Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Is goed Yvonne, je ziet t wel verschijnen op t forum

Rainbow, die laatste kaart is echt de betekenis en dat zal dan waarschijnlijk over een half jaar zo zijn. Kan even tijdelijk door een bepaalde gebeurtenis dat je je gevoelens onderdrukt of je gevoelens dan gekwetst zijn door iets. De kaart ligt er, dus zou het moeten kloppen als alles loopt zoals het er nu voor staat.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Is goed Yvonne, je ziet t wel verschijnen op t forum

Rainbow, die laatste kaart is echt de betekenis en dat zal dan waarschijnlijk over een half jaar zo zijn. Kan even tijdelijk door een bepaalde gebeurtenis dat je je gevoelens onderdrukt of je gevoelens dan gekwetst zijn door iets. De kaart ligt er, dus zou het moeten kloppen als alles loopt zoals het er nu voor staat.
Ok, ik wacht het af.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Yvonne, jou eerste kaart is Pentakels VII. Dat is de kern, waar het om gaat en laat zien dat je hard en geconcentreerd aan het werk bent.

Het probleem is Bekers VII, je bent emotioneel aangedaan en er is beproeving en verwarring. Er waren ilussies maar schijn bedriegt.

Waar jou probleem vandaan komt is De Dood. Een nieuwe ontwikkeling komt op je pad. Oude banden zijn verbroken, er is een einde van een tijdperk gekomen. Als je weet of voelt dat iets of iemand niet meer bij je past, durf dat dan los te laten en vertrouw erop dat er een nieuwe fase komt waarin je meer jezelf kunt zijn.

In het verleden ligt de Aas van Pentakels. Het begin vsn een nieuwe gelukkige periode.

Je wens/doel is De Zon. Deze kaart staat voor levenskracht, levensvreugde, zelfvertrouwen en waarheid. Geniet van het leven en wees jezelf. Je zult energie en daadkracht hebben om de volgende stap in je leven te nemen.

De eerste kaart in de toekomst is Bekers V. Dit is de rouwkaart en laat zien dat je treurt om iets wat geweest is en nog steeds pijn doet. Het is belangrijk om te zien wat je nog hebt en wat de mogelijkheden nu nog zijn en daar van te genieten.

Over jouzelf ligt het Rad van Fortuin. Niet wat wij beleven is ons lot, maar hoe wij het dragen. De kaart laat nieuwe kansen en geluk zien en aanvaarding van het lot.

Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is De Dwaas. Deze kaart staat voor een nieuwe cyclus, avonturen beleven en kinderlijk plezier. Leef in het nu en pluk de dag. Vertrouw op jezelf en het leven. Je bent op de goede weg, maak je geen zorgen.

Je hoop en/of vrees is de Koning van Staven. Wilskracht, geestelijke groei en geestelijke macht. Je zal leiding en richting ontvangen van hogerhand.

De laatste kaart is het antwoord of vermoedelijke verloop. Als je er nu niets mee kan is het het vermoedelijke verloop en ben je over ongeveer een half jaar bij deze kaart. De Geliefden. Dat is kaart VI en het getal 6 is het getal van de keuze. Door overwinnen van dualiteit door innerlijk evenwicht kan je de juiste keus maken. Je komt voor een keus te staan en weet dat je daar je eigen versntwoordelijkheid voor moet nemen. Luister naar je ziels-hart verlangen maar gebruik ook je verstand. Besef dat je zelf verantwoordelijk bent voor de keuze die je wel of niet maakt. De kaart staat ook voor innerlijke harmonie en aardse liefde.
 

Yvonne

Forum lid
Forum lid
Hogepriesters, erg bedankt het klopt helemaal, ontzettend leuk dat je dit voor mij wilde doen dank je wel Gr Yvonne
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Flower 1986, bij jou eerste kaart ligt de Schildknaap van Zwaarden en die laat zien dat je teveel in je hoofd zit. Je denkt dat de ‘vijand’ zich buiten je bevindt naar die zit in je.

Het probleem is Bekers III, de kaart die laat zien dat je feest aan het vieren bent en leuke, gezellige dingen doen met anderen. Geen idee waarom het een probeem is maar hij ligt er.

Waar jou probleem vandaan komt is Staven II. Er is dualiteit en zoals het nu gaat kan je niet verder groeien. Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt.

In het verleden ligt De Hogepriester. Deze kaart laat je innerlijke leraar zien, ontpooiing en scholing. Er was beweging in de relatie binnenwereld/buitenwereld.

