Phoenix

Bekend lid
Forum lid
redanja zei:
Het is niet mijn bedoeling om een boekentopic hiervan te maken, maar als je een echt fijn boek wilt lezen en er ook wat mee kan doen, is
"vraag het je gidsen" van Sonia Choquette.
Heb door dit boek al vele malen mijzelf en anderen kunnen helpen, en ben doorgegaan met haar andere boeken. Een geweldige vrouw!


dat is wel een mooie aanreiking voor mij Redanja ... :) Thanx !! (k)


(k) Phoenix (r)
 
U

User_780

Gast
Tja, ik heb het boek rond het jaar 2000 aangeschaft en een aantal hoofdstukken gelezen, daarna heb ik het in mijn boekenkast gezet. Ik kon God, de Heilige Geest en Jezus alleen maar negatief associëren met een dogmatische rigide kerkstructuur, machtsmisbruik, kindermisbruik en het winnen van zieltjes en financieel eigenbelang. Ik had het dus knap moeilijk met het boek.
Nu, 16 jaar later ben ik teruggekeerd naar dit boek. Ondertussen 50+ boeken verorberd aangaande alle grote wereldreligies, denksystemen en filosofieën. Mijn eigen conclusie is dat het ego de bron is van alle ellende in de wereld en wellicht de enige oorzaak is van de totaal verrotte wereld die we waarnemen.
Zover ik weet adresseert alleen "de cursus in wonderen" dit ego aspect en geeft 365 lessen (1 jaar) welke eenvoudig elke dag kunnen worden gelezen. Het boek corrigeert echter niet de wereld maar alleen je eigen denken. Wanneer je het non-dualisme omarmt dan kan dit een zeer korte weg zijn om tot inzicht te komen aangaande je eigen negatieve projecties, gedachtenkronkels, veroordelingen en liefdeloze reacties.
Er zijn vele wegen die naar verlichting leiden, maar dit boek is wel een mooie en goed uitvoerbare short cut. Ik wil en kan niet meer terug nu ik ben thuisgekomen in dit boek.

Wereldwijd zijn er veel mensen die dit pad gekozen hebben, ook er zijn veel websites te vinden dus je hoeft het boek niet direct te kopen er zijn een paar websites die de informatie van het gehele boek aanbieden.
 

Heerda

Bekend lid
Forum lid
Ik ben het boek tegengekomen tijdens een Reiki cursus. De Reiki master geeft ook begeleiding bij de studie van 'de cursus in wonderen'. Het is een belangrijk boek maar zonder begeleiding niet of heel moeilijk door te komen. Ter voorbereiding heb ik het boek van Willem Glaudemans gekocht: 'het wonder van vergeving'.
Zie verder inhanden.nl
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Een cursus in Wonderen is een vertaling van het boek "A Course in Miracles" en is geschreven als een begeleiding bij het boek "The Disappearance of the Universe" van Gary Renard. Hierin wordt de schrijver bezocht door twee entiteiten of engelen die op meerdere momenten een gesprek met hem hebben en hem vragen deze ervaringen op te schrijven. Tijdens het gesprek komen veel zaken aan de orde vanuit de Bijbel en hoe mensen heel veel van deze feiten verkeerd interpreteren waardoor er ook verschillende stromingen en denkwijzen ontstaan. Het is een dik boek en soms moet je echt pagina's herlezen om het op je in te laten werken maar ik vond het bijzonder de moeite waard om dit boek te lezen en heb het nog steeds niet uit. Ik heb de Engelse versie.
 
Bovenaan