seichem

Forum lid
Forum lid
Een jaar of 13/14 geleden heb ik Reiki TM gedaan en ben ik Seichem TM master geworden, mij werd verteld dat bij initiatie een begeleider jou zou kiezen, om je verder te helpen met Reiki/Seichem in je leven mocht dat nodig zijn. Nooit heb ik het gevoel gehad dat er een begeleider voor mij was, wat ik ook van andere Reiki beoefenaars las of hoorde. Ik heb het na een aantal jaren eigenlijk bijna allemaal maar daargelaten en Reiki/Seichem in een vergeethokje gestopt. Dat vakje is inmiddels leeg en ik ben er nu dagelijks mee bezig en bemerk dat ik geen zier verder mee ben gekomen. Het is net alsof je een multiple choice test maakt waarvan ieder antwoord niet of net niet goed is, frustrerend dus.

Wat gebeurde er waardoor alles anders werd nu ruim een jaar geleden? (zie ook mijn post van een jaar of vier terug).

Mijn collega's en ikzelf stonden te wachten op de schoolkinderen die wij elke schooldag van en naar school en huis brengen. De taxibusjes stonden netjes op de daarvoor aangegeven plaatsen geparkeerd en de kinderen kwamen druppelsgewijs de school uit. Een aantal ging met ons mee anderen gingen op de fiets, met het OV of anderszins naar huis. Ik stond te praten met een paar collega's en wij hoorden een andere collega plotseling roepen "Stop, Stop..!", ik draaide mij om en zag het dak van een auto door de ruiten van de geparkeerd busje voorbij komen en ik zag ook een jongen met zijn fiets aan de hand tussen de busjes door, de weg op lopen. Ik hoorde een doffe klap en de gierende remmen van een auto.

Voor mij leek de tijd even stil te staan en ik hoorde mijzelf hardop "Godverdomme" zeggen (iets wat ik zelden doe) en ik rende naar de plaats waar het geluid vandaan kwam toe. Toen ik daar aankwam zag ik verder op straat een kleine BMW stil staan en ik zag de jongen doodstil op straat liggen , zijn fiets (vrijwel ongeschonden) lag een meter of zo naast hem. Ik ging op mijn knieën bij hem zitten, er kwam een beetje bloed uit één oor en hij had wat schaafwonden, toen ik hem aansprak reageerde hij niet, ik zag hem niet ademen en ik kon geen hartslag, voelen in zijn hals noch in zijn pols. Ik riep naar een collega dat 112 gebeld moest worden en zag uit mijn ooghoek dat een andere collega de fiets van de straat afhaalde.

Het vreemdste was dat ik, ipv wat mij geleerd is om gelijk met reanimatie te beginnen -dus hartmassage en beademing te gaan doen, zijn hoofd tussen mijn handen nam en ik mijn begeleider vroeg mij te helpen omdat ik 'dit' niet alleen aankon. Kort daarna begon de bewusteloze jongen zachtjes te kreunen en hij begon/probeerde met zijn hoofd en lichaam te draaien. Ik hoefde dus niet te reanimeren hem alleen maar fixeren/stabiliseren en bewaken. Wat er daarna gebeurde is hier niet interessant, maar de professonals waren er binnen korte tijd en kon ik de verantwoordelijkheid overdragen.
De volgende dag was ik vrij en ik werd door een collega gebeld dat de jongen alweer thuis uit het ziekenhuis was en geen blijvende schade had opgelopen.
Het afgelopen jaar vroeg ik mij steeds af of 'mijn niet aanwezige begeleider', die de jongen heeft geholpen of zijn bescherm engel of had ik gewoon de verkeerde diagnose gesteld, ... of wat dan ook? Al met al ben ik blij dat de jongen okay is laat ik dat voorop stellen!

In het kort, en met alle respect naar jullie toe en zonder te willen kwetsen, maar wat is de waarde van een 'niet aanwezige begeleider' of een 'verstoppertje' spelende begeleider. Ik heb er eigenlijk genoeg van en ben boos zelfs, op een begeleider die verstoppertje speelt, of op mijzelf, door geen begeleider hebben hoewel ik mijzelf al die jaren heb wijs gemaakt dat ik wel een begeleider heb en dat ik mede daardoor voor anderen met Reiki/Seichem iets zou kunnen betekenen.
Vriendelijke groet en graag jullie input.
 

zon

Bekend lid
Forum lid
@ Nooit heb ik het gevoel gehad dat er een begeleider voor mij was, wat ik ook van andere Reiki beoefenaars las of hoorde.

