gouwepeer

Admin
Medewerker
De Silk'n Toothwave, de elektrische tandenborstel voor een bedrag waarvoor je 100 hand tandenborstels kan kopen. Is zo'n dure borstel zijn prijs wel waard?
Een paar maanden geleden kwam ik voornamelijk gesponsorde reviews tegen. Van die blogs waarbij in ruil voor een gratis exemplaar een positieve verhaal werd geschreven. Toch was ik heel nieuwsgierig naar de gepatenteerde DentalRF-technologie, waarbij radiofrequenties worden gebruikt om tandplak los te weken en extra te kunnen reinigen.
Het promotiefilmpje van Silk'n zelf:


Zo'n filmpje is natuurlijk mooi, en met de juiste uitleg kan je iedereen alles wijs maken. De gesponsorde blogs zijn ook leuk om te lezen, maar daarbij twijfel ik toch altijd weer aan de onafhankelijkheid van zo'n artikel.
De volgende stap: Reviews lezen.
Op de webshop van Coolblue zijn op dit moment 28 reviews te lezen, met een score van 4 sterren (8,3 van 10).
Deze 28 reviews zijn als volgt opgebouwd:
- 6 reviews met 5 sterren
- 18 reviews met 4 sterren
- 3 reviews met 3 sterren
- 1 review met 2 sterren
- en geen enkele review met slechts 1 ster.
Voor deze prijsklasse verwacht ik wel kritische klanten, dus wat waardering (8,3 van 10) betreft lijkt het mij wel betrouwbaar.

Afgelopen week heb ik de knoop doorgehakt, en de Toothwave met 2 extra opzetborstels besteld. De dag erna is deze netjes bij de door mij geselecteerde afhaalpunt bezorgd, dus na het werk gelijk opgehaald.
Qua uiterlijk is het een echte premium borstel, met een mooie strook aluminium waarin de bedieningsknop en de notificatielampjes zitten verwerkt. Het is dus een mooi vormgegeven borstel die prima in de hand ligt. Wat poetsen betreft vind ik het een hele nieuwe ervaring. In de hoogste stand trilt de borstel 400 keer per seconden. De zachte haren zijn ideaal voor gevoelig tandvlees, waarbij ik voor de eerste keer sinds tijden geen bloedend tandvlees had. Of de Dental RF technologie zijn werk doet kan ik nu nog niet zeggen, maar ik ga er maar van uit dat het wel iets zal doen.
Hopelijk melden zich meer mensen met ervaring met deze Toothwave op dit forum.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Ik zie nu dit topic weer staan. Inmiddels ben ik weken geleden overgestapt naar een Oral-B die stukken goedkoper is en toch wel beter poetst.
De Toothwave vond ik persoonlijk wel fijn in het gebruik. Minpunt daarbij is dat je toch wel meer tandpasta moet gebruiken. Bij mij was de hoeveelheid tandsteen toch niet afgenomen. Sterker nog: vorig jaar ben ik vaste klant bij de paradontist geweest vanwege ontstekingen door tandsteen onder mijn tandvlees. De gepatenteerde Dental RF technologie van de Toothwave bleek dus voornamelijk een marketing term te zijn die in elk geval bij mij niet werkzaam was. Volgens de mondhygiënist was de trilling in combinatie met de zachte haartjes van de Toothwave te zwak om tandplak weg te halen en om tandsteen te voorkomen. Met de Toothwave was ik dus een behoorlijk bedrag en achteraf een illusie armer. De positieve reviews waren dus voornamelijk van gesponsorde sites.
De wijsheid van zowel mijn tandarts als van de mondhygiënist: een goede elektrische tandenborstel hoeft niet duur te zijn.