Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Graag gedaan Belgarath. Wat betreft die levensvragen, die komen waarschijnlijk niet van buitenaf hoor maar het gaat dan meest over levensvragen die jij jezelf ga stellen en door diep bij jezelf naar binnen te gaan ga je de weg zien die het beste bij jou past. Die Bekers X die voor het gelukkige gezin staat is dus wat echt belangrijk is. Vaak is het inderdaad zo dat je de kaartlegging een aantal keer moet doorlezen en even laten bezinken voor je ziet dat het beter bij je past dan je eerst dacht.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Jou probleem laat de Schildknaap van Pentakels zien. Deze kaart laat boodschappen van liefde en vriendschap zien maar ook dat je veel wilt leren en daar alle aandacht aan geeft.

Waar jou probleem vandaan komt is Zwaarden III. Je bent in je hart geraakt, deze kaart laat een gebroken hart zien met pijn en verdriet.

In het verleden ligt de Koning van Bekers die laat zien dat je je gevoelens onderdrukte. Vaak gaat het dan om gekwelde gevoelens.

Je wens/doel is Pentakels IV. Je wilt niet langer ‘vastzitten’. Er is nu een blokkade waar je vanaf wilt.

De eerste kaart in de toekomst waar je over ongeveer een maand bent is Bekers IV. Je hart en je verstand liggen niet op dezelfde lijn en daarom ben je ontevreden over de bestaande toestand. Dit is ook de meditatie kaart en wil dus ook zeggen dat mediteren goed voor je is.

De kaart die iets over jou zegt is de Aas van Staven. Azen symboliseren altijd iets nieuws en staven laten wilskracht zien. De kaart laat nieuwe levensenergie en veerkracht zien. Mogelijk de aankondiging van een geboorte of misschien een nieuwe kans of mogelijkheid een onderneming te beginnen.

Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed laat De Toren zien, een heftige kaart. Meest gaat het over een onverwachte gebeurtenis waardoor je hele leven even op z’n kop komt te staan. Het is de verwoesting maar ook de bevrijding, omdat het iets is wat moest gebeuren en daarna kan je weer door. Blijf vertrouwen op je geestelijke kracht en zie ook dat deze gebeurtenis je uiteindelijk nieuwe mogelijkheden zal geven. Probeer te zien hoe deze situatie is ontstaan, want dat zal je helpen om het voortaan anders te doen.

Je hoop en/of vrees is Zwaarden VII. Deze kaart heeft vaak te maken met besteling of bedrog, het is geen eerlijke kaart en er gebeurt meest stiekem iets.

De laatste kaart is Pentakels IX en dat is een mooie en positieve kaart die succes, rijkdom, schoonheid en liefde voor de natuur laat zien. Dat is nu of over een half jaar aan de orde.

Er is balans in de kaartlegging want van alle elementen had je wel wat ( 3x bekers, 3x pentakels, 2x zwaarden, 1x staven ) en er was 1 kaart van de grote arcana.

De eerstkomende acties zullen geen blijvende gevolgen hebben. Er is ook een verandering aan de gang.

De kwintesse, dus het totaalbeeld in de hele legging waar het om gaat is 54, dat is de Schildknaap van Zwaarden. De kaart laat zien dat je waakzaam/wantrouwend bent en teveel in je hoofd zit. Je denkt dat ‘de vijand’ ergens in de buitenwereld is maar die zit in je hoofd. De achterliggende kaart hierbij die ook een beetje mee telt, is De Kluizenaar. Deze kaart staat voor een innerlijke zoektocht naar je eigen in-zicht en licht. Door te leven in het hier en nu en tijd te maken voor bexinning zul je rust en innerlijke vrijheid vinden. Probeer je de komende tijd te concentreren op wat echt belangrijk is. Heb geduld, rust uit en kom tot jezelf.

Dat is wat ik uit de kaarten kon halen. Als je nog vragen hierover hebt hoor ik het wel.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Tuurlijk Anna. Het is vrij duidelijk, dus niet nodig de eerste kaart door te geven.

De eerste kaart die de kern laat zien, dus waar het om gaat is Staven IX. Je bent alles op een rijtje aan het zetten. In het verleden ben je geestelijk gewond geraakt en daarom ben je nu ook op je hoede.

Het probleem is Staven X. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Je hebt een zware geestelijke last te dragen en dat maakt dat je het jezelf nu erg moeilijk aan het maken bent.

Waar jou probleem vandaan komt laat Pentakels II zien. Iedere actie wekt een tegenactie op. Er worden je karmische lessen geleerd van oorzaak en gevolg.

