wie wil een kaartlegging?

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Flower 1986, ik keek even naar de laatste kaartlegging waar je niets met Zwaarden VII kon als laatste kaart. De kaartlegging was in juni en heeft ongeveer een half jaar nodig. Ben je er nog uitgekomen. Was het nog iets wat niet eerlijk was, dat stiekeme of toch twee stappen vooruit en eentje achteruit. Ben daar wel benieuwd naar.
 

Flower1986

Bekend lid
Forum lid
Hogepriesteres, je zei een half jaar geleden dit:
Die Zwaarden VII is waarschijnlijk het vermoedelijke verloop dus is het pas over ongeveer een half jaar dat het speelt. Hou het in de gaten zou ik je willen adviseren want er is dan iets gaande wat niet eerlijk is. De rest kan je je in vinden, dus klopt deze kaart ook. Misschien dat je op de een of andere manier bedrogen gaat worden maar dan niet in een relatie want dan had er een andere kaart als bedrog kaart gelegen. Meer iemand die mooie praatjes verkoopt die niet kloppen. Misschien even een aantekening maken dat je over een half jaartje extra alert moet zijn. Volgens mij speelt die laatste kaart altijd na ongeveer een half jaar maar ik las pas ergens dat het ook tussen de twee maanden en twee jaar kan zijn maar ik hou het op ongeveer een half jaar.
Dit kan ik plaatsen, want het heeft te maken met mijn huidige werk. Een paar weken geleden heb ik een voorgangsgesprek gehad met mijn manager en hij heeft mijn contract verlengd. Moet alleen nog een document krijgen met urenwijziging, want heb een oproepovereenkomst en die verlenging heb ik al getekend, hij heeft mij in het gesprek toegezegd dat ik 20 uur per week krijg.
Hij wist toen hij mij aan nam al dat ik zoveel mogelijk uren wil werken, want ik had dit meteen gezegd. Dit is voor mij echt te weinig en ze hebben personeel te kort en hij wil mij niet meer uren op contract geven.
 
Laatst bewerkt:

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Dank klopte die kaart inderdaad want er was te zien dat er iets niet eerlijk ging, beetje stiekem en dat klopt dan ook.

Jou eerste kaart die de kern laat zien is Bekers II. De kaart die liefdevollen gevoelens voor iemand laat zien en vaak staat die kaart voor een tweelingziel.

Het probleem is Bekers VII. De kaart laat zien dat er veel keus is. Je had een hoop ilussies maar die zijn allemaal uit elkaar gespat.

Waar jou probleem vsndaan komt is De Kluizenaar. De kaart die de weg en de zoektocht naar je innerlijk laat zien. Neem de tijd om je af te stemmen op je volgende stappen of levensdoelen. Heb geduld, rust uit en kom tot jezelf. Het is belangrijk om onder alle omstandigheden trouw te blijven aan jezelf.

In het verleden ligt Zwaarden VIII en laat zien dat je vast zat en geen uitweg zag.

Je wens/doel is de Koning van Staven en dze kaart laat geestelijke groei en geestelijke macht zien. Ook dat je leiding en richting van hogerhand krijgt.

De eerste kaart in de toekomst waar je over ongeveer een maand bent is de Aas van Zwaarden. Azen laten altijd wat nieuws zien en zwaarden laten strijd zien. Dit zwaard wordt uit liefde gebruikt en laat de richting zien die in in moet gaan slaan. Je moet een knoop doorhakken.

Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is de Ridder van Staven. Deze ridder is impulsief en gaat zonder na te denken het onbekende in. Let op je woorden en zorg dat je er niet zomaat wat uitflapt zegt de kaart ook. Verder kan er onrust zijn.

Je hoop en/of vrees is Kracht. Leer jezelf kennen en zie je innerlijke kracht. De kern van kracht is liefde, daarom is het ook beter om de krachten die er zijn niet met geweld te temmen maar met liefde. Ook met een eventuele ‘vijand’ kom je verder door lief en aardig te zijn dan dat je op je schterste benen gaat staan en boos gaat worden.

