Tweelingzielen (boek erover)

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Vandaag een gebeurtenis wat ik misschien kan zien als een teken van Engelen:

Vorige week vrijdag kwam ik in de bieb (daar werk ik) al een boek tegen met de titel tweelingzielen. Maar dat was toen gereserveerd voor iemand anders, bedacht me wel dat ik het wel een keer wilde lezen. Vandaag op de 11e(dubbelgetal!) kwam ik het boek weer tegen. Bleek die persoon had perongeluk 2 exemplaren gereserveerd. Misschien dus een teken dat ik het moet lezen. Neem het dan dus ook (uitgeleend) mee naar huis.[angel_smile.gif]
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Gisteren bij iets in het boek uitgekomen wat ik even wil delen.
Na de informatieve stukjes gaat het over (bekendere) tweelingzielstellen in de geschiedenis.
Het verhaal van de eerste raakte me meteen wel:

Elizabeth Barrett & Robert Browning (uit Londen 1846):
De vrouw was een bekende dichter, de man nog een onbekendere dichter maar stuurde haar een brief.
Kwam er op neer dat er eerst een tijdje briefwisseling voor de ontmoeting was, wat ik heel erg mooi vind.
Helaas iets wat nu in deze tijd niet zo vaak meer voorkomt. Persoonlijk ontvang ik liever een mooie brief van een man in plaats van een overbodig cadeautje. Maar goed een ontmoeting volgde, ze werden verliefd. Elizabeth was invalide en eigenlijk door haar vader in huis gehouden. Stiekem ontmoette ze dus Robert steeds en zijn aanwezigheid zorgde ervoor dat haar lichamelijke toestand langzamerhand beter werd. Uiteindelijk kon ze zelfs wel een beetje lopen. Toen haar vader er achter kwam was hij tegen een huwelijk, want hij wilde haar niet weggeven. Ze trouwden in 1846 stiekem en gingen ervan door naar Italië.

Wat ik zo mooi vond aan het verhaal was vooral de brievenwisseling. Er stond dat hun liefdesbrieven (over de 100!) bewaard zijn gebleven en een stukje geschiedenis vormen nu. En ook het feit dat het schrijvers waren en dat zij invalide was, maar tijd bij tijd helende was. Ik ben dan wel geen invalide, maar ik ben wel geboren met een afwijking in mijn benen en daarom doet het me goed te lezen dat liefde in staat is om gebreken te helen. :)

Een van haar bekendste gedichten is:

How do I love thee? Let me count the ways.
I love thee to the depth and breadth and height
My soul can reach, when feeling out of sight
For the ends of Being and ideal Grace.
I love thee to the level of everyday's
Most quiet need, by sun and candlelight.
I love thee freely, as men strive for Right;
I love thee purely, as they turn from Praise.
I love thee with the passion put to use
In my old griefs, and with my childhood's faith.
I love thee with a love I seemed to lose
With my lost saints,—
I love thee with the breath,Smiles, tears, of all my life!—and, if God choose,I shall but love thee better after death.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Helaas iets wat nu in deze tijd niet zo vaak meer voorkomt. Persoonlijk ontvang ik liever een mooie brief van een man in plaats van een overbodig cadeautje.
Dat ben ik met je eens. Schrijven aan iemand is toch een weergave van het innerlijke van een mens en ook kun je dan lezen in hoeverre iemand zich open stelt tot iemand. Alhoewel social media en chats dit stukje ook weer kunnen invullen tot zekere hoogte. Ook daar spreken woorden soms tot de verbeelding.
Ja, liefde kan heel veel bewerkstelligen in een mens, haar heling is daar bewijs van.
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Misschien was dit wel hetgene wat ik moest lezen, waarom ik dit boek 2 keer tegen kwam. Al is de info over tweelingzielen ook mooi om te lezen maar je kan merken dat het boek lang geleden geschreven is. Misschien zijn er nu meer ontwikkelingen/ontdekkingen. Maar dat er misschien iemand is dat me op een bepaald niveau kan helen lichamelijk maar ook misschien mijn onzekerheden doet me wel goed.

Vroeger schreef ik vaker handgeschreven brieven naar vriendinnen en kreeg die ook terug, dat heeft nu inderdaad plaats gemaakt voor eerst email, nu app en andere social media. Het heeft allemaal wel wat, maar brieven waren toch altijd persoonlijker.

De enige waar ik nu nog handgeschreven brieven aan schrijf is mijn favoriete acteur uit Londen (ik wil mijn spirituele ervaring van laatst aan hem schrijven, omdat ik dat ook als een scène heb verwerkt in mijn verhaal over zijn filmkarakter. Ik zou graag willen dat hij dat leest. Ik vroeg mijn gidsen of dit een goede zet was omdat niet zomaar iedereen open staat voor spiritualiteit maar ze hebben me niet van het idee afgehaald.)

Maar ik zie mezelf dit: brieven schrijven, ook wel doen aan een toekomstige partner, mocht hij daar open voor staan.
 
Laatst bewerkt:
V

Voormalig forumlid 1154

Guest
Ik heb een paar cliënten in mijn praktijk die ik mag begeleiden samen met de lichtwereld in hun moeilijk proces vanaf dat zij hun tweeling ziel of tweelingvlam hebben leren kennen.
Het is een moeilijke weg voor die mensen. Beiden kunnen in het aardse leven pas echt samen leven als hun eigen levensprocessen geleerd zijn tot een bepaald niveau.
Ik mocht van de lichtwereld in een sessie de liefde voelen die deze zielen neer mogen zetten op aarde. Dat is niet in woorden te zeggen zo mooi.
Alles draait om liefde, loslaten en vergeven.
 
Bovenaan Onderaan