In het verleden ligt De Duivel. Die kaart laat angst en negativiteit zien. Al het negatieve zal ophouden zodra je uit het negatieve het positieve haalt dat erin verborgen zit. Je hebt je eigen ketens geslagen maar je kan er zelf ook weer uitkomen. Het is kaart XV ( 15 en 1+5=6 ) het getal 6 staat voor een keuze. Vaak is er bij De Duivel een negatieve keuze gemaakt. Het verleden is erg breed, het kan jaren geleden zijn maar ook pas een paar dagen geleden.

Je wens/doel is Staven VII. Om hinderpalen te overwinnen die er zijn. Als je iets ga ondernemen gaat er ook wat gebeuren.

De eerste kaart in de toekomst laat zien waar je over een maand bent en dat is Pentakels IX. Deze kaart staat voor succes, rijkdom, schoonheid en liefde voor de natuur.

De kaart die iets ovr jou zegt is de Aas van Staven. Azen symboliseren altijd iets nieuws. Een nieuw begin, aankondiging van een geboorte of een nieuwe kans of mogelijkheid een onderneming te beginnen.

Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is de Aas van Pentakels. Dit is de meest geluk brengende kaart van alle kaarten van de kleine arcana. Een goed voorteken dat geluk en talenten laat zien.

Je hoop en/of vrees is Bekers IV. Deze kaart laat zien dat je niet tevreden bent over de bestaande toestand. Je verstand en gevoel liggen niet op dezelfde l8n. Misschien is dat dus je vrees, waar je bang voor bent.

De laatste kaart is de uitkomst of het vermoedelijke verloop en bij het vermoedelijke verloop ben je daar over een half jaar. Deze kaart laat Staven VII zien. Dit is een beetje een stiekeme kaart, vaak gebeurt er dan iets wat niet eerlijk is. Dat kan met bedrog of besteling te hebben. Het kan ook iets heel anders zijn ( maar meest is het die stiekeme kaart ) en dan laat de kaart zien dat je twee passen vooruit gaat en daarna weer eentje achteruit. Ik ben geen medium dus heb ik geen idee wat het is en waar het over gaat. Er zijn altijd meerdere betekenissen en omdat ik helemaal niets van je weet maakt dat het soms wat moeilijker.

Er liggen 2x een zeven en die laten het einde van een periode zien. Ook 2x een aas en dat staat voor een nieuw begin.

Je hebt in deze kaartlegging van alle elementen wat maar 4x Staven wat wil zeggen dat je rusteloos, overactief, ongeduldig en overmoedig bent. Je hebt teveel vuur energie want daar staan Staven voor.

De kwintesse is 65 en die staat voor de kaart die door de hele kaartlegging loopt en daarom belangrijk is, dat is de Koning van Pentakels. Iemand die verstandig omgaat met geld, een gulle gever is en verbonden met de natuur.
De kaart die daar ook iets mee te maken heeft maar een stuk minder is De Hogepriesteres die het stille, geduldige wachten laat zien. Deze kaart voorspelt vruchtbaarheid maar ook twijfel en angst om letterlijk zwanger te worden of bezwangerd te raken van hogere kennis. Luister naar je intuïtie en gevoel en laat emoties toe, ook oud zeer.

Verder kan ik nog uit de kaarten halen dat er een verandering aan de gang is.
Het lukt je om je doel te bereiken.
Eerstkomende acties zullen geen blijvende gevolgen hebben.
 

anna79

Bekend lid
Forum lid
Wauw ! Ik ga binnenkort even achter de laptop zitten om even goed op alles te reageren.

Als je dit koppelt aan wat er staat bij foto lezen dan komen we een heel eind.

Er spelen op dit moment dingen ja, dingen waarbij ik normaliter compleet van slag af zou raken en zo verdrietig en angstig werd waardoor ik niet normaal kon functioneren/voor mijn gezin zorgen, tegenwoordig laat ik steeds meer los en vertrouw steeds meer op mijn gevoel. 2 stappen vooruit en 1 stap achteruit is mijn vertrouwde zin die ik altij gebruik bij de kinderen. beter 2 vooruit en 1 naar achter dan andersom.

Op spiritueel gebied begin ik weer dingen te ruiken en voelen, het voelt alsof er een verandering aankomt, dit is ook erg spannend en onbekend.


Kaart 7 kan ik nu ook al plaatsen
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Ik heb verder niets over jou op het forum gelezen, bewust niet omdat ik nergens door beïnvloed wilde worden, maar mooi dat je bij foto lezen ook jezelf herkent. Al met sl ziet het er goed en positief uit en gaat er iets nieuws beginnen zoals het eruit ziet en is er aan een periode een einde gekomen. Super fijn voor je.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Rainbow, jou eerste kaart is de Schildknaap van Pentakels en die kaart laat boodschappen van liefde en vriendschap zien maar ook iemand die iets aan het leren is en daar alle energie en aandacht aan schenkt.

