louise

Bekend lid
Forum lid
Ik ben onlangs benadert door iemand die al 10jaar samen met haar zoon geteisterd wordt door voodoo. De tovenares is de nieuwe vrouw van haar ex-man. Ik heb aangeboden haar proberen te helpen. Ik heb healing op afstand toegepast op hen, en heb om bescherming gevraagd. Ik heb echter geen ervaring in, en weet van voodoo. En durf dus niet zomaar de tovenares haar zwarte kunsten vast te binden. Heeft iemand hier belangrijke tips voor me?
 

snowhawk1

Bekend lid
Forum lid
Als je er angst voor voelt, kun je het beter ook niet doen en is het voor jezelf beter het helemaal aan een ander over te laten. De angst maakt je namelijk vatbaarder voor wat de tovenares op je afstuurt.
 

louise

Bekend lid
Forum lid
O, echt? Ik ben niet angstig ,maar het is meer de onwetendheid ervan. Weet jij iets over voodoo? Zou zij bijv kunnen merken via een Djin dat ik degene ben die haar man beschermt tegen haar? Ik ken haar overigens niet.
 

flowerPower11

Bekend lid
Forum lid
Soms lijken dingen op magie maar is het een onbewuste WIL van deze mensen zelf die ergens naar toe werken, een placebo effect zeg maar, je krijgt kracht juist omdat je ergens in geloofd noem het voor het gemak gedachtenkracht en naar mijn mening ELK ritueel kan iemand in een bepaalde sfeer laten komen waardoor deze kracht in hun zelf aangewakkerd word.
Ik heb zelf al moeite ermee om in engelen te geloven maar hun kracht vat ik weer wel, het is gewoon een stukje ontwikkelde energie met een stukje persoonlijkheid eraan lijkt het wel. Dussss verzin zelf een ritueel en vertrouw op jezelf en op je eigen krachten en als dat betekend dat je daarvoor een bepaalde engel, djin, goddin of voorouderen wil aanroepen, nou en, als dat jouw in die sfeer maakt dat dat je krachtig maakt, dus?! Gewoon doen wat je wil en ook kan en de rest laat je aan het universum over joh :wink:
Ik heb geen ervaring ik heb alleen gelezen en gehoord ik ben ook een leek net zoals jouw met een mening ergens over dus houd je niets vast aan iets van wat ik gezegd hebt (r)
 

snowhawk1

Bekend lid
Forum lid
Ja en nee Flowerpower. Je geloof in iets versterkt het en maakt het makkelijker voor dat iets om binnen te komen. Dat kan positief of negatief zijn. Maar zoals het mogelijk is positieve energie naar iemand te sturen zonder dat die ander daarin gelooft, kun je dat ook met negatieve energie doen. Ik ken echt mensen die ziek zijn geworden door iemand die voodoo op ze los liet, zonder dat ze dat op dat moment wisten. Dat leidde bij iemand zelfs tot ziekenhuisopname toe. De artsen konden niets vinden, maar hij werd wel steeds zieker.

Uiteindelijk bleek zijn inmiddels ex-vrouw zijn haren verzameld te hebben uit een borstel en daarmee door een voodoo-priesteres rituelen te hebben laten uitvoeren. Hij geloofde eerst helemaal niets van dat soort dingen, maar zijn dochtertje vertelde hem dat mama iets met zijn haren had laten doen... Er gebeurde nog veel meer dan 'allleen' die ziekenhuis opname. Hij verdween spoorloos uit de gemeenteregistratie, hij bestond voor de overheid gewoon niet meer.

Een medicijnman heeft toen een counteractie ondernomen en de man werd weer beter.

Zelf heb ik via een ander forum te maken gekregen met een sterk negatief geladen entiteit die bijna iedereen wijsgemaakt kreeg dat hij naar het licht was gegaan. Daar waren ze met een groepje mee bezig geweest. Ik had dat verder niet meegekregen, maar ik las er iets van op dat forum. Ik ben toen bijna de trap afgeduwd en heb wurgende handen om mijn nek gevoeld. Nu moet je daarbij weten dat ik zulke ervaringen NOOIT heb. Daartoe is mijn energie te gesloten voor anderen. Je komt zomaar niet binnen, ook niet met goede intenties.