Je wens/doel is Staven IX. Je wilt alles op een rijtje zetten. In het verleden ben je gekwetst en je bent bang dat het weer kan gebeuren. Gebruik je verstand en breng een scheiding aan tussen werkelijkheid en verleden.

De eerste kaart in de toekomst is Staven III en die laat groei en ontwikkeling zien. Staven staan voor willen, dus wil je dat ook graag.

De kaart die iets over jou zegt is de Koningin van Staven. Er is wijsheid en groeikracht in je. Je bent vriendelijk en optimistisch, wilskrachtig en intuïtief. Volg de stem van je hart en raadpleeg je intuïtie.

Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is Bekers VI en deze kaart laat een relatie van geven en nemen zien. Gebeurtenissen uit het verleden kunnen je helpen de problemen van nu onder ogen te zien.

Je hoop en/of vrees is Staven VII. Actie vraagt reactie. Je bent hinderpalen aan het overwinnen en hard aan het werk aan je ontwikkeling.

De laatste kaart is een antwoord of het vermoedelijke verloop en daar ligt Zwaarden VII.vaak is het bij deze kaart zo dat iemand iets in zijn schild voert, wat soms te maken heeft bet bedrog of besteling. Het kan ook te maken hebben met plannen waarvan de innerlijke betekenis verborgen wordt.

In deze kaartlegging liggen 5 staven kaarten die laten wilskracht zien. Als je veel staven kaarten hebt zoals jij nu laat dat ook overactiviteit, ongeduld en rusteloosheid zien. Er zitten geen pentakels in jou kaartlegging. Ik heb er wat over gelezen maar weet niet of dat klopt dus hoor ik het graag van jou. Het ontbreken van pentakels laat zien dat je niet standvastig, vastberaden en daadkrachtig . Ook dat je de behoefte van je lichaam negeert. Ik ben heel benieuwd of het klopt want dan kan ik extrra aanvulling op kaarten geven bij het ontbreken van pentakels//zwaarden/bekers/staven of het teveel ervan hebben.

Het grondgetal van de kaarten is 42. 4+2=6 en het getwl 6 laat het voltooien van een groei en evenwicht in dualiteit zien. Het is ook het getsl vsn de keuze en laat zien dat er een keus gemaakt moet worden.

Bij het getal 42 zou Bekers II horen, ( wat ik niet wist, dus wil ik graag weten of jij daar wat mee kan en of dat ook klopt ) Bekers II laat een verbintenis tussen twee mensen zien, vol met liefde en vriendschap.

Er zit twee keer het getal 7 in deze kaartlegging wat het einde van een periode laat zien.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Muriel, natuurlijk wil ik voor jou ook een kaartlegging doen maar morgen ga ik op vakantie, dus gaat het daarna worden. Mocht ik het vergeten vraag het me dan aub over een paar weken nog een keer.
 

Flower1986

Bekend lid
Forum lid
Deze kaartlegging klopt, alleen die Zwaarden VII kan ik niet plaatsen (ook niet als ik de uitgebreide omschrijving van deze kaart opzoek). De andere wel allemaal.
Op het moment ben ik veel oude trauma's en pijnen aan het verwerken (in dromen) en afsluiten en mijn gevoelens en emoties zijn door bepaalde dingen die zijn gebeurd vorig jaar behoorlijk veranderd en voel me niet meer zoals ik was. Heb de puf en energie niet meer om leuke dingen te doen en heb veel lichamelijke pijnen.

In deze kaartlegging liggen 5 staven kaarten die laten wilskracht zien. Als je veel staven kaarten hebt zoals jij nu laat dat ook overactiviteit, ongeduld en rusteloosheid zien. Er zitten geen pentakels in jou kaartlegging. Ik heb er wat over gelezen maar weet niet of dat klopt dus hoor ik het graag van jou. Het ontbreken van pentakels laat zien dat je niet standvastig, vastberaden en daadkrachtig . Ook dat je de behoefte van je lichaam negeert. Ik ben heel benieuwd of het klopt want dan kan ik extra aanvulling op kaarten geven bij het ontbreken van pentakels//zwaarden/bekers/staven of het teveel ervan hebben.
Het klopt wat je hier schrijft, als je wil en tijd hebt mag je de extra aanvulling op de kaarten geven :).
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Dat was dus de extra aanvuling, maar fijn dat het klopt want dan kan ik dat bij andere kaartleggingen ook toepassen. Er zijn verder geen kaarten van de kleine arcana die ontbreken wan er zit ook een zwaarrden kaart tussen en een beker kaart dus is er verder balans.