Jou probleem is De Wereld. Deze kaart laat de afsluiting van een cyclus zien waar je veel hebt geleerd maar ook ervaringen en kennis opgedaan hebt. Vertrouw op jezelf en je kunnen, je hebt het in je en bent er klaar voor. Vertrouw ook op het leven. Dat je keuzen kunt maken en van wat er op je pad komt. Geniet en leef je leven.

Waar jou probleem vandaan komt ligt Bekers III, de kaart die vriendinnen laat zien die het gezellig hebben, leuke dingen doen en genieten van het leven. Waarschijnlijk doe je dat op dit moment te weinig.

In het verleden ligt Staven V, de kaart die een gevecht in jezelf laat zien.

Je wens/doel is Staven VIII. De ‘tijdkaart’ die laat zien dat alles de tijd nodig heeft. De kaart laat plannen en ideeënuit het verleden zien die nu uitgevoerd kunnen gaan worden.

De 1e kaart in de toekomst waar je over ongeveer een maand bent is de Koning van Zwaarden. Deze kaart laat heldere en evenwichtige beslissingen zien. Deze persoon is ook iemand die rechtvaardig handelt. Soms heeft de kaart met wettelijke regelingen te maken.

De kaart die iets over jou zegt is Staven IV. Samenkomst met vrienden en familie om een feestje te vieren. Vaak is er geslaagd voor een examen na hard werken en daarom reden voor een feestje.

Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is de Aas van Zwaarden. Dit zwaard laat een nieuwe richting zien die je in moet slaan. Zwaarden laten meest strijd zien, meest met pijn en verdriet. Dit zwaard is een zwaard dat uit liefde gebruikt wordt en laat zien dat er een knoop doorgehakt moet worden uit liefde. Azen laten altijd iets nieuws zien, dat is de nieuwe richting die je nu in zou moeten gaan.

Je hoop en/of vrees is De Magiër. Je wordt bewust van jezelf en al je mogelijkheden, je geestelijke kracht en daardoor kan je veel bereiken. Je ziet dat je de kwaliteiten en ‘gereedschappen’ die je nodig hebt bij je draagt. Door ervan gebruik te maken, stappen te zetten en actie te ondernemen kun je vanuit liefde en zuiverheid je ideeën waarmaken. Zet je talenten in want die heb je niet voor niets. Zorg ervoor dat je je inspiratie en vermogens omzet in actie en dat je concrete stappen onderneemt.

De laatste kaart is De Geliefden, kaart VI en het getal 6 is het getal van de keuze. Je zet een belangrijke stap waar je je eigen keuzen zal moeten maken en daar ook de verantwoording voor moet nemen. Je bent bij een interessant punt in je leven aangekomen en het is belangrijk om je hart(sverlangen) te volgen. Je staat op het punt een verbinding aan te gaan, dus een relatie of je wilt met liefde en toewijding ergens aan beginnen. Luister naar je ziels en hartsverlangen maar gebruik ook je verstand. Besef dat je verantwoordelijk bent voor de keuzen die je wel of niet maakt.

De kwintesse is het totaalbeeld van de hele legging waar het om gaat en laat nummer 49 zien dat staat voor Bekers IX. De kaart laat vervulling van wensen zien en een goede gezondheid. Soms staat deze kaart ook voor 9 maanden en dan is het de voorspelling van een geboorte. De kaart die je hierin mee mag nemen is De Keizer en die zegt dat er een periode volgt dat je de top kunt bereiken. Schep orde en structuur in je leven. Gun jezelf en ook anderen rust, plezier en vrije tijd en zeg niet teveel tegen jezelf dat je iets móet. Probeer te leven ipv te overleven. De Keizer is sterk en wilskrachtig maar moet uitkijken niet te star te worden en erop letten in zijn gevoel te blijven.

Van alle elementen zit er iets in deze kaartlegging dus die balans is er.

De kruiskaart en de uitkomst passen bij elkaar en dan duurt het een kortere tijd voor de laatste kaart uitkomt.

Je kunt je doel bereiken.

Tot zover wat ik voor jou uit de kaarten heb kunnen halen.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Rainbow, jou eerste kaart is de Schildknaap van Pentakels en die kaart laat boodschappen van liefde en vriendschap zien maar ook iemand die iets aan het leren is en daar alle energie en aandacht aan schenkt.