De laatste kaart die voor nu telt of anders waar je over een half jaar bent is de Schildknaap van Staven. Een schildknaap is een boodschapper en staven staan voor willen, dus kan het te maken hebben met een boodschap die je wilt krijgen. Ook laat de kaart een kinderlijk vertrouwen zien en het kind in jezelf. Je zou er goed aan doen eens vrijuit te spreken.

Er is balans in de kaartlegging want van alle elementen zit er wat in.

De kwintesse is 46 en laat Bekers VI zien. Een relatie van geven en nemen. Ook jeugdherinneringen, toen je zonder zorgen was en geen verantwoordelijkheid ergens voor hoefde te nemen. Dat is de kaart die belangrijk voor de hele legging is en de kaart die daar ook een beetje bijhoort is De Magiër. Die is zich bewust van zijn geestelijke kracht. Alles is mogelijk en bereikbaar, dus zet je talenten in.

Je zult je doel bereiken.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Silver, jou eerste kaart is Staven VI en die kaart laat een overwinning zien. Dat is de kern, waar het om gaat.

In deze kaartlegging liggen 5 Staven kaarten die laten zien dat je teveel vuur energie hebt waardoor je rusteloos, overactief, overmoedig en ongeduldig kan zijn.

Je hebt geen Pentakel kaarten maar die heb je wel nodig want dat is aarde energie want die helpt je om standvastig en daadkrachtig te zijn. Het kan ook zijn dat het ontbreken van Pentakels laat zien dat je de behoeften van je lichaam negeert. Dat heeft dan meest te maken met dingen zoals op tijd eten, regelmatig bewegen en op tijd rusten.

Als jij je in Staven VI kan vinden krijg je de andere kaarten met uitleg.

Fijne jaarwisseling.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
jeetje Hogepriesteres, ik zie nou pas dat je me geantwoord heb.
Ik vind staven 6 een prachtige kaart. Ik weet niet of ik al zo ver ben, want ik voel me echt niet goed en zeker geen overwinnaar.
toch voelt de kaart op zich goed. Die overwinning daar kom ik wel.
Er is echter geen vuur in mijn leven. ik ben bijna volkomen passief en heb het gevoel dat ik in een impasse zit.
Dank je wel en sorry dat ik niet eerder reageerde
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Ik ga het er toch op wagen Silver. Dat wat ik schreef van teveel vuur energie heb ik weer ergens anders vandaan en niet van mezelf. Meest lijkt het wel te kloppen. Ik zie Staven altijd voor de wil, dus dan zou je misschien meer vuur energie willen hebben. Soms is het zo dat je het niet letterlijk moet nemen maar tot nu toe konden anderen zich in de betekenissen vinden vinden als er teveel van staven/pentakels/zwaarden/bekers lagen of die ontbraken. Dit is voor mij de eerste keer dat dat deel dus niet klopt. Verder liggen er wel wat zwaarden kaarten die laten zien dat je het niet makkelijk hebt dus kan het allemaal wel kloppen. Ik ga er vandaag of morgen even verder naar kijken en uitwerken en dan ga je zien.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Die eerste kaart, Staven VI is de kern, waar het om gaat en die laat een strijd zien met een overwinnaar. Dus jij wilt die strijd winnen. Je wil is sterk, dat zie je aan de Staven kaarten die er volop liggen in deze kaartlegging.

Het probleem is Staven II. Op dit moment zit je vast en kan je niet verder. Het getal 2 laat dualiteit zien. Zorg voor verdere geestelijke ontwikkeling.

Waar jou probleem vandaan komt is Het Oordeel. Heeft te maken met (ver)oordelen, vaak Jezelf. Deze kaart laat een verlossing/bevrijding zien die zal plaatsvindendoor positieve verandering in jou bewustzijn. Twijfel niet aan jezelf en veroordeel jezelf niet. Doe alleen nog wat jou werkelijk goed lijkt.

