Wat heb jij vandaag geleerd op spiritueel gebied?

Silver

Bekend lid
Forum lid
#81
Wat mooi Muriel.
Ik heb een zusje gehad met een ernstige ziekte. Zij placht te zeggen dat als je met de dood geconfronteerd wordt, dan ga je over het leven nadenken.
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
#83
Idd mooi Muriel!
Ik vind het verliezen van een dierbare nog steeds een enge gedachte, logisch eigenlijk want het maakt ons emotioneel. Ik moet daar wel bij zeggen dat ik het nog niet vaak mee heb gemaakt. Mijn ouders en opa en oma (van vaders kant) leven nog. Mijn opa van moeders kant heb ik nooit gekend. Mijn grootste verlies tot nu toe is mijn oma van moeders kant en Bonnie en Debbie, onze honden, waarvan de eerste (Bonnie) me het hards geraakt had. Ik was toen 7. Debbie en Oma stierven in dezelfde maand toen ik 11 was, maar toen begon ik al met het geloven in leven na de dood wat het makkelijker maakte. (daar hadden ik, mijn zusje en nichtjes destijds ook vaak gesprekken over met tantes)

Maar op jongere leeftijd: Mijn omgeving (vooral mijn vader) geloofd niet in leven na de dood. Hij maakte vaak opmerkingen van tussen 6 planken liggen dus ik was als kind bang in het donker en kreeg soms de gedachtes van: 'Voor eeuwig in een koude kist liggen en niets kunnen en voelen' niet uit mijn hoofd. Gelukkig zijn die gedachtes weg, hoewel het evengoed niet altijd even makkelijk zal zijn.
 

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
#84
Herkenbaar Nicole. Als kind was ik ook bang voor de dood. Of eigenlijk meer bang voor ná de dood. Dat alles gewoon doorging, ieders leven, het gewone dagelijkse leven, maar dat ik daar dan niet meer aan deelnam. Dat ik mijn kat of hond niet meer op schoot kon nemen, niet meer met mijn Lego spelen enzo, dát was voor mij een onbegrijpelijk iets en dat maakte mij bang.
Het laatste sterfgeval in mijn kring is inmiddels alweer ruim 13 jaar geleden, 2 nare gevallen kort na elkaar. Toen had ik daar veel moeite mee. Nu denk ik dat ik een overlijden van een dierbare makkelijk zou accepteren.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#85
Ik heb juist een verlangen naar de dood, niet omdat ik mezelf iets zou willen aandoen. Ik heb nog genoeg te doen hier, ik wil nog niet weg. Maar omdat de dood, of de verlossing van je aardse lijf zoveel rust geeft. Ik verlang daarnaar terug. Ik ben weleens aanwezig geweest bij het overlijden van iemand en ik toen voelde ik ook die overgang. Het loslaten van het lichaam en de rust die in de kamer kwam, ondanks het hevige verdriet van de nabestaanden. Ik wist dat de overledene geen pijn meer had. Ik vond het iets heel moois.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#87
Ik heb vanochtend in meditatie meer ruimte gegeven aan mijn innerlijk kind. De laatste tijd staat veel van mijn energie in het teken van werk, en ik merkte dat mijn innerlijk kind het daar niet zo mee eens was. Die wilde andere dingen doen, lekker rondspringen en gewoon blij zijn bijvoorbeeld. Vanochtend veel ruimte gegeven aan die energie en het effect is wel bijzonder. Ik voel meer ruimte in mijn hart, alsof ik meer ruimte in mijn borstkas gekregen heb. Ik heb nu ook minder spierspanning bij mijn schouders en nek. Ik moest ook ineens denken hoe letterlijk je sommige uitdrukking kunt nemen. Zoals het hebben van een verkeerde houding, wat je weleens van de fysio hoort. In dit geval een verkeerde houding tegen over mezelf.
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
#88
Ik heb vandaag een klankbad healing gehad. Mijn innerlijke kind bleek daar ook heel erg naar voren te komen. Mijn zonnevlecht chakra mocht deze keer het meeste ontvangen. Ik zit in een heel proces qua zelfvertrouwen. Het gaat de goede kant op maar we zijn er nog lang niet :) Moet ook niet alles in een keer willen.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#89
Oh dat klinkt echt heerlijk een klankbad healing! Ja stapje voor stapje.
Ik ga vandaag ook weer even aan de slag met die filmpjes van de zelfhulpmethode die ik eerder deelde. Als ik dan hardop positieve dingen tegen mezelf zeg is het net of een ander het zegt en dat raakt echt de juiste snaar. Precies dat tegen mezelf zeggen wat ik even nodig had om te horen.
 

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
#90
Niet op spiritueel gebied, maar wel weer iets geleerd vandaag! Soms ben ik zo in gedachten, dat ik simpele handelingen lijk te vergeten. Vandaag heb ik geleerd dat ik eerst mijn hoofd uit de deuropening moet halen, voor ik de deur van mijn bus dichtsmijt. Het ei (met een formaat dat ie bijna een eigen postcode verdient!!) die mijn voorhoofd siert, herinnert mij daar voorlopig nog even aan [lolzw]
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
#95
Vandaag zo'n naar gevoel gekregen bij een vrouw.
Een vrouw (20 jaar verschil met mij) stelde zich voor en kwam daarna gelijk in mijn comfort zone staan. Dit vond ik niet zo prettig dus ik ging een beetje opzij. Ze kwam heel rustig over maar de energie die eronder zat was niet fijn.. Toen ze me aansprak en begon te praten voelde ik een enorme onrust bij haar, mijn haren gingen bijna letterlijk overeind staan... Ik kreeg er zelfs echt een heel naar gevoel bij. Vervolgens nodigd ze zichzelf binnen een paar minuten uit om bij mij thuis langs te komen. Nu weet ik ook precies wat vrouwen bedoelen als zij spreken over een nare man.. ieeeeeeuw o_O
Bizar, nooit eerder meegemaakt dit.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
#98
Eerste wat in mij opkomt is “vampier”. Iemand die teert op andermans energie. Ver bij vandaan blijven
Wolf.. Dat is het gewoon..
Het was net of er een beetje van mijn energie uit mij was genomen.. En er een beetje leegte en onrust was teruggekeerd.. Dit laat echt een heel naar gevoel achter voor ongeveer een paar uur, nu gaat het weer wat beter..
Vampieren bestaan dus echt, alleen niet in de vorm die wij kennen van films en series.. Bizar zeg..
 

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
#99
Wat ik nog wel eens doe, wanneer iemand mij té dichtbij komt, in mijn energieveld dus, is nóg een stapje dichterbij doen en mijzelf iets groter maken. Mijzelf dominant maken dus. Meestal schrikt dat wel af, en doen zij vanzelf weer een stapje terug, waardoor zij afzwakken als het ware. Niet dat ik dan hun energie opzuig; die hoef ik helemaal niet en heb ik niet nodig. Maar van de mijne blijven ze ook af.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Ja dat is een goeie wolf.
Maar weetje wat ik zo heel erg appart vind.
Ik maak dit normaal gesproken nooit zo mee, omdat vrouwen vaak meer zoiets hebben van oei daar staat of zit iemand zegmaar. Dit was even helemaal het omgekeerde. Nu ik het herken loop ik de volgende keer gewoon weg, en als dit niet mogelijk is een groot aura schild creëren. Voorkom energetisch leeglopen.
 
Bovenaan Onderaan