingen die ik tegenkom is dit idee erg "out there" zeg maar.
Toch liet het me niet los. Hoe meer ik erover nadacht hoe waarschijnlijker het me leek.

Aangezien de chakra 1 van de eerste dingen zijn die een spirituele zoeker tegenkomt. Zal men zich als zoeker nadat hij de chakra heeft geaccepteerd als energetisch model van zijn aardse leven niet vaak afvragen of ze wel zijn wat ze zijn.

Onbalansen en implantaten worden tegenwoordig aan de lopende band meditatief verwijderd, geharmoniseerd en in balans gebracht of bij een energetisch therapeut verwijderd.

Aan de waarde van de chakra zelf word nauwelijks getwijfeld. Daarnaast is het als je erover nadenkt het ideale middel om mensen te laten doen wat je wilt of nodig hebt. Je creërt een kunstmatige disbalans en de mens zal van alles in het werk stellen die onbalans weer in harmonie te krijgen. Als deze mens dan heeft gedaan wat je nodig hebt creër je een even kunstmatige balans en ieder gaat verder waar hij was.

Zo denkende luisterde ik een aflevering van de super woo podcast, waar Laura lee mysticah en george kavassilas het hadden over het verwijderen van je chakra's, tijdens het luisteren sloot ik mijn ogen eigenlijk alleen om te zien of ik iets van mijn chakra's kon waarnemen. Voor ik het in de gaten had was ik aan het visualiseren hoe ik ze losschroefde en liet verdwijnen in mijn hartruimte..
Dat is nu zo'n 2 weken geleden...

Ik leef nog steeds. (iets waarvoor ik op andere forums voor gewaarschuwd was.) Voel me niet byzonder veel verlichter of ellendiger, al heb ik wel het idee meer vanuit mijn persoonlijke kracht te opereren, maar dat kan ook wishfull thinking zijn..

Ik ben wel benieuwd naar wat jullie er van vinden.

Liefs Eelco
 

murthag

Bekend lid
Forum lid
Ik vind dat ver gezocht want wij mensen kunnen de chackra's zelf ook herstellen met energie.
Het kunnen verwijderen van deze is echter waar ik een vraag teken achter zet want de chackra zorgt voor veel dingen in je leven. Zo ook het paranomale kunnen ervaren en dergelijke dus wij gebruiken ze zelf ook tot dingen. Maar als de goden ze hebben gecreëerd om ons te controleren. Waarom zoudne ze dna toestaan dat wij ze kennen en zelf kunnen gebruiken of zelfs ze te kunnen verwijderen.

Het kan zijn daf jouw verhaal klopt, maar ik geloof er op dit moment niet in :).

Groetjes stefan
 

snowhawk1

Bekend lid
Forum lid
Ik denk dat je je wat meer moet verdiepen in de chakra's zelf. Ze zijn al meer dan 5000 bekend. Ze worden niet gemanipuleerd of geblokkeerd door derden, maar door jezelf.

Ik kan energetisch wel trachten een chakra te beinvloeden, en wellicht dat het tijdelijk werkt, maar uiteindelijk springt hij vanzelf terug waar hij bij die persoon al stond. Tenzij die persoon daar zelf iets aan wil veranderen.

Als je je chakra's verwijderd, dan ga je dood. Het zijn namelijk niets meer of minder knooppunten van de stromende levensenergie in je lichaam. Zonder chakra's of zonder bewegende chakra's stroomt de levensenergie niet meer.
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
flowerPower11 zei:
Bedoel je dat de chakra's een soort baken voor andersoortige lichtwezens zijn?
Als het klopt wat ik nu denk zijn het niet alleen bakens, maar produceren ze door de interactie met het menselijk energiesysteem ook een bijproduct dat door (niet zo) lichtwezens als een vorm van voedsel word gezien.

Ik ben er nog niet helemaal uit. Jaren geleden las ik de boeken van Bob Monroe die het had over loosh, een product dat wordt gegenereerd door mensen en gegeten door astrale wezens..

liefs
Eelco
 
A

Anonymous

Gast
Het volledig verwijderen van je chakra's kan naar mijn mening niet, want dan zou je ziel uit je lichaam verdwijnen en daarmee de fysieke dood ondergaan. Wat je dan wel hebt gedaan met het verwijderen van je chackra's, dat weet ik niet.