De enige reden dat ik die ervaring nu wel had, was omdat mijn begeleider zich grote zorgen maakte om de veiligheid van de betrokkenen en dus een stukje van de bescherming, die hij normaal om mij heen zet, wegnam.

Ik heb toen kunnen ingrijpen.

Tips Louise? Doe dit niet alleen. Zoek iemand die hierin veel ervaring heeft en leer daarvan. Het kan natuurlijk best wel goed gaan, maar ik zou me, als ik jou was, niet aan het risico blootstellen dat het fout gaat. Bedenk daarbij dat als iemand al 10 jaar onder negatieve energetische invloed van derden staat, dit echt niet eventjes is opgelost want die ander zal moeten leren zelf zijn energie te moeten afschermen en als die persoon dit al enigszins had gekund, was die invloed niet zo lang aanwezig geweest.
 
A

Anonymous

Gast
Dan heb je de nazorg ook die in zulke gevallen meestal wel nodig is. Kan je daar zelf boven staan? Het je niet eigen maken? Als je aan iets begint te sleutelen en het toch niet helemaal in orde krijgt gebeurt het ook dat het de situatie voor de betrokkene erger kan maken, de entiteit eventueel bozer wordt doordat hij werd 'gestoord' in zijn doen.

Misschien kan je vragen aan je gids of jij diegene bent die diegene kan helpen. Tenminste, zo doe ik het altijd. Ik vraag of ik de juiste persoon ben op dat moment om te helpen en is dat niet zo dan verwijs ik die door naar collega's. Als je een ja krijgt kan je uiteraard wel helpen.
 

flowerPower11

Bekend lid
Forum lid
Maar hoe weet je dan dat het echt de voodoo is die dit veroorzaakt, zo kan ik ook vervloekt zijn...
Met glaasje draaien was bij thuiskomst het glas omgevallen en misschien is er dan een entiteit gekomen die niet wegging, het gezinsleven was vrij hectisch er waren heftige ruzies, natuurlijk waren ik en mijn zus wel pubers toen dit escaleerde maar ervoor waren mijn ouders wel erg streng, lief voor hun doen maar streng.

Naast glaasje draaien is er iets heel raars in mijn leven gebeurt en ik werd niet begrepen, zou iemand een vloek over me heen hebben gegooid dat ik door niemand meer geloofd zou worden? En wat hebben de levenslessen hiermee te maken, hoort dit er gewoon bij dan?! Overkomt me zoveel shit dat dat mijn les kan zijn. Kunnen entiteiten je pad verstoren om je werkelijk van je pad naar het licht af te leden, ik geloof niet in de bijbel maar meerdere mythes gaan zo toch ook wel een beetje?
Plus kunnen er ook wezens zijn die echt teren op negatieve energie of (uitverveling) je uittesten? Is dit dan om te testen hoe sterk je bent en hoeveel je aankan? Zijn dit soort dingen ook levenslessen die je ziel moet leren? Zou dit soort "aardse" bezweringen een volgende stap van bewust zijn zijn.... serieus kan dat?! Ik vind het maar raar die hele mythische wereld ik begrijp er weinig van tot ik pas een filmpje zag van witchcraft ik heb hem nog niet afgekeken maar die was me toch interessant! Wacht ik zoek die link wel eventjes op , ik hoop niet dat dit offtopic is maar misschien kan dit juist wel helpen tegen de voodoo, of breng ik daarmee valse hoop? [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dTJBWMFRO6g[/youtube]
 
A

Anonymous

Gast
Er zijn ook gewoon 'lifters'. Entiteiten die aan je aura gaan plakken en energetisch met je meereizen en ook dat gebeurt alleen maar wanneer de weggever van energie de entitet daar toestemming voor geeft, al gebeurt dat vaker onbewust. Dat is dan weer iets anders dan voodoo. Zelf heb ik ook te maken gehad met zwarte magie enkele jaren geleden.
Een turks man die een 'leger' entiteiten op me afstuurde. Wat voor mij wel een les was. Het duurde jaren die energetische schoonmaak en herstel. Vooral de deur zelf dichthouden zodat er geen openingen meer zijn voor ongewenst bezoek om het zo te noemen. ook al vroeg ik er niet om, het gebeurde wel en wat ik ervaarde denk ik dat maar weinigen voor waar zullen aannemen. Deuren van mijn auto stonden wagenwijd open bvb na een bezoek aan het hospitaal, zeker weten dat ik ze op slot had gedaan, thuiskomen en de voordeur helemaal open, ook wetend dat ik ze op slot had gedaan enzovoort.

