Schatten van de Aarde

DerdeOogLapje

Forum lid
Forum lid
Ook al heb ik toevallig wel niet al te lang geleden stenen aangeschaft voor spirituele redenen, dacht ik dat het mss ook wel leuk was om een onderwerp wat mss niet perse spiritueel is te beginnen.

Als kind heb ik een hele tijd de tijdschriften, edelstenen en mineralen ontvangen van de seriereeks Schatten van de Aarde. Al van af het moment dat ik de reclame op TV zag wilde ik een abonnement er op. En toen ik er achter kwam dat ik er 1 zou krijgen voor m'n verjaardag was ik zo enorm blij!
Toen ik ze eenmaal ontving was ik elke keer heel erg onder de indruk van elke nieuwe steen die de serie me deed ontdekken. Jammer genoeg heb ik na een tijdje het stopgezet, want ik wilde ook een dinosaurus tijdschrift waar je dan een elke week een deel van een glow in the dark T-Rex skelet bij kreeg en m'n moeder liet mij kiezen tussen de stenen en de dinos.

Elke week ontving je bij Schatten van de Aarde 1 edelsteen en 1 mineraal, althans zo werd het aangeprezen. Het was iig altijd 1 geslepen steen en 1 ruwe. Verder zat er natuurlijk het tijdschrift bij die je dan in een map kon doen en waarbij elk bladzij los er in kwam en verdeeld per onderwerp achter bladwijzers. Het tijdschrift zat vol interessante info en natuurlijk de benodigde mooie afbeeldingen.

Hier zijn wat plaatjes. Het zijn niet de mijne, maar gewoon wat Google resultaten.


Nog iemand anders die deze serie ook spaarde?

Mijn excuses indien dit onderwerp al eerder is aangemaakt.
 

Love Life

Bekend lid
Forum lid
Ik heb de serie ook helemaal. Mijn zoontje is er gek op en soms leen ik een steen uit als ik voel als dat nodig is
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Het blijft bijzonder hoe al dat moois in de natuur heeft kunnen ontstaan.
 

DerdeOogLapje

Forum lid
Forum lid
Daan post_id=653736 time=1516048732 user_id=10037 zei:
Ik heb de serie ook helemaal. Mijn zoontje is er gek op en soms leen ik een steen uit als ik voel als dat nodig is
Cool! Ik had ze ook een hele tijd uitgeleend aan m'n jongste zusje, maar heb ze inmiddels alweer terug.

Hoever is het doorgegaan? 6 dozen in totaal? of meer?
 

DerdeOogLapje

Forum lid
Forum lid
gouwepeer post_id=653737 time=1516049074 user_id=8342 zei:
Het blijft bijzonder hoe al dat moois in de natuur heeft kunnen ontstaan.
Zeker! Kan je niet genoeg gelijk daar in geven. De kleurcombinaties en patronen die je soms ziet zijn echt absurd zo mooi en bijzonder. Zulke kleurrijke thema's vind je bijvoorbeeld ook terug bij dieren en planten, maar daar vind je vaak wel een duidelijke reden voor waarom ze zijn zoals ze zijn. Maar bij stenen heeft dat toch een hele andere reden, niet het aantrekken van een partner, wegjagen van roofdieren, etc.
 

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
prachtige serie. Jammer genoeg heb ik die niet, maar ik kan me voorstellen dat je daar helemaal blij van wordt (vooral ook met ruwe en gladde versie..mooi om te vergelijken.....dat is op zich soms al een wonder om te zien ;) ).

stenen blijven prachtig, wonderlijk en zo bijzonder om bij over na te denken hoe ze ontstaan zijn en hoe oud ze dus soms wel kunnen zijn.

Dinosaurussen zijn trouwens ook heel fascinerend.
 
Bovenaan