Ik kan mij wel enigszins wat vinden in de denkwijze die je neerzet, helemaal kan ik er niet in mee gaan. Maar ik ben er zo onderhand ook wel achter dat het één en al een zootje was, al meteen bij de schepping van de aarde dat ook niet met zuivere intenties is verlopen en we zaten hier onmiddellijk al met gemanipuleerd DNA. Hetgeen ook de bedoeling was. Jouw ziel en alle zielen hier op aarde hebben er mee ingestemd deze ervaring te maken om los te komen van de bron. Dus neem hier heb je dan ook je eigen verantwoording in te nemen. Laten we het verder maar niet hebben over al die energetische 'buitenaardse' implantaten die je ook nog eens meedraagt in je systeem vanuit je eigen galactische lijn / je eigen buitenaardse levens die in het hier en nu communiceren met je multi-dimensionale delen die nu wakker worden. Dan kom je ook een en al in contact met manipulatie. Multi-dimensionaal bewustzijn is al pittig genoeg. Echter.... als je jezelf realiseert dat je alles, maar dan ook alles bent geweest wordt je jezelf er ook van bewust dat het je eigen manipulatie is vanuit je eigen verleden. Dan plaats je het weer buiten je zelf.. Als je een beetje te ver kosmisch vliegt kun je jezelf er toe in staat voelen om je een experiment te voelen van andersoortige wezens die ook de naam goden zou kunnen dragen. Anyway... dan plaats je god weer buiten jezelf. Schiet ook niet op... Lichtwezens, engelen, galactische lichtmeesters zijn ook niet hoger dan ons, en goden bestaan in feite ook niet. Althans niet in de betekenis die er aan toegekend wordt. Net zoals Christus die aan het kruis gestorven is een totaal andere boodschap over te dragen had dan de boodschap zoals die eeuwen langs is over gebracht ihkv boetedoening en bla die bla.

Ik snap wel wat van je denkwijze, maar ik heb het nu te doen zoals mijn chakrasysteem nu in elkaar zit en nu functioneert en die nieuwe extra chakra's functioneren al wel meer en meer. Naar mijn idee heeft het geen zin om er zo veel over na te denken. Door mijn ervaringen heb ik dat al te veel gedaan allemaal en dan vergeet ik te leven.

Pf, ingewikkeld verhaal hier zo. Ik laat het multi-dimensionale bewustzijn maar weer helemaal rusten bij deze. Geen zin in om mij mee bezig te houden.

EarthCrystal
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
snowhawk zei:
Als je je chakra's verwijderd, dan ga je dood. Het zijn namelijk niets meer of minder knooppunten van de stromende levensenergie in je lichaam. Zonder chakra's of zonder bewegende chakra's stroomt de levensenergie niet meer.
Dat vraag ik me dus af.
Ook al bestaat het idee van de chakra al erg lang, komt ze ook uit een cultuur die van oudsher erg devoot is. Nou is er op zich niets mis met devotie en is het zeker niet mijn bedoeling geloofsovertuigingen uit te sluiten.

Zelf ben ik na jaren van spiritueel zoeken, waaronder enige tijd als discipel van een guru, van mening dat je niet moet zoeken naar antwoorden buiten jezelf. Zo ook het "gangbare" bidden tot een god,avatar, geascendeerde meester of wat dan ook buiten jezelf.

Anyway vanuit die devote cultuur waar veel aan machten buiten de mens zelf wordt toegeschreven komt de kennis van chakra's. Ik vermoed dat dat ingefluisterd kan zijn door een astrale entiteit. Krishna of zo...

Ik zeg niet dat het zo is... Ik vraag het me af..
De chinese filosofie bijvoorbeeld beschrijft ook een volledig energetisch systeem. Daarin worden de chakra niet genoemd. wel heel veel andere energetische knooppunten. Ik kan het niet helpen me af te vragen waarom als de chakra zo aanwezig zijn in elke mens dat de chinezen die er toch een uitgebreide studie van hebben gemaakt ze niet hebben ontdekt.

