U

User_1410

Gast
Hoi Hogepriesteres,

Ontzettend bedankt! Ik kan de kaarten op verschillende manieren opvatten, dus die zet ik er allemaal bij.

2. een relatie van geven en nemen, en terug kijken naar het verleden:
- ik woon nog thuis en het gaat wat stroef tussen mijn vader en mij. Maar de laatste tijd weet ik er zelf wat beter mee om te gaan. En vergelijk ik vaak hoe goed het nu gaat en hoe slecht het vroeger soms ging.
- ik loop al een tijdje bij een nieuwe psycholoog. Ik heb een hele lange weg bewandeld van 7 jaar om de juiste te vinden. We kijken hier vaak naar het verleden, waar de angst vandaan komt. Het is een relatie van geven en nemen, omdat ik mij aan heel veel hulpverleners heb open moeten stellen. Maar tegelijkertijd ook mijn grenzen aan heb moeten geven en moeten zeggen dat ik niet verder ga met de behandeling. (sommige psychologen praten echt poep)
3. De bedrog kaart:
- door vrienden ben ik zo vaak bedrogen, dat ik deze relaties allemaal in een keer heb gestopt.
- ik bedrieg mij zelf doordat ik geloof in mijn angst gedachtes van vroeger, terwijl ik nu in het hier en nu leef. Mijn brijn is nog gedeeltelijk blijven hangen in het verleden, waardoor mijn waarheid, niet altijd meer toepasselijk is. In de zin van ik ben gepest, waardoor ik nu sociale angst heb, maar die angst hoort bij vroeger, en niet bij nu. (sorry als het wat vaag is... )
4. In het verleden ligt De Toren, een heftige kaart die een plotselinge onverwachte gebeurtenis laat zien waardoor je hele leven op zijn kop is komen te staan. Het is de verwoesting maar ook bevrijding:
plotselinge onverwachte gebeurtenis uit het verleden waardoor mijn leven op zijn kop is komen te staan:
- Gezakt voor de havo
verwoesting: mijn droom om van die kut school af te zijn en mijn papiertje eindelijk te hebben.
Bevrijding: bevrijding van oude vrienden en oude school. ik ging naar een andere school (waar het nog verschrikkelijker was, vavo... pff), daar had ik veel vrijheid en mocht ik ook thuis werken en ben ik bijna niet op school geweest.
- 2 de keer gezakt voor de havo
verwoesting: mijn ziel kon een 2de keer zakken echt niet goed hebben (depressie)
bevrijding: veel oude vrienden achter mij gelaten, voor goed, het echt afgesloten.
- verwoesting: contact verbreken met alle vrienden
bevrijding: rust hebben, geen maatschappelijkwerker meer hoeven te spelen voor iedereen.
- eerste keer naar een psycholoog gaan
verwoesting: van mijn ziel, ik kon het niet alleen en dat viel mij enorm zwaar.
bevrijding: leren op mijn zelf te vertrouwen, en durven te zeggen, ik ben het er niet mee eens en er mee stoppen.
5. wens en doel, waar de aanhouder wint:
mijn wens is dat ik om het stom te zeggen ''beter wordt'' , volledig kan zeggen ik heb last gehad van een depressie en sociale angst, maar nu ben ik eindelijk content, gelukkig en heb ik rust. Doel is om meer van het leven te kunnen genieten, om alles uit mij te halen wat nodig is om mijn dromen te bereiken.
6. iets nieuws zien en zwaarden laten strijd zien. Deze kaart laat je een nieuwe richting zien die je in moet slaan en zegt dat je een knoop door moet hakken.
ik denk dat deze kaart staat voor het stoppen met dagelijks wiet roken.
7. Een nieuw begin
- stoppen met blowen
- uit mijn depressie komen
- sociale angst los kunnen laten
- misschien eindelijk uit huis wonen? (wil ik heel graag maar is financieel niet mogelijk)
8. Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is Pentakels III. De kaart laat het opbouwen en oprichten van iets zien en groei en ontwikkeling
- ik wordt er beïnvloed mentaal door mensen die veel negativiteit met zich mee dragen.
- opbouwen en oprichten, is mijn toekomst: ik ben bezig mijn eigen praktijk op te zetten. Als ik mijn examen haal, kan ik voor mij zelf gaan starten.
9. Je hoop en/of vrees is Staven VII. Actie vraagt reactie zegt deze kaart en ook dat je hinderpalen moet overwinnen.
- ik denk dat ik bang ben voor het proces van actie reactie. Wanneer ik niets onderneem, kan er ook niets fout gaan. Ik moet me daar elke dag weer overheen zetten en het toch maar weer elke dag proberen te overwinnen.
10. De laatste kaart is een antwoord of het vermoedelijke verloop en dan ben je daar over een half jaar. Daar ligt Staven IX. Deze kaart laat zien dat je alles op een rijtje aan het zetten bent en heel voorzichtig bent. In het verleden heb je het nodige meegemaakt en daarom ben je nu erg op je hoede.
- alles op een rijtje zetten ben ik al heeeeeel lang mee bezig. maar sinds kort weet ik precies wat ik wil voor in de toekomst en hoe ik dat kan realiseren, en dat is dan ook mijn drive. Ik probeer alles juist te doen en neem hier ook zeker de tijd voor, ik ben heel voorzichtig en wil fouten graag voorkomen. (het moet deze keer goed gaan)
- Door wat er in het verleden allemaal gebeurd is ben ik enorm op mijn hoede voor alles en iedereen. Daarom doe ik ook een thuisstudie en kies ik een beroep met niet te veel collegiaal contact. Maar door het verleden heb ik heel veel duidelijkheid gekregen van wat ik niet wil en wat ik wel wil, dit heeft mij geholpen om dichter bij mij zelf te komen.