In het verleden ligt Zwaarden IX, de donkere nacht van de ziel die verdriet, pijn, rouw, tranen en wanhoop laten zien.

Je wens/doel is Ridder van Staven. Vaak de brenger van een bericht. Ridder kaarten laten altijd beweging zien, deze ridder heeft een sterke wil en een impulsief karakter. Of hij wil impulsiever worden, dat kan ook. Het is belangrijk om op je woorden te letten en er niet zomaar wat uit te flappen.

De eerste kaart in de toekomst is Zwaarden X, leer te lijden zegt de kaart. Je bent niet in staat iets te ondernemen. Deze situatie zal spoedig veranderen.

De kaart die iets over jouzelf zegt is de Koning van Bekers. Je onderdrukt je gevoelens, het zijn gekwelde gevoelens en er zitten veel emoties.

Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is Kracht. Er breekt een periode van grote innerlijke kracht en zelfvertrouwen aan. Belangrijk het dierlijke aspect in jezelf te temmen door acceptatie, liefde en beheersing.

Je hoop en/of vrees is Schildknaap van Staven. Een schildknaap is een boodschapper en staven staan voor willen dus zou het kunnen dat je een boodschap hoopt te krijgen. Je doet er goed aan eens vrijuit te spreken.

De laatste kaart die het andere of het vermoedelijke verloop laat zien is de Aas van Staven. Azen laten altijd iets nieuws zien. Het kan dat er een nieuwe kans komt of je krijgt nieuwe levensenergie en veerkracht. Het gaat om een nieuw begin en soms is het ook een geboorte.

De kwintesse is 59 en staat voor Zwaarden V. Deze kaart is belangrijk voor de hele kaartlegging. De kaart laat drie personen zien en een van de drie ben jij. Of je bent degene die de meeste zwaarden heeft, dus gewonnen maar er toch een beetje een vervelend gevoel aan over houd. Of je bent degene die op tijd stopt met de strijd of degene die zich emotioneel en huilend afwendt. De strijd is geleverd of er is niet genoeg gevochten. De kaart zegt verder ook dat de aanhouder wint.
De kaart die minder belangrijk is maar ook meetelt is De Hogepriester. Je innerlijke leraar. Leef volgens je eigen geloof en overtuiging. Vergroot je kennis en wees verantwoordelijk voor je eigen keuze.

Ik hoop dat je er wat mee kan en ik hoor verdere vragen wel
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Wowwww, dank je wel Hogepriesteres.
Ik ga de kaarten eens rustig bekijken en op me in laten werken.
Nu heb ik geen vragen. Ik ben er gewoon bij mee, maar misschien komen die later nog.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
NicoleBonnie jou eerste kaart, waar het om nu om gaat daar ligt De Duivel. Het voelt of je ‘gevangen’ zit en door ketens vast zoals op de afbeelding van de kaart van De Duivel, het kan ook voelen of je beheerst wordt door een donkere macht, dan gsst het om iemand die jou manipuleert, jaloers is of in een hoek drijft zodat je geen keus meer hebt. Angst is wat er heerst bij deze kaart. Angst door onzekerheid. Het is geen positieve kaart maar het is ook niet nodig om er bang voor te zijn want alle negativiteit verdwijnt als je uit het negatieve het positieve haalt dat erin verborgen zit. Je hebt je eigen ketens geslagen maar kan er ook zelf weer van loskomen. De Duivel is kaart XV ( 15 en 1+5=6 ) het getal 6 is het getal van de keus en bij deze kaart is het belangrijk dat je geen verkeerde keus maakt.

Het probleem is de Schildknaap van Zwaarden die laat zien dat je teveel in je hoofd zit. Zwaarden staan voor strijd dus je piekert teveel.