Nogmaals ik verkondig hier geen waarheid. alleen een denkrichting waar ik op het ogenblik mee resoneer.

Liefs Eelco
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
@earthcrystal.. Yup kan ik me in vinden..

Ben niet heel bewust meer uren per week bezig met het schoonmaken van mijn chakra's. etc Iets dat ik wel heb gedaan.
Tuurlijk heb ik ooit ingestemd met all manipulaties die plaatsvinden. Toch vind ik het de moeite waard het chakra systeem vanuit deze gedachte te onderzoeken en te verwijderen.

Ik ben tot op heden nouwelijks (spirituele) mensen tegengekomen die de chakra niet als vanzelfsprekend beschouwen en er stuk voor stuk vanuit gaan dat je dood gaat of een energetische zombie wordt als je de chakra sluit of verwijderd.
Er zijn een aantal mensen die inmiddels al jaren zonder chakra systeem rondlopen en nog erg levend en energetisch levendig overkomen.

Uiteindelijk hoop ik daarmee meer en meer in staat te zijn vanuit mijn eigen bron te kunnen gaan leven en creëren.

Liefs Eelco
 
A

Anonymous

Gast
Tja, ik weet niet hoe het in elkaar zit hoor met zonder chakra's leven. Ik weet alleen maar dat als ik chackra's read dat ik er heel veel psychische informatie uit weg haal.

Waarom worden er dan in de Nieuwe Tijd nieuwe chakra's gemaakt eigenlijk? Ook om te manipuleren? Als ik een healing geef dan is de wezenssterchakra (zit tussen de 2e en 3e chakra) erg belangrijk. Waarom zouden dan de nieuwe chakra's worden aangelegd / geactiveerd ?

Nu ja...... let it be :-D
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Ik ben geen chakra reader of healer geweest. Mijn eigen chakra werk door meditaties liet altijd al wat te wensen over.
Misschien dat het daarom voor mij wat makkelijker is om het idee van chakra los te laten.

Als je ze wil horen heb ik wel wat ideeën over het waarom van de nieuwe chakra...
Geen enkel hard bewijs echter ;-)

liefs Eelco
 

Wijzevrouw

Bekend lid
Forum lid
catsquotl zei:
....een boek van George Kavassilas tot het idee dat de chakra mogelijk een energetisch geimplanteerde constructie is die door het zogenaamde valse licht gebruikt wordt om je op het verkeerde been te houden en jou licht te stelen.


Zelf ben ik na jaren van spiritueel zoeken, waaronder enige tijd als discipel van een guru, van mening dat je niet moet zoeken naar antwoorden buiten jezelf. Zo ook het "gangbare" bidden tot een god,avatar, geascendeerde meester of wat dan ook buiten jezelf.
Als je niets buiten jezelf hoeft te zoeken waarom dan het idee dat 'iets' jou licht zou kunnen stelen
Wat je schrijft vind ik daarom enigszins tegenstrijdig
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
klopt tegenstrijdigheden heb ik gemerkt kunnen heel goed naast elkaar bestaan.

Ik verkondig niet de waarheid. alleen een idee dat nu zo'n 2 weken bij mij speelt.

liefs Eelco
 

snowhawk1

Bekend lid
Forum lid
Het Chinese energiesysteem als ook het Japanse energiesysteem tonen juist veel overeenkomsten met het chakra-systeem.
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Oh?

Ik heb net een 3 jarige chinese geneeskunde opleiding afgerond en ben bezig met de volgende 3..
In het meridiaanstelsel echter zitten er wel acupunctuurpunten waar de 7 hoofdchakra zijn, doch die zin in mijn ervaring bij lange na niet 1 op 1 vergelijkbaar.

Als je meer informatie hebt daarover hoor ik het graag.
Ik ben dan wel redelijk thuis in het chinese stelsel.. minder in het indiase..
Liefs Eelco
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Wijzevrouw zei:
Als je niets buiten jezelf hoeft te zoeken waarom dan het idee dat 'iets' jou licht zou kunnen stelen
Wat je schrijft vind ik daarom enigszins tegenstrijdig
Mijn idee is dat op een zeker level (noem het een veel hogere dimensie) ook niet kan.
Daarnaast denk ik dat in de kosmische speeltuin die we ons universum noemen van alles mogelijk is dat we zelf met anderen creëren.