Jou probleem is De Wereld. Deze kaart laat de afsluiting van een cyclus zien waar je veel hebt geleerd maar ook ervaringen en kennis opgedaan hebt. Vertrouw op jezelf en je kunnen, je hebt het in je en bent er klaar voor. Vertrouw ook op het leven. Dat je keuzen kunt maken en van wat er op je pad komt. Geniet en leef je leven.

Waar jou probleem vandaan komt ligt Bekers III, de kaart die vriendinnen laat zien die het gezellig hebben, leuke dingen doen en genieten van het leven. Waarschijnlijk doe je dat op dit moment te weinig.

In het verleden ligt Staven V, de kaart die een gevecht in jezelf laat zien.

Je wens/doel is Staven VIII. De ‘tijdkaart’ die laat zien dat alles de tijd nodig heeft. De kaart laat plannen en ideeënuit het verleden zien die nu uitgevoerd kunnen gaan worden.

De 1e kaart in de toekomst waar je over ongeveer een maand bent is de Koning van Zwaarden. Deze kaart laat heldere en evenwichtige beslissingen zien. Deze persoon is ook iemand die rechtvaardig handelt. Soms heeft de kaart met wettelijke regelingen te maken.

De kaart die iets over jou zegt is Staven IV. Samenkomst met vrienden en familie om een feestje te vieren. Vaak is er geslaagd voor een examen na hard werken en daarom reden voor een feestje.

Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is de Aas van Zwaarden. Dit zwaard laat een nieuwe richting zien die je in moet slaan. Zwaarden laten meest strijd zien, meest met pijn en verdriet. Dit zwaard is een zwaard dat uit liefde gebruikt wordt en laat zien dat er een knoop doorgehakt moet worden uit liefde. Azen laten altijd iets nieuws zien, dat is de nieuwe richting die je nu in zou moeten gaan.

Je hoop en/of vrees is De Magiër. Je wordt bewust van jezelf en al je mogelijkheden, je geestelijke kracht en daardoor kan je veel bereiken. Je ziet dat je de kwaliteiten en ‘gereedschappen’ die je nodig hebt bij je draagt. Door ervan gebruik te maken, stappen te zetten en actie te ondernemen kun je vanuit liefde en zuiverheid je ideeën waarmaken. Zet je talenten in want die heb je niet voor niets. Zorg ervoor dat je je inspiratie en vermogens omzet in actie en dat je concrete stappen onderneemt.

De laatste kaart is De Geliefden, kaart VI en het getal 6 is het getal van de keuze. Je zet een belangrijke stap waar je je eigen keuzen zal moeten maken en daar ook de verantwoording voor moet nemen. Je bent bij een interessant punt in je leven aangekomen en het is belangrijk om je hart(sverlangen) te volgen. Je staat op het punt een verbinding aan te gaan, dus een relatie of je wilt met liefde en toewijding ergens aan beginnen. Luister naar je ziels en hartsverlangen maar gebruik ook je verstand. Besef dat je verantwoordelijk bent voor de keuzen die je wel of niet maakt.

De kwintesse is het totaalbeeld van de hele legging waar het om gaat en laat nummer 49 zien dat staat voor Bekers IX. De kaart laat vervulling van wensen zien en een goede gezondheid. Soms staat deze kaart ook voor 9 maanden en dan is het de voorspelling van een geboorte. De kaart die je hierin mee mag nemen is De Keizer en die zegt dat er een periode volgt dat je de top kunt bereiken. Schep orde en structuur in je leven. Gun jezelf en ook anderen rust, plezier en vrije tijd en zeg niet teveel tegen jezelf dat je iets móet. Probeer te leven ipv te overleven. De Keizer is sterk en wilskrachtig maar moet uitkijken niet te star te worden en erop letten in zijn gevoel te blijven.

Van alle elementen zit er iets in deze kaartlegging dus die balans is er.

De kruiskaart en de uitkomst passen bij elkaar en dan duurt het een kortere tijd voor de laatste kaart uitkomt.

Je kunt je doel bereiken.

Tot zover wat ik voor jou uit de kaarten heb kunnen halen.
Wauw mooie legging zeg. Klopt voor zover ik hem nu kan overzien helemaal. Ook die keuze, het is de bedoeling om over enige maanden de stap naar samenwonen te zetten maar zal er ook veel moois voor gaan achterlaten.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Fijn dat je er blij mee bent en dat het klopt.