Dus het probleem, die Bekers III wil zeggen dat je dat juist niet doet, daarom het probleem. Zo snap ik de kaart gelukkig ook.

Die Zwaarden VII is waarschijnlijk het vermoedelijke verloop dus is het pas over ongeveer een half jaar dat het speelt. Hou het in de gaten zouik je willen adviseren want er is dan iets gaande wat niet eerlijk is. De rest kan je je in vinden, dus klopt deze kaart ook. Misschien dat je op de een of andere manier bedrogen gaat worden maar dan niet in een relatie want dan had er een andere kaart als bedrog kaart gelegen. Meer iemand die mooie praatjes verkoopt die niet kloppen. Misschien even een aantekening maken dat je over een half jaartje extra alert moet zijn. Volgens mij speelt die laatste kaart altijd na ongeveer een half jaar maar ik las pas ergens dat het ook tussen de twee maanden en twee jaar kan zijn maar ik hou het op ongeveer een half jaar.
 

Flower1986

Bekend lid
Forum lid
Nog even een reactie over dit stukje:
Bij het getal 42 zou Bekers II horen, ( wat ik niet wist, dus wil ik graag weten of jij daar wat mee kan en of dat ook klopt ) Bekers II laat een verbintenis tussen twee mensen zien, vol met liefde en vriendschap.

Ik weet waar dit over gaat, het klopt, er was iemand op mijn pad gekomen waarmee het klikte, was een lief persoon en had gevoelens voor hem en doordat er in die periode dingen zijn gebeurd waardoor ik geestelijk en lichamelijk ingestort ben heb ik hem los moeten laten. Wat ik eigenlijk helemaal niet had gewild, maar voor mijn gevoel had ik geen andere keus ?.
 
Laatst bewerkt:

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Flower 1986 die Bekers II laten meest een tweelingziel zien. Misschien was dat bij jou ook wel het gevsl en dan is er een liefdevolle aantrekkingskracht van beide kanten. Bij de kwintesse, het grondgetal, waar het getal 6 uit komt is dus de keus die je altijd hebt en altijd weer opnieuw kan kiezen. Dat wilde ik nog even doorgeven.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Muriel, de kaart die er tijdens het schudden vsn jou kaarten uitviel is Staven IX. Deze kaart hoort niet bij de legging maar wil jou tich wat zeggen en laat zien dat je op je hoede bent. Er is een (geestelijke) strijd geweest.
De eerste kaart is De Keizerin. Een vruchtbare periode breekt aan. Kan ook letterlijk ovr een zwangerschap gaan of figuurlijk dat er een tijd van overbloed, voorspoed en succes aanbreekt. Vertrouw op de overvloed die het leven in en om je heen je biedt. Rijkdom, luxe, weelde en wijsheid zitten in je hart.
Deze kaart is de kern, waar het om gaat en als die kaart bij je past zijn de andere kaarten o9 goed en geef ik je die o9k door. Ik hoor het wel.
 
U

User_479

Gast
Dankjewel Trix, ik hoop dat je een fijne vakantie gehad hebt.

De kaart past bij me, ik voel me ook alsof er overvloed en succes is. Als of het leven me geeft wat ik wens. Alsof het sterker aanwezig is dan anders.

Geestelijke strijd was er voor dit overvloed gevoel wel meer, in bepaalde keuzes , meer op mijn hoede van wat is goed voor me en wat niet, en minder bezig met het zelf creeeren. Meer strijd in relaties met anderen, van iemand eigenlijk los willen laten maar het dan toch vanuit mezelf niet leuk vinden voor een ander. Die strijd in mezelf lijkt nu weg door andere zienswijzen.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Vakantie was heerlijk Muriel, dank je.

Dan de volgende kaarten.

2) Het probleem is de Ridder van Staven, die kaart laat zien dat je erg impulsief bent en dan direct op dingen af wilt gaan. Kan ook te maken hebben met de brenger van een bericht, wat onbetrouwbaar is er kunnen onrust/paniek toestanden zijn.

3) Waar jou probleem vandaan komt kigt de kaart van De Dood en die kaart laat een verandering zien. Een nieuwe ontwikkeling of transformatie. Als je weet of voelt dat iets oof iemand niet meer bij je past, durf de situatie of persoon dan los te laten. Vertrouwerop dat er een nieuwe fase aankomt waarin jemeer jezelf kunt zijn. Besef dat je geest vrij is en dat je kunt zijn wie je bent.

4) In het verleden ligt de kaart van De Keizer die laat zien dat je meer in je verstand zat dan in je gevoel. Ook zegt deze kaart dat je moet leven ipv overleven. Vanuit doorzettingsvermogen, wilskracht en intelligentie zal je je doel bereiken zegt deze kaart. Materieel succes ligt op je pad en het was belangrijp orde en struktuur te scheppen. Deze kaart ligt in het verleden en is dus voorbij maar toch goed nog even te zien hoe het was denk ik.

5) Je wens/doel is de Koning van Staven. Om wilskrachtig, intuïtief, vriendelik, optimistisch en met wijsheid en groeikracht verder te leven. Belsngrijk de stem vsn je hart te volgen en je intuïtie te raadplegen zegt deze kaart ook nog.

6) De eerste kaart in de toekomst laat Pentakels VI zien en die heeft te maken met een relatie van geven en nemen. Ieder krijgt wat hem toekomt.

7) De kaart die iets over jou zegt is Zwaarden IX en deze kaart laat de donkere nacht van de ziel zien. De negen zwaarden staat voor verdriet, tranen, scheiding, pijn, wanhoop, vertwijfeling maar ook voor hoop en genezing.
Zwaarden kaarten laten altijd strijd zien. Dit is de enige zwaardenkaart die erbij zit dus zal er de nodige strijd in je leven zijn of zijn geweest.

8) Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is Pentskels III. Heeft met opbouwen/oprichten te maken en groei en ontwikkeling.

9) Je hoop en/of vrees is de Schildknaap van Bekers. Op de afbeelding van de kaart staat een schildknaap met een beker waar een vissekop uitsteekt. Schildknapen zijn altijd boodschappers, de vis met zijn kop omhoog is het symbool voor goddelijke liefde die ons een eeuwig leven zal schenken. De betekenis is soms een liefdesuiting of laat lichamelijke verlsngens zien maar kan ook een vriendschappelijke uitnodiging zijn.

10) De laatste kaart is een antwoord of het vermoedelijke verloop en laat Kracht zien. Het hogere zelf overwint het lagere zelf zegt de kaart. Er breekt een periode aan met grote innerlijke kracht en zelfvertrouwen. Leer jezelf kennen, zie je innerlijke kracht dan kan je je uitdagingen of obstskels met succes overwinnen.

De kwintesse/het grondgetal van alle kaarten opgeteld bij elkaar is 49/4
De Keizer heeft het getal IV ( 4 ) en laat een achterliggende invloed zien die belangrijk is. Omdat deze kaart ook in het verleden is blijft het dus een aandachtspuntje en is het belangrijk dat je niet gaat verstarren en moet je zorgen in je gevoel te blijven.
Het getal 49 laat Bekers IX zien de kaart die vervulling van wensen en gastvrijheid laat zien en ontspanning. Ook is dit soms de 9 maanden kaart en dan is het de voorspelling van een geboorte.

Laat maar weten waar je nog vragen over hebt.
 
U

User_479

Gast
Vakantie was heerlijk Muriel, dank je.

Dan de volgende kaarten. Dankjewel voor je snelle reactie.

2) Het probleem is de Ridder van Staven, die kaart laat zien dat je erg impulsief bent en dan direct op dingen af wilt gaan. Kan ook te maken hebben met de brenger van een bericht, wat onbetrouwbaar is er kunnen onrust/paniek toestanden zijn. Ik kan inderdaad wel eens erg impulsief zijn, en meteen ergens op af gaan of reageren terwijl ik beter even rustig kan wachten.

3) Waar jou probleem vandaan komt kigt de kaart van De Dood en die kaart laat een verandering zien. Een nieuwe ontwikkeling of transformatie. Als je weet of voelt dat iets oof iemand niet meer bij je past, durf de situatie of persoon dan los te laten. Vertrouwerop dat er een nieuwe fase aankomt waarin jemeer jezelf kunt zijn. Besef dat je geest vrij is en dat je kunt zijn wie je bent. Ik vertrouw erop, ik voel ook een grote verandering.

4) In het verleden ligt de kaart van De Keizer die laat zien dat je meer in je verstand zat dan in je gevoel. Ook zegt deze kaart dat je moet leven ipv overleven. Vanuit doorzettingsvermogen, wilskracht en intelligentie zal je je doel bereiken zegt deze kaart. Materieel succes ligt op je pad en het was belangrijp orde en struktuur te scheppen. Deze kaart ligt in het verleden en is dus voorbij maar toch goed nog even te zien hoe het was denk ik. Oke, dat herken ik wel.

5) Je wens/doel is de Koning van Staven. Om wilskrachtig, intuïtief, vriendelik, optimistisch en met wijsheid en groeikracht verder te leven. Belsngrijk de stem vsn je hart te volgen en je intuïtie te raadplegen zegt deze kaart ook nog. Dit is inderdaad wel hetgeen wat ik belangrijk vind in het leven.

6) De eerste kaart in de toekomst laat Pentakels VI zien en die heeft te maken met een relatie van geven en nemen. Ieder krijgt wat hem toekomt. Daar geloof ik ook zeker in.

7) De kaart die iets over jou zegt is Zwaarden IX en deze kaart laat de donkere nacht van de ziel zien. De negen zwaarden staat voor verdriet, tranen, scheiding, pijn, wanhoop, vertwijfeling maar ook voor hoop en genezing.
Zwaarden kaarten laten altijd strijd zien. Dit is de enige zwaardenkaart die erbij zit dus zal er de nodige strijd in je leven zijn of zijn geweest. Dat zal dan geweest zijn, of nog komen? Ik voel me op het moment vrij licht.

8) Zoals de ander jou ziet of hoe jij door de ander wordt beïnvloed is Pentskels III. Heeft met opbouwen/oprichten te maken en groei en ontwikkeling.
Hier kan ik me ook in vinden.

9) Je hoop en/of vrees is de Schildknaap van Bekers. Op de afbeelding van de kaart staat een schildknaap met een beker waar een vissekop uitsteekt. Schildknapen zijn altijd boodschappers, de vis met zijn kop omhoog is het symbool voor goddelijke liefde die ons een eeuwig leven zal schenken. De betekenis is soms een liefdesuiting of laat lichamelijke verlsngens zien maar kan ook een vriendschappelijke uitnodiging zijn. Dit komt me ook bekend voor.

10) De laatste kaart is een antwoord of het vermoedelijke verloop en laat Kracht zien. Het hogere zelf overwint het lagere zelf zegt de kaart. Er breekt een periode aan met grote innerlijke kracht en zelfvertrouwen. Leer jezelf kennen, zie je innerlijke kracht dan kan je je uitdagingen of obstskels met succes overwinnen. Dat leeft zeker in me, ik ga er van uit dat ik met mijn eigen creatie kracht alles om me heen vorm.Obstakels en Uitdagingen zijn altijd in beweging te brengen.

De kwintesse/het grondgetal van alle kaarten opgeteld bij elkaar is 49/4
De Keizer heeft het getal IV ( 4 ) en laat een achterliggende invloed zien die belangrijk is. Omdat deze kaart ook in het verleden is blijft het dus een aandachtspuntje en is het belangrijk dat je niet gaat verstarren en moet je zorgen in je gevoel te blijven. Oke
Het getal 49 laat Bekers IX zien de kaart die vervulling van wensen en gastvrijheid laat zien en ontspanning. Ook is dit soms de 9 maanden kaart en dan is het de voorspelling van een geboorte. Duidelijk

Laat maar weten waar je nog vragen over hebt.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Bedankt voor je feedback.
Ik denk dat die zwaarden IX iets is wat dan dipe in je zit. Heb je nare dingen meegemaakt? Geen idee waarom hij er ligt als je kaart die wat over jou zegt, maar hij ligt er. Als het nog zou komen zou hij bij nr 6 liggen, de eerste kaart in de toekomst of als laatste kaart bij het vermoedelijke verloop maar dat is niet zo dus waarschijnlijk toch iets wat in je zit en bij jou hoort.
Die bekers VI, daar ben je over ongeveer een maand. Dan zal de relatie geven en nemen in balans zijn.
 
U

User_479

Gast
Ik voel wel dat ik in andere levens heel veel heb meegemaakt en dat, dat nog wel in me zit. In mijn ziel als het ware. Of een stuk bij de geboorte al...
In dit leven heb ik wel strijd in gezondheid meegemaakt, ziekte, waardoor ook geestelijke strijd in dingen niet meer kunnen, en moeten opgeven, sterfgevallen meegemaakt die me hebben aangegrepen, maar niet zozeer dingen die zo naar zijn dat het me een donker gevoel geeft.
 
Bovenaan