NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Hoi allemaal,

Ik lees hier mooie en ontroerende verhalen over vorige levens. Maar ik vraag me af: als je spiritueel helaas niet zo begaafd bent om daar meer over te weten te komen, hoe kom je er dan achter? Ik ben wel heel benieuwd naar mijn vorige levens. Ik lees ook vaker dat wanneer je plotseling in paniek raakt tijdens een situatie (vooral jonge kinderen), dat dat vaak duid op een gebeurtenis in je recentere vorige leven. Kan me niet herinneren of ik als kind ooit zoiets heftigs heb meegemaakt. Wel denk ik dat mijn afwijking in mijn benen, die te zien is aan het lopen maar nooit medisch verklaard is iets met een vorig leven te maken moet hebben.

Ik probeer wel om via meditatie meer in contact te komen met mijn ziel, maar mijn gedachten dwalen snel af en het kleinste geluid haalt me uit de concentratie. Las in een tijdschrift ook eens iets over iemand die in een trance was gebracht. Ik betwijfel of dat bij mij zou werken, (bovendien is er denk ik ook niemand hier in de buurt die dat kan) Of ik uit mijn dromen iets kan halen weet ik ook niet zeker. Vaak zijn ze vaag en gaan veelal over alledaagse dingen (als ik ze al herinner).

Misschien een beetje een rare vraag maar er zijn zoveel vragen over mezelf onbeantwoord.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Hoi Nicole, Als je begint met mediteren, stel dan niet al te hoge eisen aan jezelf. Onmiddellijk met je ziel in contact komen of in vorige levens een oorzaak vinden van je problemen van vandaag, dat is een hele hoge eis. Ik denk eigenlijk dat als het je in het begin lukt om twee minuten werkelijk in stilte en in rust te zijn dat je werkelijk heel veel bereikt hebt.
Het gaat om haalbare stapjes, die je zelfvertrouwen kunnen geven. Als je leert lopen kan je niet gelijk aan de marathon deelnemen en als je leert schrijven, kan je niet gelijk een boek schrijven. Zo is het met mediteren ook. Je kan niet gelijk je ziel of je vorige levens bereiken.
Misschien is er bij jou in de buurt een new age centrum waar ze meditatie avonden geven. Dan kan je met gelijkgestemden medemensen je ook met meditatie bezig houden. Ook bestaan er erge goede mediums die je wel iets kunnen vertellen over je vorige levens als je dat graag wilt weten. Maak dan geen punt van de afstand, maar vooral van de betrouwbaarheid. Het maakt toch niet uit of je voor een enkele sessie naar Groningen of naar Londen moet reizen, als die persoon maar zuiver is
 
U

User_479

Gast
Niet iedereen kan goed mediteren, soms vergt het oefening, maar soms past het ook gewoon niet bij je, en werkt wat anders beter. Je kunt dan bijvoorbeeld een mandala kleuren, klinkt misschien gek, maar ook door je op kleuren te richten kun je een beetje tranceachtig raken.
Misschien werkt het ook om niet meteen naar een vorig leven te gaan, maar eerst naar iets uit je jeugd. Lukt het je bijvoorbeeld om een fijne kinderherinnering op te roepen zonder te denken?
Nu mediteer ik zelf dan wel eens in stilte of met een prettig muziekje, en dan lukt het me dingen op te roepen. Maar eerder deed ik wel eens terug naar een vorig leven meditaties van You Tube, Brian Weiss heeft een mooie erop staan. En natuurlijk lukken dingen dan niet altijd meteen, maar elk begin is er eentje.
Je kunt ten eerste al het beste, gedachtes als er moet iets gebeuren , of ik moet iets zien uitschakelen.

Ik ben er van overtuigd, dat ook al kunnen we er niet bij onze vorige levens altijd deel uit maken van onze ziel, en mogelijk altijd nog iets in ons doorsijpelen, ook al hebben we het niet door. Een voorliefde voor iets, of iets aparts, of een grote angst kan op zich zelf staand zijn, maar kan goed elders een oorspong hebben. Als je naar je levenslessen kijkt, dan heeft dat vaak wel oorsprong in een voorbije tijd denk ik.

Iets wat ook goed kan helpen, is gewoon een stuk schrijven, bijvoorbeeld gewoon een stuk schrijven over jezelf, of over het onderwerp vorige levens, wat jij heel belangrijk vindt, of wat jouw moeilijke punten zijn. Heel vaak ligt er in de zinnen of in gebruikte woorden wel degelijk iets verborgen.
Als je bijvoorbeeld alleen al antwoord geeft op de vraag, met welk land heb jij affiniteit en waarom, en je schrijft daarover gewoon puur vanuit jezelf. Dan is het niet perse zo dat je in dat land geleefd hebt, maar in hetgeen dan geschreven is en de manier waarop, of bepaalde woordkeuzes, of zinnen, is soms best wel iets op te maken. Als je alleen al iets schrijft over je jeugd of de samenstelling van het gezin waaruit je komt, kan er slechts uit 1 zin uit je schrijven al iets verstopt zitten.
Maar ook daar moet je weer een bepaalde handigheid in hebben.

Als mediteren en schrijven en dat soort dingen niet werken kun je ook proberen met je Gidsen te communiceren.Bijvoorbeeld te vragen of ze je een bepaald land kunnen laten zien, waar je geleefd hebt, mogelijk krijg je dan vlak daarna een boek in handen over een land, of komt er iets op tv..
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Bedankt voor jullie antwoorden. Grappig dat Londen genoemd wordt, want als er een land is waar ik een connectie bij voel dan is dat Engeland wel. Ik heb nog weinig van de wereld gezien, maar in Londen ben ik nu 3 keer geweest. Een keer met school en twee keer met vrienden/familie. Maar dat zijn dan vakanties/weekendjes. Zelfs dan wanneer ik niet alleen ben maak ik me al druk om de reis zelf. Zoals: Hoe kom ik zo vroeg op het vliegveld? En hoe reis ik van Heathrow naar het centrum zonder kapitalen uit te moeten geven? Ik zou willen dat ik dat alleen aandurfde, dat je kunt doen wat je zelf wilt. Soms denk ik was reizen lichamelijk ook maar zo makkelijk net zoals het voor zielen in het hiernamaals moet zijn. Eerst maar binnen Nederland wat meer durven te ondernemen, met de trein zijn de grote steden toch wel bereikbaar.

Ik mediteer meestal s‘nachts, want dan is de omgeving ook echt stil. Soms val ik onder het mediteren in slaap, soms lukt het inderdaad niet maar soms voel ik wel iets maar kan ik niet verklaren wat het was. Gisteren had ik wel een mooie ervaring. Ik probeerde vanuit mijn buik naar mijn gevoel te luisteren en voelde mezelf innerlijk tot rust komen.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Gisteren had ik wel een mooie ervaring. Ik probeerde vanuit mijn buik naar mijn gevoel te luisteren en voelde mezelf innerlijk tot rust komen.
De connectie met je ziel, is het best voelbaar in je onderbuik. Als je daar vaak contact mee maakt dan komt de rest denk ik ook wel. Probeer al het andere wat naar boven komt, gedachten / stress / angst etc, los te laten met behulp van je ademhaling. Het kan helpen om zachtjes je handen op je onderbuik te leggen, er liefdevol naar te zijn.
 
Bovenaan