Twijfel niet, iedereen heeft een begeleider/gids.
Vertrouw daar maar op.
Of je nu Reikimaster bent of niet.
Een mooier bewijs kun je niet krijgen, in dit geval denk ik.

Zelf ben ik ook Reikimaster, maar zie dit meer als een (herinnering) van het onbewuste weten.
Ik zie een mens, als een kast met heel veel deurtjes, die dicht zijn.
Door reiki, gaat er een deurtje open, naar een bewuster leven.
Vriendelijke groet van zon.
 

Anna Oyca

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Ik heb ook Tera Mai Reiki gedaan. Ik heb nooit meegekregen dat daar ook een begeleider bij komt om mij
verder te helpen. Wel weet ik dat een mens een of meerdere gidsen heeft die allicht ook kunnen bijstaan
bij het geven van Reiki e.d.
Ik zelf ben er eerder op gewezen dat met name je eigen intuïtie heel belangrijk is bij het geven van Reiki.
Dat dat je eerder zal bijstaan en dat je daar op kunt vertrouwen bij het geven van Reiki, en niet zozeer de
daadwerkelijke begeleiding van een gids o.i.d. Hoewel je er volgens mij blind van op aan kan dat die er op
zulke momenten heus bij zullen zijn. :wink:
Beter is het om op je eigen intuïtie te vertrouwen denk ik. Die innerlijke leiding is altijd aanwezig. En
volgens mij heb je daar ook naar gehandeld en geluisterd in die situatie.
En wanneer je intuïtiever wordt heb je ook minder de behoefte naar die extra begeleiding. Want
waarom zou je die er bij willen?
 

Ankh

Bekend lid
Forum lid
Ik sluit mij aan bij Anna Oyca

Wanneer je leert om intuïtief te handelen en daarop te vertrouwen dan hoef je jezelf niet langer afhankelijk te maken van een begeleider in aardse of etherische vorm die al dan niet bij je is. De beste begeleiding krijg je vaak van je Hogere Zelf. Hetzij bewust of onbewust. En dat is de kennis die je al in jezelf draagt. Want je weet gewoon vaak al hetgeen je nodig hebt.
 

seichem

Forum lid
Forum lid
Dag Zon, Anna en Omnia,
Dank voor jullie reacties ik heb ze de tijd genomen om ze allemaal af te wegen en ze een plaats te geven in mijn denken/voelen.
Zonder op tenen te willen trappen wil wel nogmaals zeggen, ik weet echt niet of Reiki die jongen heeft teruggebracht, of dat ik een verkeerde diagnose stelde... ???
De afgelopen 30 jaar ofzo heb ik, geloven, vertrouwen op... enz afgeleerd, te vaak tegen starre dogma's aangelopen, 'dove oren' die van anderen die mij niet willen 'horen' en ga zo maar door.
Gelukkig kom ik genoeg mensen tegen met een groot en goed hart, mijn wereld is niet donker noch ben ik 'alleen', jullie oprechte reacties zijn daar slechts een klein voorbeeld van.
Jammer is het voor mij, soms word ik verdrietig van het leed van anderen om mij heen, leed en pijn die ik niet kon verzachten. Ergens had ik de hoop dat ik met Reiki voor die ander(en) en ook mijzelf een verschil zou/had kunnen maken. M.a.w. ik ben er nog lang niet uit, ben ik een 'Ongelovige Thomas', of heb ik therapie nodig? Ik zie wel wat op mijn pad komt en ik wens jullie allen veel geluk en vreugde toe.
 

Ankh

Bekend lid
Forum lid
Misschien wil je te graag de fouten die gemaakt zijn door anderen, rechtbreien en compenseren. Wanneer je dat wilt dan zul je altijd tegen de bierkaai vechten en verliezen.

Kijk gewoon welke bijdrage jij persoonlijk kunt maken, en wees er blij en trots op.
 

