PixieDot

Bekend lid
Forum lid
Hallootjes allemaal!

Het leek mij leuk voor de genen die ook Edelstenen, Mineralen en Fossielen sparen een show off hoekje te maken. :grin:

Ik zal beginnen met mijn eigen kleine collectie! Ik heb van kinds af aan altijd al interesse in deze mooie schatten gehad. Als ik ergens heen ging en er waren daar stenen of schelpen zat ik daar als een kleine ekster. Er ging altijd wel wat mee naar huis. Het maakten mij niet uit waar het vandaan kwam, uit het bos, van het strand, uit de achtertuin... Dit gelde bijvoorbeeld ook voor dennen appels, veren en nog een hoop andere dingen. Zodra ik mij ergens toe aangetrokken voelden moest het mee. Sinds 1/1,5 jaar ben ik Edelstenen, Mineralen en Fossielen gaan sparen. Ik heb toen een keer een reiki behandeling gehad, en deze lieve man vertelden mij, dat hij het gevoel had dat een aantal Edelstenen mij konden helpen om weer in balans te komen. Zo ben ik begonnen met het dragen van Amethyst en Lapis Lazuli. Ik koop nooit zomaar edelstenen, mineralen of fossielen, ik koop/neem ze alleen mee als ik het gevoel heb dat zij mij "roepen"of "nodig hebben". Ik heb 1 Edelstenen ei waar van ik geen idee heb wat het is, deze heb ik een keer van mijn schoonmoeder gehad. Misschien is er hier iemand die weet wat het is? Zelf dacht ik dat het misschien tijgeroog was. In ieder geval hier een greep uit mijn verzameling!

(r)

Verzameling_zps1j1ldkzj.jpg


Verzameling2_zpsaouakoh7.jpg


Verzameling3_zpsfv95xzxo.jpg
 

Fiana

Bekend lid
Forum lid
Mooi! Is het ei niet van een jaspis soort?
Ik vind dat godinnetje bij het Buddhaatje leuk. Is dat ook van edelsteen?

Ik heb een aardige collectie, maar ik post nooit open online, alleen in het besloten hoekje op mijn eigen forum :p
Uitzonderingen daar gelaten. De meer gewone stenen of kristallen die niet op mij direct aan het werk zijn, deel ik soms wel eens. Maar de bijzondere stukken zelden of nooit op een open forum. Kans is te groot dat mensen er op aan gaan haken en een kristal leeg trekken. Mogelijk de foto downloaden en dat (blijvend) doen.
Soms verleidelijk, want als ik weer iets moois nieuws heb, wil ik het ergens laten zien.
Om deze reden zie je zelden kristalliefhebbers bijzondere stukken online posten. Ook op mijn forum in het afgesloten hoekje doe ik het niet vaak.
Dus ik heb een schitterende collectie, over 200 kristallen, maar helaas ... hoe tempting het ook is...
 

PixieDot

Bekend lid
Forum lid
Ik heb het godinnetje zelf gemaakt van speciale klei en geschilderd. :)

De edelstenen die ik zelf gebruik op dit moment heb ik niet op de foto's staan met ongeveer de zelfde redenen. Dus de stenen die er wel op staan zijn de stenen die ik gewoon nog in mijn verzameling heb, omdat ik ze erg mooi vind. Of ooit gebruikt heb. En nog geen reden zie om er af schijt van te doen. Dat mensen edelstenen zo op afstand leeg kunnen trekken van een foto, weet ik niet zo goed hoe ik dat moet plaatsen.. Bedoel je meer in het idee dat mensen het gevoel hebben dat deze edelsteen hun roept of?? (r)
 

Cherry88

Bekend lid
Forum lid
Hier ben ik ook wel benieuwd naar!
Ik ben nog maar heel kort bezig met edelstenen (zit midden in een cursus/workshop daarmee op het moment) en dacht eigenlijk ook van oh leuk, foto's delen en kijken!
Niet echt eraan gedacht/bij stil gestaan dat dit effect kan hebben op de kristallen?
 

Fiana

Bekend lid
Forum lid
Nee. Net zoals je van een foto een mens kunt lezen, dus zijn/haar energie kunt voelen, kun je ook een kristal middels een foto voelen. En mensen kunnen - vaak onbewust of onbedoeld - de energie van een kristal naar zich toe gaan trekken voor hun eigen healing. Als heel veel mensen dat doen met een kristal, kost het dat kristal zoveel energie dat het uitgeput kan raken of zelfs leeg, op.
Het kan ook in de war raken, als er bijvoorbeeld een programma op zit of als het specifiek op iets van jou aan het werken is.
Buiten dat wil ook niet elk kristal of schedel openbaar getoond worden. Als ik al een foto post, voel ik ook altijd of hij/zij dat goed vindt. En vaak is dat niet.
Ik had er vorige week mijn Maria Magdalena opaal kwarts die juist wél wilde dat ik haar online postte om haar energie te verspreiden. Maar dat doe ik dan nog altijd alleen op een redelijk afgeschermd plekje (mijn eigen forum) om te vermijden dat teveel mensen het doen en ze mogelijk toch nog te veel leeggetrokken wordt.
Ik zet er dan wel een begrenzing op. Bijv. 80% van haar energie of 40% of wat dan ook. Ook dat voel ik intuitief in.
Ook als ik kristallen en/of schedels inzet voor healing, door een grid of bijv om te werken op een stuk van mijn tuin, zet ik er een begrenzing op, zodat ze zichzelf niet helemaal kapot werken. Ik heb geleerd dat een kristal gewoon alles geeft en al weet ik dat niet al mijn kristallen dat zouden doen, voel ik ook dat sommigen dat wel zouden doen. Dus ik voel dan per kristal in hoeveel ze mogen geven van hun kracht. Bij de één is dat 40% bij de ander 60% enz. Je kunt evt. ook gewoon in één klap op alle kristallen dezelfde begrenzing zetten natuurlijk, maar ik voel liever per kristal even wat ie kan hebben.

Wat de foto's betreft... is toch ook dezelfde reden waarom veel (gevoelige) mensen niet zomaar een foto van zichzelf posten online. Mijn nichtje is een half jaar terug bevallen en iedereen riep op FB om een foto van de kleine. Maar dat wilde ze niet. En dat is ergens jammer, iedereen wil natuurlijk het kindje zien en het zijn allemaal vrienden en familie. Maar ook dan krijg je dat ineens héél veel mensen de energie van het kindje gaan 'bombarderen', gewoon door de aandacht, meer niet. En baby's hebben doorgaans nog een teer aura. Dus mijn nichtje heeft haar kindje eigenlijk heel mooi beschermd :)

Je kunt een foto ook dichtdraaien, of deels dichtdraaien. Dat kun je thuis eens oefenen op je kristallen. Tegen de klok in is dichtdraaien. Doe dat eens en kijk dan eens of je het kristal met je handchakra's nog kunt voelen. Daarna weer open draaien, met de klok mee.
Dat kun je ook met een foto doen. Dan kun je dus ook de energie beschermen door dat te doen.
 

Jasophoria

Bekend lid
Forum lid
Ik zal mijn collectie morgen plaatsen.
Ik ben ze nu aan het reinigen, en opnieuw opladen morgen.
En wie gebruik van hun helende energie wil maken mag dat van mij.
waar zijn kristallen anders voor ?
Daarbij is niks toeval, en de gene die ze ziet, is het ook voor bestemd.
Een kristal kan leeg raken ja, of verzadigt met negatieve energie raken, maar ze gaan echt niet zomaar kapot.
Gewoon een kwestie van op tijd reinigen en opnieuw opladen.
Ik gebruik geen van mijn kristallen bewust op het moment, en er liggen er zat bij die ook vanuit de ruimte hun werk doen, dus alleen maar in je huis hoeven te liggen om actief te zijn.
En ik heb niks te verbergen, sterker nog, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en bij denken :lol:
 

Jasophoria

Bekend lid
Forum lid
Hier mijn complete collectie, ik ben benieuwd wat jullie er bij voelen of denken :lol:
En hopelijk halen jullie er wat helende energie uit, van mij mag je :mrgreen:

4kif4x.jpg


33139l4.jpg
 

Jasophoria

Bekend lid
Forum lid
Vandaag naar earth mineralen geweest.

Hier mijn nieuwe aanwinsten.
Hematiet in kwarts.
Tijgeroog piramide.
Vuurcalciet.
Hematiet.
Opafoliet.
Magnasiet.

http://nl.tinypic.com/r/2ry3hjb/8

de tijgeroog piramide en apafoliet heb ik voor een speciaal doel gekocht.
Ik ben benieuwd of iemand dat doel er in kan zien.
Zou voor mij ook wel fijn zijn als het bevestigt word, ik loop namelijk al 14 jaar tegen dit probleem aan, en ik heb al van alles geprobeerd, maar niks helpt, en ik ben het echt spuug zat.