Waar jou probleem vandaan komt daar ligt De Geliefden, de kaart die loodrecht tegenover De Duivel ligt. De Geliefden is kaart VI dus ook het getal 6 wat het getal van de keuze is. De keus die gemaakt moet worden is altijd hetzelfde. Moet ik doen wat mijn hart me zegt, of moet ik naar mijn verstand luisteren. De juiste beslissing is: doe wat je voelt dat je moet doen en gebruik je verstand om te bedenken op welke manier je dat gaat doen. Je komt op een interessant punt in je leven waarop het belangrijk zal zijn je (harts) verlangen te volgen. Je staat op het punt een verbinding aan te gaan, een relatie of met liefde en toewijding ergens aan beginnen.

In het verleden ligt Bekers VII die laat zien dat je veel keus had en je illusies uiteengespat zijn. Ook kan het dat de kaart zegt dat je jezelf meer in het licht moest zetten.

Je wens doel laat Zwaarden VIII zien en dat is wat je niet meer wilt. Vastzitten in problemen en geen uitweg meer zien. Het getal 8 is de dualiteit van Oorzaak en Gevolg die samen het gebeuren vormen.

De eerste kaart in de toekomst waar je over ongeveer een maand bent laat De Zegewagen zien. Een overwinning na strijd. Ook staat de kaart voor een relatie tussen twee tegengestelden. Deze kaart laat zien dat je een wilskrachtig persoon bent die de wereld in trekt om zijn eigen plek te vinden en zijn eigen doelen te realiseren. Volg je pad en doe wat goed voelt.

De kaart die wat over jou zegt is Staven III. Deze kaart staat voor de ontdekkingsreiziger en laat iemand zien die reist,

Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is het Rad van Fortuin. Er komt een onverwachte verandering. Aan jou de keus of je de kans op een nieuw begin afslaat om in het oude te blijven of aanpakt en een nieuwe fase in gaat. Zie dat je een keuze hebt en dat die keuze invloed heeft op je lot.

Je hoop en/of vrees is De Ster, je hoop dus. De kaart laat een fase van rust en eenheid met jezelf zien. Ook innerlijke wijsheid. Een hele mooie en positieve kaart is het.

De laatste kaart die een antwoord geeft of anders het vermoedelijke verloop is ( dan ben je er over een half jaar ) is de Aas van Staven. Staven laten wilskracht zien en Azen laten altijd iets nieuws zien. Het kan om energie en veerkracht gaan maar ook om een nieuwe onderneming of om een geboorte.

Je hebt 1xBekers, 2x Staven, 2x Zwaarden en 5 kaarten van de Grote Arcana. In totaal zijn er 78 tarotkaarten waarvan 56 kaarten van de Kleine Arcana en 22 kaarten van de Grote Arcana. Bijzonde dus dat jij er 5 van de Grote Arcana hebt die de grotere/belangrijkere dingen van het leven laten zien.

Je mist Pentakel kaarten in deze kaartlegging. Dat zijn aarde kaarten en je hebt aarde energie nodig voor vast eradenheid, standvastigheid en om daadkrachtig te zijn. Ook kan het zo zijn dat je de behoefte van je lichaam negeert en dan gaat het om regelmatig en gezond eten, genoeg bewegen en genoeg rusten. Dan is het goed voor je om een vast dagindeling voor jezelf te maken. Niet alles hoeft natuurlijk bij jou te passen.

De kwintesse, alle kaarten bij elkaar opgeteld is 74 en staat voor Pentakels IV. Deze kaart geeft het totaslbeeld waar het nu om gaat en laat zien dat iedereen krijgt wat hij nodig heeft. De kaart laat ook liefdadigheid zien.
De kaart die er o9k bijhoort maar in minder mate is De Hogepriesteres. Het intuïtieve weten en het stille, geduldige wachten laat de kaart zien. Het getal 2 laat dualiteit zien. Het is belangrijk voor je om emoties toe te laten, ook oud zeer. Ook om naar je innerlijke stem te luisteren.

