aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Lekker zeg, wie haalt er nou motten in huis.
Dat zou ik ook doen 😊 [a112.gif]....
Maar ik denk ook dat het om een andere soort gaat...

Latere aanvulling: ik zal niet zomaar een dier uit het wild in huis halen...maar mocht het op die manier gaan, zou ik er geen twee tellen over nadenken, maar mij enorm vereerd voelen
 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik heb een stukje tekst gevonden over de leefomgeving van dit prachtige diertje.

Polyphemus mot​

11 mei 2012 door healingmagichands
De buurkinderen waren gistermiddag erg enthousiast. Ze hadden een hele grote mot gevonden die rond hun carport dwaalde en bewonderden hem.
Ik was blij deze man te zien. Hij is een Polyphemus-mot, genoemd naar een van de cyclopen. Het is een lid van de zijderupsfamilie en waarschijnlijk een van de grootste motten in Missouri. De rupsen voeden zich met hardhouten bladeren, voornamelijk eiken, essen, hickory en sassafras. God weet dat ze hier genoeg te eten hebben! De volwassenen eten niets, hebben zelfs geen spijsvertering. Ze hebben ongeveer 5-7 dagen om een partner te vinden en eieren te leggen voordat ze sterven.
Deze was bijna aan het einde van zijn leven, maar nog steeds mooi, ook al is hij gehavend. Het was blij om op mijn hand rond te lopen terwijl ik er foto's van nam. Merk op dat de ogen op de bovenste vleugels transparante membranen zijn, en dat geldt ook voor de middelpunten van de ogen op de onderste vleugels.
 
Bovenaan