Anna Oyca

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Ik ben het eens met Omnia.
In eerste instantie gebruik ik de reiki ook voor en op mezelf. Het is mooi dat
je er anderen ook mee kunt helpen op welke manier dan ook. Er vanuit gaan dat
je er de problemen en ongemakken van anderen mee kunt verhelpen is niet haalbaar.
Maar dat je een ander alleen al ondersteunt met reiki is eigenlijk voldoende. Je kunt
geen wonderen verwachten.
Ik raad je aan de reiki zoveel mogelijk op je zelf te gebruiken en probeer je intuitie
verder te ontwikkelen. Je zult zien dat je dan op den duur ook veel sneller zult gaan aanvoelen
dat jou hulp met reiki voor anderen wel degelijk kan bijstaan in de prosessen waar zij in zitten.
Maar dan zonder de verwachting dat je het hele probleem ermee weg neemt.
 

Ankh

Bekend lid
Forum lid
Ze zeggen niet voor niets:, "het zijn de kleine dingen die het verschil maken ". (f) (r) (f)
 

seichem

Forum lid
Forum lid
Dag,
Ik zag net een 'vallende ster'. Vannacht een sterrenregen, dat zeggen ze, vroeger wanneer ik een vallende ster langs zag komen deed ik een wens, een wens die je niemand mocht vertellen want dan zou de wens niet uitkomen. Volgens het nieuws komen er vannacht waarschijnlijk zo'n 85 wensen langs, het is jammer dat ik dan al lang op één oor lig. Maar ik zou graag geloven dat je wens ook uitkomt!

Zoiets, heb ik met Reiki/Seichem, ik zou graag weer geloven dat het mijzelf en anderen kan helpen, wanneer ik uit ervaring spreek dan kan ik met die uitspraak alle kanten op.

Cijfers, nummertjes, vast omlijnde procedures en strakke rituelen dat zijn mijn dingen niet, nooit geweest. Intuïtie en gevoel dat omschrijft mij beter. Als ik mijzelf Reiki gaf dwaalde ik af of ik kreeg ik rugpijn door dat ik te gespannen bezig was of viel ik in slaap. Ik heb moeite om de namen van al de chakra's te onthouden, al de symbolen die in een behandeling te gebruiken zijn, die kan ik me niet voor de geest halen, op de Choku Rei na en ik snap nog steeds niet waarom de Choku Rei in Reiki precies andersom is in Seichem... Wat ik ook niet snap is, bijvoorbeeld, wanneer ik aan Reiki/Seichem denk de palmen van mijn handen beginnen te branden of soms wanneer ik 'zo maar iemand' ontmoet, tenzij dit een resultaat van 'wishful thinking' is?

Al met al wanneer ik jullie reacties lees en mijn gevoel daarnaast leg, mag ik Reiki/Seichem gebruiken en word ik bijgestaan door 'gidsen' als de tijd daar is. Het zij zo, maar het voelt niet zo en dat is jammer voor mij.
Heel oprecht wens ik jullie toe dat, dat wat jullie Reiki/Seichem wensen zijn ook worden vervuld!

Ik ga nog even buiten zitten om te zien of er nog een verdwaalde vallende ster mijn kant op komt. ;)
 

Anna Oyca

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Als ik mijzelf Reiki gaf dwaalde ik af of ik kreeg ik rugpijn door dat ik te gespannen bezig was of viel ik in slaap.
Het is goed om je voor iedere behandeling te aarden/gronden. Dat voorkomt dat je o.a. afdwaalt.
Wat ik ook niet snap is, bijvoorbeeld, wanneer ik aan Reiki/Seichem denk de palmen van mijn handen beginnen te branden of soms wanneer ik 'zo maar iemand' ontmoet, ...
Wanneer je reiki kunt geven ben je een kanaal die zich geopend heeft om de energie door te kunnen geven. Die energie zal altijd stromen (in lichte mate), maar wanneer je er aan denkt of er over praat gaat die energie reageren en stroomt het volop mee terwijl jij er alleen maar aan denkt b.v.
Er kan inderdaad ook spontaan via jou energie gegeven worden aan een ander persoon. Dit gaat vanzelf.
 

seichem

Forum lid
Forum lid
Dank jullie allen voor de antwoorden, tips en suggesties, ik hoop dat ze inzinken en mij goed doen of op z'n minst goed hebben gedaan en/of gaan doen. Hoe dan ook ik wens je jullie wel.
 
Bovenaan