Ik hoop dat je er wat mee kan. Als je op dezelfde voet als nu door blijft gaan en je blijft dicht bij jezelf en je luistert naar je intuïtie kom je vanzelf bij kaart 6 De Zegewagen over een maand die een overwinning laat zien. Jij hebt de keuze. Tot twee keer toe, De Duivel en De Geliefden en ook het Rad van Fortuin zegt dat je een keuze hebt die invloed heeft op je lot. Ik hoor graag je reactie op de kaarten.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Kleintje87. Bij jou eerste kaart ligt Staven IV en die kaart laat vrolijkheid en gezelligheid zien. Er is dan een reden voor een feestje. Dat is de kern, waar het om gaat. Misschien dat je dat graag wilt. Als ik de andere kaarten bekijk is het allemaal niet makkelijk voor je. De kaart die iets over jou zegt is Zwaarden III en die kaart laat een gebroken hart zien. Als je je in die eerste kaart kan vinden geef ik je ook de andere kaarten met de betekenissen door. Ik hoor t wel.
 

Kleintje87

Forum lid
Forum lid
Lieve hogepriesteres,

Dat kan wel waar zijn ja. Van een feestje! Al geef ik geen feestje, heb daar nooit zo heel veel zin in. Het is aanstaande maandag namelijk mijn verjaardag. Ik ben echt heel erg nieuwsgierig naar de volgende kaarten.. Ik zie graag het vervolg...

Liefs
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Bij jou probleem ligt De Zon. Deze kaart laat een periode van levenslust zien. De Zon straalt energie, blijheid en vertrouwen uit. Het advies dat deze kaart geeft is om van het leven te genieten en de dingen te doen die je plezier en energie geven. Vertrouw erop dat je wegen met succes zult inslaan en afleggen de komende tijd.

Waar jou probleem vandaan komt is Pentskels X. De kaart die familiebanden laat zien en dat je gehecht bent aan huis en haard.

In het verleden lig Zwaarden VII? Deze kaart is een beetje een stiekeme kaart en heeft vaak met bedrog te maken.

Je wens/doel is Pentakels IX. Genieten van het leven en van succes, rijkdom en liefde voor de natuur.

De eerste kaart in de toekomst is waar je over ongeveer een maand zal zijn en daar ligt Staven V. Deze kaart laat een gevecht in jezelf zien.

De kaart die iets over jou zegt is Zwaarden III, het gebroken hart. De kaart zegt dat je in je hart geraakt bent en dat er eenzaamheid, verdriet en een scheiding is.

Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is de Koningin vsn Staven. Een wilskrachtig persoon met wijsheid en groeikracht. Het is belangrijk om de stem vsn je hart te volgen en je intuïtie te raadplegen.

Je hoop en/of vrees is De Maan en die laat zien dat je heen en weer geworpen wordt door tegenstrijdige gevoelens. Er komt een periode vsn overgevoeligheid, onzekerheid en twijfel.

De laatste kaart geeft een antwoord of is het vermoedelijke verloop en dat is Pentakels IV. Je bent aan het vssthouden van wat er is. Er is overdreven drang naar zekerheid in je en angst voor verandering. Je zit dus vast en het is belangrijk om niet te verstarren.

In deze kaartlegging liggen 3xStaven, 3xPentakels, 2xZwaarden en 2 kaarten van de Grote Arcana. Bekers ontbreken en dat wil zeggen dat er emotionele, psychische, rationele en lichamelijke problemen zijn. Hoeft niet allemaal bij jou van toepassing te zijn maar een of meerdere zeker. Gelukkig heb je de kaart van De Maan in deze kaartlegging want De Maan en kaarten met een Maan helpen je intuïtie meer te vertrouwen.

Het totaalbeeld van de hele legging waar het om gaat laat De Zegewagen zien. De Zegewagen laat een overwinning na strijd zien. De kaart staat ook voor een relatie tussen twee tegengestelden en voor een rustperiode na werk. Je kunt met succes je doel bereiken als je aan de slag gaat. De Zegewagen is kaart VII en het getal 7 laat het afsluiten van een periode zien.
 
Bovenaan