Zwaarden VII: Het is een beetje een stiekeme kaart en laat iets zien wat niet eerlijk gegaan is.Soms heeft het te maken met bestolen worden, dus moetje uitkijken voor diefstal of de kaart laat een onderneming zien die niet helemaal gelukt is.
- vroeger heb ik wel eens wat geld gestolen waar ik enorm veel spijt van had meteen erna. Toen ik het deed was ik van mening dat ik het verschil tussen arm en rijk zelf maar recht moest trekken.
- dingen wat niet eerlijk zijn gegaan, is op de sportclub waar ik weg gepest ben
- mijn examen, gezakt op 0,001
- eerst wilde ik graag een taarten bedrijf beginnen, dit heb ik niet gedaan omdat ik mensen geen diabetes wil geven met mijn eten. (zit zoveel boter en suiker in) Ik doe dan nu ook de opleiding gewichtsconsulent.
De Zegewagen: laat een overwinning zien.Je zult beschikken over een grote wilskracht. Er liggen drie Staven kaarten in de kaartlegging en daaraan kan je ook zien dat je een wilskrachtig persoon bent. De kaart laat ook een tijd van veranderingen, vertrek of verhuizing zien. Volg je hart,ga doen wat jij wilt zonder daarin te verstarren. Het is belangrijk je eigen pad te volgen en te doen wat voor jou goed voelt.
overwinnen:
- angst
- depressie
- voor examen slagen
- voor mij zelf kunnen zorgen
Verandering, vertrek:
- ik wil al heel lang op mij zelf wonen, maar omdat ik nu in een uitkering zit lukt dat niet. Ik moet eerst zelf geld kunnen verdienen, waar ik nu hard mee bezig ben door mijn opleiding mijn eigen praktijk te beginnen.
Wilskracht: heb ik veel mensen horen zeggen door de jaren.
als ik een doel heb, dan moet en dan zal ik deze ook halen. Als het belangrijk genoeg voor mij is, leef ik daar voor een groot deel voor.

Ontzettend bedankt voor je tijd, je reactie en uitleg van de kaarten. Ik vond het erg interessant en ben ook benieuwd wat jij weer uit mijn reactie opmaakt.

Heel erg bedankt!!

Liefs Demi


(Sorry voor de misschien wat persoonlijke info, ik dacht ik zal eens compleet eerlijk zijn)
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Hoi Demi

Wat een verhaal en wat heb je al veel meegemaakt in je jonge leventje. Heel fijn dat je zo open en eerlijk je persoonlijke verhaal gedaan hebt, want dan zuo ik inderdaad nog dingen toe kunnen voegen als dat nodig zou zijn. Volgens mij is het duidelijk wat ik uit de kaarten heb kunnen halen. Nog een kleine aanvulling over Zwaarden V die bij je wens/doel ligt. Het is een beetje een lastige kaart. Je kan hem op google opzoeken want dan zie je het zelf. Er staan drie verschillende personen op de afbeelding die een strijd leveren of beter gezegd geleverd hebben. Een van de drie ben jij. Een heeft gewonnen omdat hij de meeste zwaarden heeft, maar houdt daar een vervelend gevoel aan over. De tweede stopt op het juiste moment met de strijd en de derde draait zich emotioneel om en loopt huilend weg. Je wens doel is om een van de drie te zijn en alles op de juiste manier te doen wat zeker strijd zal geven en een echte winnaar zal er niet zijn. Misschien dat het te maken heeft met de situatie die thuis niet zo lekker loopt? Bij kaart 6 ben je over een maand en is het goed om een knoop door te hakken. Zal even tijd nodig hebben. Het geeft ook weer strijd, het is iets wat niet leuk is maar uit liefde ( voor jezelf ? ) moet je het doen.

