Fairies

Bekend lid
Forum lid
De innerlijke stilte is zo ontzettend belangrijk, als men echt veel van het leven wil genieten. Oké, stress kan ook lekker zijn, runner's high is daar een voorbeeld van, maar dat is niet meer dan een soort beloning van je lichaam dat je de aanval van een roofdier overleeft hebt. Bij echt innerlijke stilte gaat het echter om dat je het gevoel van euforie van binnenuit ervaart, zonder stimulerende activiteiten of middelen waar je afhankelijk van wordt, en dat is voor heel veel mensen een behoorlijk grote uitdaging.

En daarover gaat dit boek "Stilte" over, dat geschreven is door Thich Nhat Hanh.
https://www.kobo.com/nl/nl/ebook/stilte-3
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
Dit boek vertelt ook de verborgen kwaliteiten die je kunt ontdekken en ontwikkelen, als je echt stil bent van binnen. Aanwezig zijn, vrede ervaren in het hier en nu, zonder gedomineerd te worden door de gedachtestroom in je hoofd, dat is innerlijke stilte. Apart is dat het dan mogelijk is dat mensen dan vanzelf bij je op hun gemak kunnen voelen, zonder dat je ook maar een woord hoeft te spreken. Lijkt haast wel magie.

Alleen als je van binnen stil bent, kun je naar jezelf luisteren, maar die innerlijke stilte is ook noodzakelijk als je echt goed naar anderen wilt kunnen luisteren.
Je kunt eigenlijk niet echt goed naar een ander luisteren, als het lawaaierig is in je hoofd.
Allemaal van die dingen die men eigenlijk op school zou moeten leren, zodat men werkelijk zichzelf en de ander kan leren kennen. Behalve goed luisteren, is het ook vanuit innerlijke stilte dat men zijn/haar empathische vermogens kan ontwikkelen, want men gaat zich steeds meer verbonden voelen met iedereen.
De realiteit is echter, dat kinderen gestimuleerd worden om vanuit hun kop te leven, en dat wordt ook door de school gestimuleerd, met het gevolg dat de diep verborgen kwaliteiten zoals goed luisteren, empathie en elkaar echt liefhebben steeds meer ondergesneeuwd raken.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
De aarde waar wij nu in leven, zit nu eenmaal zo in elkaar dat veel mensen, doordat ze in staat van overleven verkeren, te weinig gelegenheid, tijd of ruimte hebben om de innerlijke stilte (en de kwaliteiten daarvan) in hunzelf te vinden.

In mijn vorige post hierboven heb ik het over "hoe het zou moeten zijn", maar daarvoor is het wel ervoor nodig dat mensen ook de gelegenheid krijgen om de innerlijke stilte te ervaren, en de verborgen kwaliteiten ervan te ontdekken.
En dus dan komt men uiteindelijk bij de politiek uit, waarbij we op een partij moeten stemmen die echt om het volk geeft, zodat het volk een beter leven krijgt en misschien zelfs de staat van overleven kan overstijgen.
 
Bovenaan