Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Die witte veren schijnt een vorm van albinisme te zijn dat bij meerdere vogels voorkomt, maar vooral bij kraaiachtigen opvalt omdat zij normaliter zwarte veren hebben.
Ik vond op deze link een mooie uitleg hierover.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
1619598863999.png

Ze zijn er weer!!!
Dit plaatje heb ik van internet afgehaald, maar zo zie ik het regelmatig...van die kleine koppies, die dan net over het randje komen en als we dan naar de auto lopen hoor je het getwitter.... zo lief.... (alle poep nemen we voor lief [a112.gif]- af en toe met de tuinslang eroverheen).
En bij de buurvrouw op het ontluchtingspijpje van de badkamer zit een duif (wrs te broeden - niet zo slim zo open en bloot, maar goed, wat weet ik ervan..) en wrs in het bosje schuin tegenover onze achtertuin, komt ook een nestje...tenminste mijn man betrapte een stel duiven die daar heen vlogen....... (misschien wel het zelfde koppeltje, waarvan hij zich zo zat uit te sloven voor haar, die dot van een duif ;)... op de schutting gisteren).

En ondertussen blijven de mussen met grote snelheid op mijn raam af vliegen (en hard, hoor...pang....zit er weer een op het eetbakje) echt, geweldig...... we lijken lijken wel een mc drivemus......
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
We hebben krakers rondom het huis.......... de zwaluwen waren alvast begonnen met het bouwen van hun nestjes.....één bij ons, en één bij de buurvrouw.
Is er een mus, die heeft een van die nesten ingepikt...... [a112.gif] was een raar gezicht, een musje dat er uitkomt........ het klonk al zo vreemd ...😆
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik wist niet dat mussen dat deden :surprise:.

Ik werd gisteren en vandaag helemaal blij buiten. Zo veel vogels zongen, ik zag drie spreeuwen bij mijn tuin beetje speels en ik hoorde merels zo prachtig zingen. Vooral vroeg in de ochtend en aan het einde van de middag. Alsof ze een wedstrijdje hielden wie zich het beste kon laten horen. Houtduiven, eksters, meesjes ... het geeft me een blij gevoel dat er weer zoveel vogels in mijn buurt te zien zijn en vooral de merels die het de laatste jaren toch best zwaar hebben gehad nemen hun gebieden weer in.
Binnenkort zullen de vleermuisjes zich ook wel weer laten zien vermoed ik.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik wist niet dat mussen dat deden
Wij ook niet........ er is er wel altijd een die net onder het dak, bij de dakgoot van de buurvrouw elk jaar een nestje heeft......maar dit had ik ook nog niet eerder gezien.
Zul je altijd zien, hier gebeuren altijd ''rare'' dingen, die niet gebruikelijk zijn [rotf] ...

Héérlijk hè, al die vogels weer lekker aan de gang, kan ik ook zo van genieten.

Vroeger , komende van drie hoog uit Amsterdam, wist is niet wat vleermuizen waren......ik had ze wel eens op tv gezien, ik heb er zelfs een keer een spreekbeurt over gehouden, want ik vond ze wel altijd reuze interessant...
Maar toen kwam ik buiten de stad te wonen en zag ik vaak in de schemer een ''debiel vogeltje''...... ik dacht dat het beestje ze niet allemaal op een rijtje had......maar dat bleken dus vleermuizen te zijn.
Tot de dag van vandaag noem ik het nog steeds debiele vogeltjes, maar dan wel als een soort van ere titel bedoelt.....
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
En ondertussen blijven de mussen met grote snelheid op mijn raam af vliegen (en hard, hoor...pang....
Echt tegen je raam? Kan je d'r dan niet een paar stickers op plakken?
dat is gelukkig niet nodig.....het zijn echte professionele stunt mussen ....
1619983045341.png
zo'n voedersilo zit op het raam geplakt aan de buitenkant.
Het is echt niet overdreven.....ze komen met hele grote snelheid, al vanuit de andere kant van de tuin aanvliegen en knallen dan op het uitklapbare ''sta'' gedeelte en beginnen te eten alsof ze al maanden niets gehad hebben...
En ik hoor dan echt letterlijk 'pang'....dan weet ik dan zit er een te eten.....soms maken ze ruzie...dan zijn er twee of drie die dan dan erbij willen, en dan stunten ze ook.... met elkaar vliegende om erop te komen (en dat is echt vlak bij het raam) , zodat ze bij het eten kunnen komen......en ook hier zit er wel eens een boven op..- bovenop de silo.
ik heb ook verderop een eetbakje met eten, en ik gooi ook regelmatig wat op de grond.......(doen ze trouwens zelf ook).

het is echt heel schattig om ze te zien......vaak zitten er dan ook een aantal op de schutting op hun beurt te wachten...... 🥰
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan