aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
Man en ik waren aan het wandelen en toen zagen we deze....de bovenste helft lijkt wel een mot, maar de onderste helft maakte ons in de war...het lijkt wel een dikke made....het was ook heel bewegelijk dat onderste stuk...leek wel twee verschillende dieren.
Was t niet,ik heb m heel voorzichtig omgedraaid....en weer terug ;)
 

Bijlagen

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Dat is op zeker een nachtvlinder en misschien nog maar net uit de pop gekropen of er nog mee bezig (zou ook het heftige bewegen van het achterlijf kunnen verklaren). De vleugels lijken ook nog niet helemaal ontvouwen.

Hij lijkt volgens mij op deze:
1597780646027.png
1597780734055.png

Schimmelspanner (Dysstroma truncata) vroeger Chloroclysta truncata. Tribus Cidariini. Onderfamilie Larentiinae. Familie spanners (Geometridae).
Een variabele spanner. Naast deze grijze vorm heb je ze ook met een middendeel, dat voor het grootste deel rood, wit geel of lichtgrijs is.
De rups leeft op veel verschillende soorten planten. O.a. op berk, zuring, braam, struikheide.
De half volgroeide rups overwintert. Vliegtijd: April-september. Twee generaties.
Spanwijdte 32-39 mm. Palearctisch, Noord Amerika.

 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Aan het kopgedeelte te zien lijkt hij ook wel op een nachtvlindervorm die we wel eens nachtuiltje noemen. Beetje bont achterhoofd.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Mot: Gevoelig voor aanraking, geur en smaak,intuïtief, spiritueel bewustzijn, metamorfose, aanpassingsvermogen, zorgt dat je jouw licht vindt: ook in donkere tijden, sensitief, uitgebalanceerd. "Wordt ook wel Nachtvlinder of Nachtuiltje genoemd." Nieuwe relatie of toenemende seksuele energie/activiteit;
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan