Een lekker, vegetarisch en gezond recept.
Ingrediënten, gebaseerd op 2 personen:
Aardappels schillen en in kleine stukjes (ongeveer 3 cm) snijden en 10 minuten koken. Kook de sperziebonen 12 minuten. Giet beiden na het koken af en doe een klontje boter bij de sperziebonen. Met het deksel op de pan tussendoor doorschudden (gebruik wel pannenlappen vanwege de warme pan).
Zet een wok op hapjespan op het fornuis, doe hierin een beetje olijfolie. Zodra de pan op temperatuur is kan de uienmix met knoflook (gesnipperd) in de pan op een middelhoog vuur. Na 2 minuten de champignons (in plakjes) toevoegen. Zodra de champignons goudbruin zijn gekleurd kunnen de aardappelen en sperzieboontjes met de kruiden worden toegevoegd en gemengd. Nu kan de tomaten frito ook toegevoegd worden.
Nu nog even 5 minuten laten pruttelen. Nog even doorroeren en het is tijd om op te scheppen.
Eet smakelijk
Ingrediënten, gebaseerd op 2 personen:
- 200 gram sperziebonen
- 200 ml tomaten frito
- 200 gram vastkokende aardappels
- 125 gram uienmix
- 125 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- halve theelepel oregano
- halve theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- snufje peper en zout naar smaak
- klontje boter
Aardappels schillen en in kleine stukjes (ongeveer 3 cm) snijden en 10 minuten koken. Kook de sperziebonen 12 minuten. Giet beiden na het koken af en doe een klontje boter bij de sperziebonen. Met het deksel op de pan tussendoor doorschudden (gebruik wel pannenlappen vanwege de warme pan).
Zet een wok op hapjespan op het fornuis, doe hierin een beetje olijfolie. Zodra de pan op temperatuur is kan de uienmix met knoflook (gesnipperd) in de pan op een middelhoog vuur. Na 2 minuten de champignons (in plakjes) toevoegen. Zodra de champignons goudbruin zijn gekleurd kunnen de aardappelen en sperzieboontjes met de kruiden worden toegevoegd en gemengd. Nu kan de tomaten frito ook toegevoegd worden.
Nu nog even 5 minuten laten pruttelen. Nog even doorroeren en het is tijd om op te scheppen.
Eet smakelijk