gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Discussie over een artikel op de homepage

Grote kans dat je dankzij een sciencefiction-serie of -film wel eens van een wormgat hebt gehoord. Zo duiken wormgaten regelmatig op in Star Trek en onlangs nog in de film Interstellar. In dergelijke series en films worden wormgaten gepresenteerd als een sluiproute. Een wormgat is namelijk eigenlijk een soort tunnel die twee ver van elkaar gelegen delen van het universum met elkaar verbindt.
wormgat12-954x291.jpg
<LINK_TEXT text="http://www.scientias.nl/wp-content/uplo ... 54x291.jpg]http://www.scientias.nl/wp-content/uploads/2015/09/wormgat12-954x291.jpg</LINK_TEXT>[/img]
Magnetisch wormgat
Tot op heden is het onderzoekers nog niet gelukt om zo’n wormgat te creëren, omdat daarvoor een enorme zwaartekrachtsenergie voor nodig is en niemand weet hoe we die kunnen genereren. Maar wetenschappers hebben nu wel een magnetisch wormgat weten te creëren. Het is in feite een tunnel waardoor een magnetisch veld van de ene naar de andere plek kan reizen terwijl het de hele weg lang onzichtbaar is. Het resultaat is een magnetisch veld dat middels een dimensie die buiten de conventionele drie dimensies ligt van de ene plek naar de andere plek lijkt te reizen.

--> volledig artikel op scientias.nl <--
 
Bovenaan