Graag gedaan en super fijn voor mij ook om t zien dat het echt ook allemaal klopt.

Hou je taai en het komt wel goed met je.

Liefs, Trix ( Hogepriesteres is een vd kaarten die me erg aanspreken, vandaar die naam op t forum )
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Hallo WondereWereld. Welkom bij ons op het forum. Ik snap dat je best een kaartlezing van Hogepriesteres zou willen, maar je bent nog geen uur lid van ons forum. De meesten wachten hier even mee tot zij meer bekend zijn met de werking van het forum en wanneer zij zich ook hebben voorgesteld in onze rubriek Voorstellen op het forum.
Hogepriesteres verleent deze service vrijblijvend aan leden, maar het lijkt mij ook fijn voor haar (en ons allemaal) om te weten wat iemand motiveert om naar het forum te komen. We helpen elkaar immers met veel en leren van elkaar door diverse onderwerpen en reacties over en weer. Verder wens ik je een fijne tijd bij ons. Ik ben benieuwd naar posts van jouw hand.
Alvast bedankt.
:(WELK):
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Hoi Hogepriesteres,
zou je voor mij nog eens een kaartlegging willen doen?
Dat zou mij best eens kunnen helpen op dit moment.
Dank je wel.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Silver, jou eerste kaart die de kern laat zien, dus waar het om gaat is de Koning van Bekers. Deze koning is een persoon die zijn gevoelens beheerst. Vaak zijn dat gekwelde gevoelens of gaat het om onderdrukte woede. Hij be-heerst zijn gevoelens dus. Als deze kaart bij je past moeten de andere kaarten ook goed zijn en geef ik je die ook door. Zo niet probeer ik het een andere keer nog eens want dan was mijn concentratie niet goed.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Oke, Silver. Dan hieronder de rest.

2) Het probleem is de Koningin van Bekers. Iemand die gevoelig en intuïtief is. Ook laat de kaart zien dat je wilt thuiskomen bij jezelf.

3) Waar jou probleem vandaan komt is De Zegewagen, de kaart die een behaalde overwinning laat zien. Deze kaart laat een wilskrachtig persoon zien die de wereld intrekt om zijn eigen plek te vinden en eigen doelen te realiseren. Volg je hart, zoek je eigen plek in de wereld en gebruik je wilskracht en doorzettingsvermogen.

4) Het verleden laat Staven X zien en daar zag je door de bomen het bos niet meer. Je had een zware geestelijke last te dragen. Dit kan kort geleden zijn maar ook heel lang geleden want deze kaart is erg breed.

5) Je wens/doel is Pentakels X. Deze kaart laat familiebanden zien en dat je gehecht bent aan huis en haard. De kaart laat overvloed en harmonie zien in alle opzichten.

6) De eerste kaart in de toekomst is Zwaarden V. Wees bereid te vechten voor je idealen en de aanhouder wint zegt de kaart. Het is een kaart met drie mannen met zwaarden en een van de drie bent jij. Zwaarden laten strijd zien, er is dus een strijd aan de gang. De man met de meeste zwaarden heeft gewonnen maar houdt er toch een beetje een vervelend gevoel aan over. De verliezer trekt zich beledigd terug en dan blijft er nog eentje over die inzicht toont door op het juiste moment te stoppen met vechten.

7) De kaart die iets over jou zegt is Staven VI. Deze kaart laat dapper optreden in moeilijke situaties zien en een overwinning. Wie belang heeft bij de zaak moet er zelf op uit gaan zegt de kaart ook.

8) Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is De Toren. De kaart laat een onverwachte, heftige gebeurtenis zien waardoor je hele leven op zijn kop komt te staan. Het is de verwoesting maar ook de bevrijding, want het gaat om iets wat moest gebeuren. Daardoor zal je bevrijding van je ziel ervaren en een helder inzicht op je ware zelf krijgen. Blijf vertrouwen op je geestelijke kracht.

9) Je hoop en/of vrees is De Keizer. Heel kort gezegd dat je bang bent te gaan verstarren en niet goed bij je gevoel kunt komen. De Keizer laat ook stabiliteit zien door orde, structuur, wetten, normen en waarden te realiseren en te handhaven. Probeer te leven in plaats van overleven en gun jezelf meer plezier en vrije tijd om leuke dingen te doen.

10) De laatste kaart is een antwoord of het vermoedelijke verloop en in dit geval beiden zo te zien. Daar ligt de Ridder van Pentakels. Ridders laten beweging zien. Deze ridder zit rustig op een paard en gaat naar rechts, het oosten, wat geluk brengt. Langzaam maar zeker komt hij steeds een stukje verder op zijn pad en weet dat hij uiteindelijk zijn doel zal halen.

In deze legging zit balans omdat je van alle elementen iets hebt. 2x Staven, 2x Bekers, 2x Pentakels, 1x Zwaarden en 3 kaarten van de Grote Arcana, dus dat is positief.

Verder kan ik zien dat er een verandering aan de gang is en je je doel kunt bereiken.

De kwintesse is 58 en loopt door de hele legging heen en daarom belangrijk voor jou.
Die laat Zwaarden IV zien en die kaart zegt dat antwoorden op vragen in je innerlijk gezocht moeten worden.
5+8=13 en the getal 13 laat De Dood zien. Een verandering, nieuwe ontwikkeling, overgang of transformatie komen op je pad. Er komt een einde aan de bestaande situatie en dan wordt de weg vrij gemaakt naar een nieuwe levensfase. Als er iete of iemand niet meer bij je past is het goed om die persoon of situatie los te laten.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
wowwww. dat is een mooie kaart. Ik ben er eventjes een beetje beduusd van. Dank je wel.
Ik ben reuze benieuwd.
voor mijn binnenwereld klopt het helemaal.
Maar kan jij d'r uithalen of er in de buitenwereld een nieuw huis in zit?
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Kon ik dat maar. Toch zou dat zomaar kunnen omdat De Dood een belangrijke rol speelt in de kaartlegging en die laat ook een verandering en nieuwe ontwikkeling zien. Vaak is het goed om een aantal keer de legging door t lezen en na een paar dagen nog een keer want soms lees je de dingen dan net weer even anders of begrijp je iets beter. Als je extra uitleg ovr een kaart wil zeg je het maar, dan krijg je het. Alles duidelijk verder? Voor mij is de kaart die op positie 6 ligt altijd een lastige, de Zwaarden V. Omdat die niet echt een duidelijk beeld geeft en het niet duidelijk is wie van de drie jij bent. Misschien kan je die keus nog maken, want je bent daar over een maand. Ik zou het fijn vinden of je me over een maand wil laten weten of de kaart ook klopte. Zou wel zo moeten zijn. Ik denk dat met Lenormand kaarten wel een antwoord zou kunnen komen want daar kan je volgens mij een ja/nee vraag stellen.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Voor mij is de kaart die op positie 6 ligt altijd een lastige, de Zwaarden V. Omdat die niet echt een duidelijk beeld geeft en het niet duidelijk is wie van de drie jij bent. Misschien kan je die keus nog maken, want je bent daar over een maand. Ik zou het fijn vinden of je me over een maand wil laten weten of de kaart ook klopte. Zou wel zo moeten zijn. Ik denk dat met Lenormand kaarten wel een antwoord zou kunnen komen want daar kan je volgens mij een ja/nee vraag stellen.
Ja, ik zal het je laten weten. Ik zit net een poosje naar die kaart te kijken en ik vroeg me of ik niet alle drie kon zijn. Dat gebeurtenissen vanaf de buitenkant op opgeven of op verlies kunnen lijken in feite winst blijken te zijn.
Maar die storm beloofd niet veel goed, maar storm kan ook een hoop schoonvegen. Ik zal het je laten weten.
Hoe kom je aan dat nr.58?
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Nummer 58 is de kwintesse ( totaal van alle kaarten opgeteld ) en geeft het totaalbeeld van de hele kaartlegging waar het nu om gaat. Iedere kaart heeft een nummer. De Zegewegen is kaart VII dus wordt er weer 7 bijgeteld en dat met alle kaarten.
 
Bovenaan