gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Ik ben benieuwd welke records dit jaar weer gaat brengen. Hopelijk geen zomer met meerdere dagen van 40 graden of meer.
 

dogmar

Bekend lid
Forum lid
Zo zacht was die winter niet, al me tomatenplanten zijn dood. Hoop dat ze hun belofte waarmaken en dat het volgend jaar niet vriest.
 

dogmar

Bekend lid
Forum lid
Dan kunnen we ons klaar maken voor de elfstedentocht.
Update: het ijs is nog vloeibaar :mrgreen:
Mijn zwembad is wel bevroren maar ik zou er niet op schaatsen want het is een opblaasbaartje. :)

Vind het vreemd want het vriest amper -2°C en overdag is het wel 5°C maar de nachten zijn dan wel weer veel langer. Zal ook zijn dat de grond toch andere temperaturen zijn dan de lucht en de warmte onttrekt ofzo. 't Is ook maar 30cm diep.

Nu ik erover nadenk, als de grond -2°C is en water van 4°C het zwaarst is dan zal een zwembadje snel ijs maken, omdat de grond warmte blijft onttrekken aan het zwaardere water. Als er dan één kristal ontstaat in stilstaand water dan kan het kennelijk snel gaan.

Moet nog een gat door de muur boren zodat ik een stroomkabel kan trekken zodat de waterpomp 's nachts tijdens vriesweer kan draaien. Mag niet veel harder vriezen want ik vrees dat mijn plonsbadje er dan aan is.:confused:
 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik zou dan maar zorgen dat de pomp in beweging blijft, want stilstaand water in je slangen gaat bevriezen en is funest voor je pomp. Zolang het in beweging blijft zal dat niet bevriezen.
 
Bovenaan