Ik denk dat we een heel beperkte afspiegeling van ons ware zelf hebben gecreëerd. Ik denk ook dat die beperkingen gevoed worden door wezens die niet willen dat we ontwaken tot het inzicht in wat wij zelf zijn. Mogelijk omdat ze onze kracht nodig hebben om hun eigen illusie in stand te houden.

Ik zeg niet dat het zo is, maar voor mij is het op dit ogenblik aannemelijk dat de chakra een middel zou kunnen zijn om ons onwetend te houden.

Liefs Eelco
 
A

Anonymous

Gast
catsquotl zei:
Oh?

Ik heb net een 3 jarige chinese geneeskunde opleiding afgerond en ben bezig met de volgende 3..
In het meridiaanstelsel echter zitten er wel acupunctuurpunten waar de 7 hoofdchakra zijn, doch die zin in mijn ervaring bij lange na niet 1 op 1 vergelijkbaar.

Als je meer informatie hebt daarover hoor ik het graag.
Ik ben dan wel redelijk thuis in het chinese stelsel.. minder in het indiase..
Liefs Eelco
Wat ik weet, zie en voel is dat er diverse aanpassingen zijn aan de chakra's en de meridianen in deze tijd. 7 hoofdchakra's is over een tijdje wel verleden tijd. Het worden er 13 of meer (ben met het aantal een beetje de weg kwijt, maar ik zie wel een aantal nieuwe chakra's bij mensen). Daarnaast is het ook zo dat er extra meridianen worden aangelegd. Google maar eens wat op deze info.

EC
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Ik ben gisteravond en vanmorgen nog even op zoek gegaan naar informatie over de geschiedenis van de chakra.
Van wat ik kan vinden zijn er in de geschiedenis van het indiase denken wel wat verwijzingen naar energiekanalen en Nadi's maar de eerste verwijzingen naar chakra verschijnen in de yoga werken van Patanjali. Die heeft het dan alleen over de navel en de keelchakra en dan alleen in de context dat de adamsappel en navel fysieke aanwijzingspunten zijn.

Verder kan ik vinden dat de chakra pas in de achtste eeuw uitgebreider worden beschreven in enkele Hevajra Tanra geschreven om pas in de 16de eeuw te min of meer te worden beschreven zoals wij ze kennen..

Ik kan het mis hebben, maar dat is wat ik tot nu kan vinden.

De mogelijke vergelijking tot chakra en het chinese denken zouden de 3 warmers in het lichaam zijn die op ongeveer dezelfde plek zitten al de navel, het hart en de 6de chakra..

De Shusumna en de Renmai/Daimai kanalen die de kleine hemelse kringloop vormen verschillen in hun werking en energierichting..

Liefs Eelco
Corrigeer me a.u.b als ik het verkeerd heb.
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
Ja Earthcrystal ik weet van het uitgebreidere systeem en heb er in een recent verleden nog mee gewerkt.
In de zin van proberen te ervaren en in ieder geval meditatief/visualiseren ze schoon te maken/houden. etc tec..

Raak door alle informatie daarover niet erg overtuigd..

Liefs Eelco
 

catsquotl

Bekend lid
Forum lid
oeps lees net dat het hier gebruikelijk is om de links van de gepresenteerde informatie bij je topic te plaatsen..

Geschiedenis van chakra..
http://en.wikipedia.org/wiki/Chakra#History" onclick="window.open(this.href);return false;
http://members.chello.nl/w.poelje/chakra.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

over het verwijderen van chakra
http://thecarlafoxblog.blogspot.nl/2013/02/chakra-removal.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fw-indigo-adults.com/pages/SecretBehindChakras.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Liefs Eelco
 

S999

Bekend lid
Forum lid
(toppie)

Wel jammer dat ze in het Engels zijn.

Liefsssssssssssss (f) (f) (f)
 
Bovenaan