Silver

Bekend lid
Forum lid
Omdat ik vrij duur bezig was met een aparte provider voor telefoon, televisie en computer besloot ik een poos terug tot een drie in één pakket bij een provider. Onmiddellijk werd ik totaal gek in mijn eigen huis. Wanhopig en radeloos en sliep ik niet meer. Ik nam het mijzelf behoorlijk kwalijk dat ik om enkele tientjes per maand uit te sparen mijzelf zoiets ellendigs aangedaan had.
Maar goed het probleem werd min of meer opgelost doordat een vriend alle snoertjes weer met alle apparaten verbond en Telfort de WiFi afsloot.
De straling van de verschillende apparaten was wel een stuk sterker dan voor het drie in één abonnement, maar ik hoopte dat met wat bioprotect stickertjes op te kunnen lossen zodra ik geld had om ze te kopen.

Sinds een week ongeveer heb ik opnieuw behoorlijke last van WiFi. Mijn wireless lampje brand niet. Ik ben naar de bovenburen geweest en zag in de gauwigheid dat bij hun dat lampje wel branden. Helaas spreekt mijn bovenbuurvrouw geen Nederlands en haar zoon was niet thuis. Maar dan nog. het voelt alsof de straling van mijn eigen tv komt.

Kan mijn tv de WiFi van de bovenburen oppakken? Kunnen ze bij Telfort de WiFi weer in schakelen zonder dat mijn wireless lampje gaat branden? Ziijn er andere dingen die ik in mijn huis kan doen zodat ik die straling weer kwijt ben.
Ik worstel met een probleem waar ik geen enkel verstand van heb. Ik voel het alleen maar. En voor mij voelt electrosmog heel anders dan WiFi.
Iedereen die mij wat kennis kan aanreiken waarmee ik dit probleem beter kan begrijpen of kan oplossen, reageer alsjeblieft.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Wat ik ervan weet, ben geen expert.
Je kunt met de app wifi analyzer kijken welke wifi signalen er in je huis aanwezig zijn en met welke sterkte.
Ik denk dat die signaleren er zijn onafhankelijk van of je tv er verbinding mee maakt of niet.
Je tv, als het een smart tv is, kan de wifi signalen detecteren maar niet zomaar verbinding mee maken zonder dat jij daar opdracht voor gegeven hebt / het wachtwoord bekend is bij je tv van het signaal.

Ik zou toermalijn gebruiken om te kijken wat dat doet. Zelf alleen geen ervaring mee dus kan je niet precies zeggen wat het doet en hoeveel je nodig hebt. Je zou in ieder geval met die wifi analyzer kunnen zien waar in je huis het signaal het sterkst is en daar een steen plaatsen (wel wat groter dan een trommelsteentje). Die toermalijn is wel een vrij krachtige steen, is ook de reden waarom ik hem nog niet in huis heb, ik kon de verandering nog niet aan. Die toermalijn zou ook de elektrostatische straling van een tv moeten verminderen, die is bij een tv toch wel het sterkst samen met van die grote accu's zoals die van een laptop. Ik kan bijvoorbeeld niet met een laptop op schoot werken. Ontregelt teveel.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Dank je wel, Rainbow. Ik ga d'r mee aan de slag. Ik heb ergens nog een toermalijn, maar die moet gezuiverd worden.
 

Anoniem69

Actief lid
Forum lid
Bij sommige providers (Ziggo in ieder geval) heeft het modem twee WiFi signalen, eentje voor jezelf en eentje voor de hotspots (andere Ziggo klanten kunnen deze WiFi gebruiken)
De tweede WiFi kun je niet uitzetten, en deze blijft actief, ook als je de eigen WiFi uitzet.
Mogelijk heeft Telfort deze functie ook.

De oplossing is het modem inpakken in Alu-folie.
Wel zorgen dat er geen kiertjes zijn, Het WiFi signaal is 2.4Ghz met een golf-lengte van 12.5cm en kan door een opening van 1-tiende hiervan.
Een kiertje van 1,2cm lang kan het signaal al doorlaten.

Alle electrische apparaten geven meer of minder electro-magnetische straling af. Het probleem is alleen de frequentie bij modernere electronica steeds hoger wordt.
Was is de jaren `50 een signaal van1Mhz al hoog, onze WiFi werkt op 2,4 Ghz en nu ook al 5Ghz. Dit is 5000x hoger.

Sucess met het oplossen van dit lastige probleem.

Groetjes,
Jan
 
Laatst bewerkt:

Silver

Bekend lid
Forum lid
Dank je wel Jan.
Is het niet zo dat je zo ie zo een kiertje houdt, omdat er snoertjes in zitten?
Maar goed ik ga het zo dadelijk eerst maar eens proberen,
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Allemachtig Jan. Het is alsof ik eindelijk een irritant geluid heb afgezet. Dank je wel voor de tip.
Ik weet niet of ik jouw uitleg kan onthouden. Ik zal hem nog vaker moeten lezen om het werkelijk te begrijpen, maar het werkt echt.
Ik heb het Aluminium folie tussen de draden vast geplakt en het scheelt echt een slok op een borrel.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Logisch eigenlijk nu je het zegt gouwepeer. We kennen het bij onweer waar je dan beschermd bent in de auto voor de onweersinvloeden van buitenaf. In dit geval is het je beschermen tegen invloeden die van binnenin dat apparaat komen, dus in omgekeerde richting. Of zie ik het verkeerd?
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Hoi Gouwepeer, Ik heb op de kooi van Faraday gegoogled. Nu begrijp ik het principe van de anti-stralings klamboe.
Stapje voor stapje maak ik mijn huis weer leefbaarder.
Eerst ga ik een woning harmonisator huren om eens te zien hoe dat werkt. en met mijn bovenbuurman praten. Misschien mag zijn wifi 's nachts en als hij niet thuis is uit.
 
Bovenaan