Er zijn verschillende soorten van zwarte magie. En ik geloof wel dat anderen je daarmee wel het leven zuur kunnen maken. Maar wat ik me niet afvroeg op dat moment was in hoeverre sta ik toe dat ze me het leven zuur maken? Ik heb toen een bisschop alles laten zegenen en er kwam ook een gebeds genezer bij. Dat opende deuren naar het licht.
 

snowhawk1

Bekend lid
Forum lid
Dat zijn ingewikkelde vragen waar ik me eigenlijk niet mee bezig houd. Ik ken de agenda van een andere ziel niet, dus ga ik dat ook niet invullen. Ik weet alleen dat als ik ergens weet van heb, het er is om een reden voor MIJ.

Het is nu eenmaal niet zo dat mensen na hun overlijden gelijk een soort 'verlichte' staat bereiken. Als je als mens overtuigd 'slecht' bent geweest, dan is het niet perse zo dat je na je dood ineens dat allemaal aflegt. Dat kan wel natuurlijk, maar vaak is dat niet zo. Zulke negatief geladen entiteiten kunnen dan aan mensen gaan plakken omdat ze het leven niet los kunnen laten. Heel strikt genomen bestaan negatieve entiteiten voor mij niet. Wel entiteiten die vergeten zijn dat ze uit het licht afkomstig zijn maar vanuit die onwetendheid bij sommige mensen nare dingen kunnen veroorzaken.

Van de andere kant is het natuurlijk niet zo dat alles wat naar is in je leven gebeurt omdat er een entiteit in je omgeving daarop aanstuurt. Het blijft ook dan je eigen verantwoordelijkheid jezelf daar onbereikbaar voor te maken. Maar daar kan hulp van derden voor nodig zijn om dat te leren.
 
A

Anonymous

Gast
Dat ben ik met je eens snowhawk. Ik geloof ook niet in negatieve entiteiten maar gebruik die woordkeuze wel eens om iets begrijpbaar te maken voor zij die niet over die kennis beschikken. De bron, het licht denkt niet in slecht of goed. Elke ziel is in wezen zuiver.

Ik geloof in aangeleerd gedrag of misvormd gedrag van een entiteit die dan gaat kleven of wat dan ook. Niet meer het licht ziet omdat de afstand ernaartoe te groot is geworden door voeding die hij krijgt van zijn 'prooi'(en). Dat gedrag kan je wel liefdevol veranderen door de entiteit bewust te maken van de liefde in zich of hem/haar dat te laten ervaren.

Ik ben ook met je eens dat je verantwoordelijk bent voor jezelf. Niet de verantwoordelijkheid van je af kan schuiven naar eender wat want net dan leg je het buiten jezelf. En komt het meestal toch wel terug in een andere vorm.
 

louise

Bekend lid
Forum lid
Ik geloof in voodoo , om de reden idd dat men na de dood niet meteen alleswetend is en alleen maar liefde zou kennen. Ik heb zelf met entiteiten te maken gehad die me letterlijk gek probeerden te maken. (was overigens geen voodoo) Pas als je niet bang meer bent, dan pas ben je hen de baas. Ik heb mezelf bepaalde technieken eigen gemaakt om mezelf ertegen te beschermen. Ik sta nml wel erg open voor geesten, dus ik heb me sindsdien afgesloten voor negatieve invloeden van buitenaf.

Wat betreft de vrouw die me benaderde, ze heeft veel vreemde dingen meegemaakt. En weet van familieleden vd tovenares dat zij idd aan voodoo doet. De vrouw die mijn hulp heeft gevraagd is erg angstig, en maakt zo het werk van de tovenares heel gemakkelijk. Ik heb haar gisteren nog gesproken en gezegd dat ze zelf veel moet bidden aangezien ze gelovig is. En zich te richten op God en haar beschermengelen. Ook heb ik gezegd dat je je eigen toekomst creëert, dat ze dus moet geloven in een goede afloop. En dat ze niet bang moet zijn, dat dan de kracht afneemt. Ik lees nu dat jullie zo'n beetje hetzelfde zeggen. Ik voel dat ik haar kan helpen, dat me dat zal lukken. Maar ik zal vanavond als ik de rust heb, toch mijn gids nog raadplegen. Hopelijk krijg ik hier antwoord op.
 
