Anouk

Bekend lid
Forum lid
Ik weet dat sommige mensen gaan channelen om contact te maken met de gidsen en/of engelen.
Is het noodzakelijk om te channelen als ik contact wil maken met de gidsen en engelen? Moet ik ook in trance komen?
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Channelen is, vrij vertaald, afstemmen. Bij de een gaat dat automatisch en de ander moet daar moeite voor doen. Je kan gidsen en engelen altijd iets vragen. Let daarna goed op op eventuele signalen.
Hopelijk heb jij hier iets aan:
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Ik weet dat sommige mensen gaan channelen om contact te maken met de gidsen en/of engelen.
Is het noodzakelijk om te channelen als ik contact wil maken met de gidsen en engelen? Moet ik ook in trance komen?
Nee, het is niet noodzakelijk om te channelen als je in contact wil komen met gidsen en/of engelen.
En je hoeft niet in trance te gaan.
Ieder welgemeend gebed wordt gehoord en ook jouw gidsen horen het altijd als je tegen ze spreekt.
Het is goed om ze veel te vertellen, wat je ook maar kwijt wil en waar je ook mee worstelt.
Ze horen het en ze zullen je willen helpen.

Het probleem zit 'm in het antwoord. Want zolang jij hen nog niet kunt horen zal je vaak je antwoord mislopen.
Leiding (van je gidsen dus) komt niet altijd in buitenzintuigelijke woorden op je af. Eerlijk gezegd vaker niet dan wel.
Daarom word je in het begin, zolang je ze nog niet kan horen, vaak op andere manieren geholpen.
Het kan zijn dat je je gidsen een probleem verteld hebt en dat er iemand langs komt die jou iets verteld wat nu precies het antwoord op die vraag blijkt te zijn. Of het kan zijn dat je ergens op bezoek bent en een bepaald boek op tafel ziet liggen, dat er in de tram waar je in zit iemand met een vriendin over dat boek aan het praten is en dat je langs de etalage van een boekwinkel loopt en dat boek in de etalage ziet liggen. Dan zou ik dat boek maar kopen.
Er zijn talloze manieren waarop jou gidsen je kunnen, willen en zullen helpen. Daarvoor moet jij op jouw beurt dan wel een beetje oplettend gaan leven.
Dat is niet belerend bedoeld hoor, maar soms zijn het de subtiele dingen die je iets vertellen. Dat mooie witte veertje dat voor je op de stoep ligt kan je vertellen dat er voor jou werkelijk engelenhulp aanwezig is. Als je niet oplettend bent dan mis je een hoop dingen die nou net die vreugde geven.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Anouk , heel veel van die dingen gaan niet zoals je de dingen in het dagelijkst leven ziet of gaan.

Het is vaak subtieler......

Als je eenmaal gewend bent, of het is vaker gebeurd, zodat je het eerder ziet of herkent, dán wordt het sneller en makkelijker gezien en voel je het meestal ook wel aan, dat het gaat om een boodschap van XXX - wie dan ook- , en niet iets dat je zelf bedenkt.

Ook je eigen gedachte zijn waardevol, en kunnen je belangrijke dingen te vertellen hebben .... het verschil, kun je na diverse keren wel merken/voelen.

Het is niet iets dat je kunt afdwingen..... elke dag, één of twee keer ..... bewust zitten, terwijl je een ''wortel'' uit je onderste chakra hebt laten groeien, de aarde in......even je gedachten laten gaan, luisterend naar wat zachte mooie muziek... voel hoe je zit..... en luister..... luister naar de muziek, maar luister ook of er iemand is, die je iets wil vertellen.......

het gebeurt niet vaak dat er dan ook echt iets gezegd wordt ( er zijn mensen bij wie dat wel gebeurd), maar het kan ook een gedachte zijn die je binnenkomt, of een beeld over iets dat je te binnen schiet...... of een gevoel... maar wat er ook wel of niet gebeurt..... geniet van het moment, van de rust......

Ik hoop dat je iets kan met een van onze antwoorden..... zoals je merkt, kan het voor iedereen nét even anders gaan, of zijn....
Iedereen voelt of ervaart het anders.....(waarbij anders niet beter of slechter is).

Een ander kan niet meer doen, dan wat wij nu gedaan hebben....je onze ervaringen en gedachten vertellen.....en daar zul je dan toch zelf een manier in moeten vinden......

Heel veel succes en eigenlijk wens ik je vooral hele mooie rustige en waardevolle momenten....
 

Wizst

Bekend lid
Nieuw lid
Is het noodzakelijk om te channelen als ik contact wil maken met de gidsen en engelen? Moet ik ook in trance komen?

Er is eigenlijk al veel gezegd Anouk, en mijn antwoord zou ook zijn; nee dat hoeft allemaal niet althans, ik doe dat zo niet.
En dan heb ik het over contact maken met de "andere kant" zeg maar zo.
Channelen heb ik nooit gedaan in die zin dat ik ga zitten en er een stem of zoiets doorkomt.
Daar heb ik dan geen ervaring mee hoor zeg ik alvast.
Maar wel contact maken of babbelen of samen lachen of zoiets met overleden mensen.

Dikwijls als ik in de auto zit onderweg bijv. maak ik heel makkelijk contact.
Maar ook als ik aan het stofzuigen ben of met de hond aan het wandelen en opeens steekt de wind op.... oh ... een boodschap, even "luisteren/voelen/kijken enz.
En dan krijg ik het even helemaal koud opeens en voelt het alsof ik een beetje aan de andere kant ben.
Wat aprilbloesem zegt herken ik ook, het word makkelijker als je er voor open staat en oplettend bent op kleine, of grote, signalen en daar de metafoor in kunt zien.
Vooral metaforen vind ik zelf heel leuk, zoals bepaalde woorden in zinnen die een dubbele betekenis kunnen hebben.

Hoe je de vorm ook kiest of waarneemt, het heeft veel te maken met vertrouwen en... ja toch een beetje het geloof hebben dat het heus wel klopt wat er doorkomt.

Maar bij jou, heb je wel eens iets gehoord of gezien waarvan je dacht oh... dat is wel gek of toevallig??
 

Anouk

Bekend lid
Forum lid
Goed. Ik heb geprobeerd met mediteren en ik probeerde om in een lichte trance te komen. Ik hoorde lage tonen en ik zag licht. Ik zag een zwarte lichaam bewegen. Misschien was dit een gids.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Goed dat je er wat over schrijft Anouk. Ik lees dat je goed aan het oefenen bent.
Ik zou je willen adviseren om voordat je gaat mediteren de engelen van Licht, Vrede, Liefde en Genezing aan te roepen en om bescherming te vragen, dan weet je zeker dat je veilig bent. En waarschijnlijk is het ook goed om te weten dat het om een proces gaat.
Net als zwemles. Je verwacht geen diploma na je eerste les. Zo is het met mediteren ook, het is een proces. Stapje voor stapje kom je dichter bij jezelf en op den duur kan je dan een goed contact met je gids krijgen.

Keep on the good work.