Retroshift

Forum lid
Forum lid
Zou het enigszins mogelijk zijn om in dit leven bewust zaken proberen te onthouden om ze in je volgende leven weer te kunnen herinneren? Er zijn toch links mogelijk of doet het er enkel toe als je onafgewerkte verledens wil voltooien of goedmaken?
 

Keris Pusaka

Actief lid
Forum lid
Hoi Retroshift,

Ik ben overtuigd dat het kan. Bewust maar ook onbewust.
In de (oosterse) magie zijn er mantra's die dit kunnen bewerkstelligen. Helaas heb ik deze manta's in mijn zoektocht nooit gevonden. Wel ben ik van mening dat het in het algemeen beter is om het huidige en vorige levens te vergeten voor je een nieuw leven instapt.
Het is namelijk niet voor niets dat de mens vorige levens niet meer kan herinneren - anders is niemand onbevooroordeeld en krijgen mensen niet een tweede kans om dingen goed te maken. Als jij namelijk herinnert dat een persoon je ontzettend bedrogen heeft, zul je deze persoon nooit de gelegenheid geven het goed te maken.
Trouwens, kinderen herinneren zich vaak wel dingen/situaties uit vorige levens. Deze herinneringen vervagen met het ouder worden en zijn meestal (voor de meesten) verdwenen rond de 7de levensjaar.

De enige manier die ik kan bedenken om herinneringen bewust uit dit leven mee te nemen naar een volgend leven, is door meditatie waarbij je ankers in je onderbewustzijn vastlegt en programmeert dat deze ontwaken in je volgend leven en vooral dat je dit heeeel bewust doet - zo bewust dat het onderbewustzijn ze niet kan uitvagen.
Het onderbewustzijn is de plek waar alle informatie uit vorige levens ligt opgeslagen. De poort naar deze plek wordt opnieuw verzegeld zodra je geboren wordt. Het zal dus zeker helpen als je onderbewustzijn en bewustzijn meer één worden, want dan heb je ook makkelijker toegang tot je vorige levens.

Het schijnt dat meerdere Dalai Lama's hele specifieke dingen kunnen herinneren uit hun vorige levens.
Een aantal van mijn vrienden (her)ken ik uit vorige levens (geen details, meer de situatie). Een vriendin was ooit mijn jongere zus en ik heb haar destijds (laat middeleeuwen geloof ik) dood op de keukenvloer van de boerderij gevonden. Gezinsleden die later binnenkwamen hebben mij de schuld gegeven van haar dood. Ik heb toen iets gezworen in de trend van dat ik haar de volgende keer - als ik de kans krijg - zal redden. Dit beeld werd pas duidelijk nadat ik haar al een paar jaar in dit leven kende (en haar 'gered' had).

Keris Pusaka
 

Retroshift

Forum lid
Forum lid
wow mooi verhaal, hoe had je haar gered dan als ik vragen mag?

het uiteindelijke streefdoel is toch om in je bewustzijn onbevooroordeeld te zijn en te vergeven; waarom zou er dan toch een complete tabula rasa moeten zijn?
 
Bovenaan