A

Anonymous

Gast
Voodoo is een heel bekend fenomeen voor mij. Zelf is dat mij ook overgekomen (meerdere keren).
Ik heb in Tanzania gewoond (mijn vader komt daar vandaan) en heb het eea meegemaakt.
Voodoo is dat een tovenaar zijn slaven (energieën) naar een slachtoffer stuurt om hen te kwellen.
Deze energieën die gestuurd zijn door de tovenaar, kun je 1) onschadelijk maken 2) terugsturen naar de tovenaar.
Je hebt verschillende soorten Voodoo.
a) als de tovenaar de naam van je moeder weet
b) als de tovenaar iets van jou heeft (bvb een lok haar, nagel)
c) er is iets door je eten/drinken gedaan
d) jij in het bezit bent geworden van een voorwerp (aan jou is gegeven om je te kwellen)
e) zand van een graf voor je huis is gestrooid
f) het blazen naar je (kan ook door de telefoon)
g) het lezen van een spreuk dat is gericht op jou
h) vervloeken.

Voodoo is te breken op 1 manier: Vertrouwen hebben en geen angst kennen. Er gaan wellicht tegen stribbelingen zijn, een spiritueel gevecht
maar als jouw vertrouwen standvastig blijft gaat de Voodoo breken.
 

snowhawk1

Bekend lid
Forum lid
Dat bidden lijkt me een goed advies als de desbetreffende persoon zo gelovig is.

Zelf heb ik een leerling gehad die leed onder 'djins'. Dan viel ze op de grond en begon te schudden (er was geen sprake van epilepsie of een andere fysieke oorzaak Ik werd er altijd bij geroepen als dat gebeurde omdat ze van mij heel rustig werd en de djins verdwenen. Ik deed niet zoveel, ik hield haar vast en zong zachtjes intuítieve klanken.

Zij werd echter ook rustig van voorlezen uit de Koran.
 

louise

Bekend lid
Forum lid
Ja, het kan echt heftig zijn als je onder invloed bent van voodoo.

Ik merkte idd al wat tegenstrubbelingen bij het beschermen vd betreffende personen. Bij een paar daarvan ,tenminste.

Ik vroeg gisteren aan mijn gids of ik op dit moment de geschikte persoon ben om hen te helpen. Als antwoord kreeg ik een spin te zien. Interpreteren jullie dat ook als een ' ja'?
 
A

Anonymous

Gast
Het zou een ja kunnen betekenen. Lees mijn onderschrift maar. En misschien moet je je even verdiepen in de spin als totemdier. En volgens mij werden spinnen vroeger ook gebruikt tegen voodoo, maar dat durf ik niet echt met zekerheid te zeggen. Dus hang me er niet voor op ;)

Groetjes, Spider
 
A

Anonymous

Gast
Spinnen vertegenwoordigen ook wel angst. Twijfel je zelf misschien?
 

snowhawk1

Bekend lid
Forum lid
Hmm, veel hangt af van het type spin dat je zag.

Spin staat voor zoveel dingen, maar ondermeer voor het werken met woorden op papier die je laadt met 'toverkracht.'
 

louise

Bekend lid
Forum lid
@SpiderGoddes: Mijn interpretatie was ook die van een totemdier. Dat vind ik bevestigend klinken.

Wat betreft de angst, ik heb altijd angst gehad voor de spin zelf, maar die angst heb ik overwonnen. Dus ik zie dat eerder in dat context, Ibrama.

@Snowhawk: Ik zag een soort van hooiwagen rondrennen...Maar dat was het niet. Hij had net zulke lange poten en slank lijf. Maar hij bewoog zich veel behendiger en sneller dan zo'n hooiwagen.
 
A

Anonymous

Gast
Dat klinkt als een grote wielweb spi, waar ik even de naam niet zo uit mijn hoofd weet. Was het een gekleurde ?? Dan kan ik hem/haar misschien voor je opzoeken.

Groetjes, Spider
 
Bovenaan