Esmee

Nieuw lid
Nieuw lid
Hallo allemaal,

Sinds ik mij kan herinneren heb ik er al last van, en het komt met ups en downs, er kunnen dan ook wel een paar jaar tussen zitten.
Ik heb hier nooit over gesproken, maar nu deze gebeurtenissen weer voorkomen, wil ik toch mijn ei even kwijt hier.

Sinds een paar weken word ik in de nacht wakker gemaakt, ik hoor mijn naam roepen, en ik word wakker geschud.
Ik voel mezelf niet fijn meer in mijn eigen huis, alsof je bekeken word, alsof je constant over je schouder wilt kijken.

Kan iemand mij helpen? Kan ik er iets tegen doen? Of heeft iemand een verklaring?
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Welkom op dit forum Esmee [5flowerface.gif]
Wat jij beschrijft kan een nare droom, een slaapverlamming of een entiteit zijn, 3 opties dus. In geval van een entiteit kan het om een entiteit met goede bedoelingen gaan, maar ook om 1 met minder goede bedoelingen.
Heb je deze gebeurtenissen willekeurig of bestaat er een bepaald verband met bijvoorbeeld een activiteit, het bezoeken van een bepaalde plaats of na contact met een bepaald persoon? Aangezien jij het al zo lang hebt als jij je kan herinneren neem ik aan dat het niet aan het huis is gebonden.
 

Esmee

Nieuw lid
Nieuw lid
Het is inderdaad niet gebonden aan huis, ook al denk ik dat het wel begonnen is in het huis waar ik ben opgegroeid. Het voelt ook enigszins erkend als er weer onverklaarbare dingen gebeuren. Hetzelfde gevoel wat ik dan weer krijg.
Het begon thuis waar ik opgegroeide, Omdat we met een gezin van 5 waren, weinig slaapkamers hadden, had mijn stiefvader een kamer op zolder gebouwd.
Ik had een bel op mijn kamer waarvan beneden de knop hing, zodat we niet door het hele huis hoefde te schreeuwen als bijvoorbeeld het eten klaar was.
Deze bel ging vanzelf af in de nacht of laat in de avond, hetzelfde met het brandalarm wat boven op zolder hing. Daar begon het mee.
Ook hing er een oude klok die kapot was op zolder die laat op de avond begon te tikken.
Later uiten zich dat op geklop op mijn slaapkamer deur. Dit was niet elke nacht gelukkig.
Ik heb er toen nog een jaar geslapen, en ben toen uit huis gegaan.

Toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen gebeurde ongeveer hetzelfde na ongeveer een jaar toen ik er woonde. Het gevoel dat je word bekeken, dat je niet alleen bent. Een heel naar beangstigend gevoel is dat. Het licht in de keuken wat aan en uit gaat, glazen die zomaar uit elkaar springen. En in de nacht als ik wakker was, zag ik iets heen en weer voorbij m'n bed lopen.

Ik ben heel erg bang geweest in die tijden, en nooit uitgereikt voor hulp..maar ik ben nooit aangeraakt, en mijn naam is nog nooit geroepen. ( ook gaat dit gepaard met erge nachtmerries)
En dat maakt mij angstig, en daarom rijk ik nu uit voor hulp.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Hallo Esmee,
welkom bij ons op het forum , ik zou het leuk vinden als je wat meer over jezelf wil vertellen in het voorsteltopic, zodat we je wat beter leren kennen.

het is heel eng wat je omschrijft en maakt dat je niet echt goed tot je rust kan komen, .ik ken het wel een beetje waar je het over hebt, ......in het donker zag ik altijd iets bewegen..... ik schrok wakker omdat ik iemand voelde staan.
Jarenlang slaap ik met een lampje aan zodat het niet donker is in mijn kamer.....
Soms schrok ik zelfs wakker omdat er aangebeld werd ( niet echt... maar ik had er alles om willen verwedden dat het echt gebeurde).

Waarom dat zo bij jou gebeurd weet ik niet.
Van mijzelf ben ik kort geleden er achter gekomen dat er iets traumatisch gebeurd is in mijn jeugd, plus een gevoeligheid voor sferen en entiteiten dat er voor zorgde dat ik sowieso onrustig sliep, waardoor ik toch weer eng droomde....wat mijn angsten weer groter maakte, waardoor ik gevoeliger werd voor sferen en entiteiten......... enz enz enz
Sinds ik besef waardoor het gekomen is.....ik meer begrijp WAT er gebeurde, heb ik er meer controle over....ik ben nog steeds soms bang, maar de angst loopt niet meer met me weg...... ik snap dat ik bang ben, en begrijp waarom.

Ik heb gemerkt dat op de momenten waarop je je niet sterk voelt, meer kwetsbaar bent het meer vat op je heeft.

Ik hoop dat er iemand is die mee leest en je wel precies kan vertellen wat het is, dat jij ervaart......in de tussen tijd is het misschien een goed idee om oefeningen te doen, om jezelf af te schermen en te beschermen.... hopelijk zal/kan dat je helpen.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Waarschijnlijk zijn er entiteiten om je heen. Heel vaak zijn we bang, maar bedenk je dat het soms ook gewoon zielen zijn die om wat voor reden niet naar het licht kunnen, iets niet los kunnen laten, of nog iets recht willen zetten, of niet door hebben dat ze dood zijn of wat dan ook. Ze maken zich kenbaar via de dingen die je schrijft, en het is soms eng omdat we ze niet zien, en niet weten wie het zijn, Maar soms hebben ze geen kwade bedoelingen.
Zeker als je gevoelig bent, dan pik je dingen op. Er zijn in het dagelijks leven heel veel entiteiten om ons heen. In huizen, maar ook als je alleen al naar een begrafenis bent geweest of wat dan ook kan er iemand met ons mee reizen omdat ze een ingang zien.

Probeer je angst te ontleden, ben je bang voor een zwaar, gevoel, waarin je voelt dat er iets duisters is? Of ben je bang voor de dingen die gebeuren zoals bijvoorbeeld de bel die afgaat of het brandalarm.

Zelf woon ik in een oud huis, waar we ook veel dingen meegemaakt hebben. Ook een brandalarm die af ging, iets onzichtbaars dat bij me op bed kwam zitten, boeken die van de planken vielen uit het niets, kinderstemmen die me riepen. Soms deden de nachtlampjes het niet, terwijl er niets met de stroom aan de hand was, en een dag later weer wel. Elke nacht om drie uur begon er een muziekdoosje te spelen. En soms als ik de slaapkamer in wilde werd de deur tegen gehouden, om vervolgens weer open te gaan. We voelden aanwezigheid, en de kinderen durfden soms niet alleen te slapen, voelden zich bekeken.
Zelf was ik niet bang, en voelde dat er wel een hoop drukte in huis was, maar zag het gewoon als onze geesten in huis.
Dus ik wil meegeven, niet alle entiteiten hebben kwaad in de zin. Het is logisch dat je bang bent, net als mijn kinderen dat ook waren. Maar ontleed waarom je precies bang bent. Heel veel entiteiten willen niets kwaads. Soms willen ze iets duidelijk maken en als je dat begrijpt, dan gaan ze soms ook weer.