U

User_479

Gast
Ik heb net Zonder mededogen van Lisa Jackson uit.
Vond hem spannend, kon hem niet wegleggen.

Het is alweer even terug dat ik een spiritueel boek heb gelezen. Puur omdat ik er geen eentje zag die ik nog niet heb gelezen.of die me aantrok.
 
U

User_1314

Gast
Een boek dat ik een tijdje geleden 'ns opnieuw heb gelezen en wat weer erg leuk was:

Ssotbme.jpg


De volledige titel is Sex Secrets of the Black Magicians Exposed, door Ramsey Dukes. En die titel heeft eigenlijk helemaal niks te maken met de inhoud van het boek. Ramsey Dukes is een pseudoniem van Lionel Snell, een Britse magiër met gevoel voor humor. Waar het boek vooral wel over gaat is magie en de relatie met religie, kunst en wetenschap. Snell is een originele denker en heeft een prettige schrijfstijl. Het boek stamt oorspronkelijk uit 1974, in een herziene versie geeft de schrijver in wat extra hoofdstukken z'n kijk op de ontwikkelingen sinds toen. Het boek is in het Engels. Warm aanbevolen. Het is volgens mij nog verkrijgbaar op papier, voor een ebook-versie hoef je online niet lang te zoeken, heb ik gemerkt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
U

User_1314

Gast
aprilbloesem : Net even gelezen waar het over gaat, dat maakt me nieuwsgierig. :) Was een beetje in verwarring over de volgorde van deze serie, maar hier las ik dat je de verhalen los van elkaar kunt lezen, al is het kennelijk handig om 'Heksenkind' voor 'Colman' te lezen.
 
U

User_1314

Gast
Las dat de verhalen van Monica Furlong zich afspelen in Groot-Brittannië, gedurende de zevende eeuw. Toevallig heb ik dit boek nog op m'n lijstje staan om te lezen, zelfde land en bijna dezelfde tijd. :)

Druids_King_Arthur.jpg


Daarna kan ik zo verder met nog een boek van dezelfde auteur:

Magic_Britain.jpg


Ja, ik lees graag. ☺
 

White one

Bekend lid
Forum lid
Philip Pullman heeft net een vijfde boek uit over Lyra Belaqua. Ik heb ze alle vijf verslonden.
Hij is begonnen met een trilogie (His dark materials: Northern lights, The subtle knife, en The amber spyglass) toen kwam er een prequel La belle sauvage en een sequel The secret of the commonwealth. Ik lees meestal in het Engels en ik heb geen idee wat de Nederlandse titels zijn... maar ze zijn volgens mij (bijna) allemaal vertaald.
Op zondag is er een serie op de BBC die (losjes) op de trilogie gebaseerd is, misschien ook de moeite waard als Engels geen probleem is
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Een klein leven van Hanya Yanagihara is een psychologische roman die een enorme indrukt op me gemaakt heeft. Een heel bijzonder boek dat je in je ziel raakt.
 
U

User_479

Gast
Ik vind het grappig hoe je sommige dingen al tijden in de kast hebt staan, al tijden terug gelezen en ze opeens weer boven komen, op een moment dat het schijnbaar voegt.

Vandaag kwam ik bij toeval op you tube op een lezing van Paul Smit en een intervieuw met zijn vader.
En even later had ik ook zijn boek over Non- dualiteit en Verlichting voor luie mensen weer in mijn handen. Die boeken heb ik al jaren , wel eens gelezen en opeens pik je er dan misschien weer iets van op.

Ik heb overigens niets met hele stromingen, en gebruik van alles iets wat voor mij klopt..
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Gisteren vroeg ik in meditatie om bepaalde informatie. En vandaag was ik in de stad voor een ander doel, liep ik ineens langs een bijzondere nieuwe locatie. Dacht toch eens kijken. En daar organiseerde ze bijeenkomsten over hetgeen ik vroeg. Ook werd ik na vragen gewezen op een boek en ben ik sinds tien jaar weer eens een spiritueel boek aan het lezen.

Het is er een van een serie 'Op weg naar de zon'. Net ook een ander van de schrijfster Sonia Bos besteld.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik heb net Seringenmeisjes van Martha Hall Kelly uit. Geen vrolijk boek maar ik heb hem in een paar dagen uitgelezen. Vond hem indrukwekkend en goed geschreven.
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Ik ben een boek over draken energie aan het lezen en heb laatst ook een boek over engelen van iemand geleend om te lezen :)

Oh en qua leesboeken (ik lees alles door elkaar haha) ben ik nu bezig in het eerste deel van Game of Thrones.
 

Hellen79

Bekend lid
Forum lid
Ik ben het boek: "energiekoorden" van Denise Linn aan het lezen. Erg fijn om te lezen en lekker praktisch ook
 

Hellen79

Bekend lid
Forum lid
Ik heb geen idee, dat boek wat hij noemt ken ik niet.
Maar dat zou goed kunnen.
Het gaat erover welke koorden er allemaal zijn, hoe ze ontstaan, welk effect ze op je kunnen hebben, hoe je ze los kunt maken een hoe je je ertegen kunt beschermen als je dat zou willen
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Ja, dat klinkt hetzelfde. Ik heb dat boek op dit moment ingepakt als voorbereiding op mijn verhuizing.
Ik pas die techniek al jaren toe en het verwijderen van die negatieve koorden verbetert echt relatie's.
 
Bovenaan