Druce kon jij je ook in de kaartlegging vinden van 26-11 die ik voor je gedaan heb?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
White one, jou eerste kaart is De Hogepriester, dat is de kern, waar het nu om gaat. De kaart zegt dat je pas innerlijk groeit als je eigen ervaringen opdoet en verantwoording neemt voor wat je doet of niet doet. Er komt een tijd dat je je bezig houd met diepe levensvragenen hierin zul je een weg ( sleutel ) vinden voor jezelf. Je bent zowel een leerling als leraar want anderen leren van jou maar jij leert ook weer van anderen.

Het probleem is De Keizer. Het is belsngrijk om bij je gevoel te blijven en niet te verstarren. Vanuit doorzettingsvermogen, wilskracht en intelligentie zul je jou doel bereiken. Schep orde en structuur in je leven. Gun jezelf en anderen plezier, rust en vrije tijd, zeg niet teveel ik móet tegen jezelf.

Waar jou probleem vandaan komt is Bekers IX. Deze kaart laat vervulling van wensen zien maar is soms ook de negen maanden kaart en dan is het de voorspelling van een geboorte.

In het verleden ligt Zwaarden X en die laat een zware tijd zien waarin je machteloos was iets te ondernemen.

Je wens/doel is De Dwaas, een zorgeloze geest die klaar is om nieuwe ervaringen op te doen. Je wens dat het nieuwe begin waar je naar verlangt eraan komt.
Vertrouw op het leven, je bent op de goede weg, dus maak je geen zorgen.

De eerste kaart in de toekomst is Pentakels X en die kaart laat familie banden zien en dat je gehecht bent aan huis n haard.

De kaart die iets over jou zegt is De Toren. Deze kaart laat meest een onverwachte heftige gebeurtenis zien waardoor je hele leven op zijn kop komt te staan. Het is de verwoesting maar ook de bevrijding. Blijf vertrouwen op je geestelijke krachten weet dat deze gebeurtenis je uiteindelijk nieuwe mogelijkheden zal geven.

Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is Zwaarden VII. Deze kaart is meest een stiekeme kaart en laat zien dat iets niet eerlijk gaat. Heeft dan vaak met besteling of bedrog te maken maar het kan ook zo zijn dat de kaart je laat zien dat je steeds twee stappen vooruit gaat en daarna weer eentje achteruit.

Je hoop en/of vrees is Staven VIII. Dit is de tijdkaart en laat zien dat alles zijn tijd nodig heeft. Ook laat de kaart zien dat plannen en ideeën die in het verleden zijn gemaakt nu zijn uitwerking krijgen.

De laatste kaart is het antwoord voor nu of het vermoedelijke verloop waar je over een half jaar bent. Deze kaart laat boodschappen van vriendschap en liefde zien en ook iemand die met alle aandacht en energie iets aan het leren is.

Er is balans in de kaartlegging want alle elementen zitten erin.

De kwintessen die het totaalbeeld laat zien waar het nu om gaat is 69, de Aas van Pentakels en die kaart zegt dat één vreugde honderd zorgen verdrijft. Het is de meest gelukbrengende kaart van de Kleine Arcana en laat het begin van een nieuwe gelukkige periode zien.
De kaart die ook een beetje mee telt bij dit maar op de achtergrond is De Geliefde, kaart VI en het getal 6 is het getsl van de keuze. Je staat op het punt een verbinding aan te gaan zeg deze kaart, kan een relatie zijn of met liefde en toewijding ergens aan beginnen. Besef dat je versntwoordelijk bent voor de keuzen die je wel of niet maakt. Het is belangrijk om je hart(sverlangen) te volgen.Maak je eigen zelfstandigen en onafhankelijke beslissing.

Je kan je doel bereiken.
 

White one

Bekend lid
Forum lid
Lieve Hogepriesteres,

Dankjewel voor je legging!
Het geeft een mooi beeld/ perspectief op wat er nu gaande is. Ik heb hem nu een aantal keer gelezen en heb het idee dat er verschillende lagen zijn die in de legging zitten. De alledaagse praktijk en de dingen waar ik tegenaan loop zitten er zeker in, maar er zit een diepere laag onder en die voel ik al wel, maar ik begrijp hem nog niet... Net als de vorige keren zal de tijd een hoop duidelijk maken, denk ik.
Ik ga hem zeker vaker teruglezen om te kijken of ik er meer uit kan halen dan ik op het eerste gezicht zie.

Nogmaals dankjewel!!!!
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Graag gedaan white one en als je misschien meer duidelijkheid wil hebben over die diepere laag kan ik wel even verder naar de kaart waar het over gaat kijken zodat het misschien duidelijker wordt. Mag per pb ook natuurlijk als je dat fijner vindt.
 
Bovenaan