Ik ben gisteren en vandaag een beetje bezig geweest aan deze tekst over de huidige situatie. Wil hem een dezer dagen ook op Facebook delen (Hoewel dan ook een hoop mensen het zien die niet veel met het spirituele hebben).

Bekijk bijlage EarthTurning2.jpg

“The World Keeps On Turning”

Over heel de wereld gaat land na land (gedeeltelijk) op slot, maar de aarde draait gewoon door.

Wij mensen zijn gewend dag na dag vol te plannen en komen vervolgens in tijdnood. Nu zijn we genoodzaakt minder te gaan ondernemen. De scholen sluiten, de horeca is dicht en wie thuis kan werken, werkt thuis. Ondertussen draait de aarde gewoon door.

Evenementen, groot en klein, en andere sociale activiteiten worden afgelast en vakanties worden uitgesteld. Ondertussen draait de aarde gewoon door.

De straten zijn stil en leeg. Het dagelijkse leven waar we zo aangewend zijn, lijkt te zijn stilgelegd. Maar het leven is absoluut niet stilgelegd! De aarde draait gewoon door. Er gebeurt van alles om ons heen. We horen van alles en niet alles is even leuk om te horen of te zien. Prikkels hier, prikkels daar. Kortom de wereld is aan het veranderen, dat is nu meer dan duidelijk. Veranderingen zijn niet altijd even leuk maar af en toe zijn ze nodig. De een smacht om veranderingen, de ander vreest ze. Vluchten heeft geen zin. De situatie is zoals het is en wat nu voor ons staat, confronteert en raakt ons allemaal. De vraag is, hoe ga jij om met wat er op je af komt? Ik kan niet oordelen over wat een ander voelt en ervaart. Het enige dat ik kan zeggen is dat ik niet kies voor angst. Ik kies voor liefde, want die keuze hebben we allemaal!

Deze tijden nodigen ons zeker uit om wat meer naar binnen te keren, binnen in ons zelf. Ben je gelukkig? Is er iets dat je wilt veranderen? Hoe voel je je écht vanbinnen? Nee, stil staan doen we niet. Misschien heb je nu het gevoel dat je noodgedwongen thuis zit. Vul het in zoals jij het in wilt vullen. Misschien heb je je altijd al artistiek willen ontwikkelen of heb je, net als mij, graag wat extra tijd om te schijven. Dat is je nu gegeven.

Er rijden minder auto’s op de weg, minder mensen maken gebruik van het openbaar vervoer zodat er minder treinen ingezet kunnen worden. Wereldwijd worden er vluchten geschrapt waardoor er minder vluchtverkeer is. Maar, je raadt het al: de aarde draait gewoon door. Misschien vraag je je af: Waarom steeds die terugkerende zin? Dat zal ik toelichten. Ik denk dat het eigenlijk helemaal niet erg is dat wij even iets minder bewegen. Het leven op aarde begon vele miljarden jaren geleden en sindsdien heeft zij zich gegeven aan de vele wezens in verschillende soorten en maten, die haar als huis mochten gebruiken. Van eencellige wezens tot dinosauriërs, zoogdieren en de mensaap: onze voorouder. Al jaren lang smeekt Moeder Aarde om onze aandacht, probeert ze ons letterlijk wakker te schudden en laat ze haar tranen en woede gaan in de vorm van grote natuurrampen. Helaas worden deze oproepen door het grootste deel van de populatie niet of nauwelijks begrepen. Ik zeg niet dat een onthouding van een klein maandje zal helpen. Maar wij krijgen nu wel de kans om veranderingen te maken daar waar deze nodig zijn, om te bekijken wat er echt toe doet.

De aarde verbindt. Dieren, planten, je mede dorp-bewoner tot aan je medemens aan de andere kant van de wereld. Kortom alles wat ademt en leeft is verbonden. Het lijkt misschien alsof we nu allemaal heel ver van elkaar weg staan, zeker nu in vele landen de grenzen gesloten zijn. Maar heel de wereld is verbonden, nu meer dan ooit. Om die verbinding te voelen en te ervaren vraagt de aarde ons om te herinneren wie we echt zijn en om los te laten wat niet meer bij ons past. Om elkaar te respecteren en te stoppen met oordelen. We hebben elkaar nodig want samen zijn wij een. Nu is het moment om ons natuurlijke licht te laten schijnen, krachtige positieve gedachtes te laten stromen die dromen vervullen: “Have faith that there are still beautiful times ahead of us, on sunny paths yet to be walked on.”