gouwepeer

Admin
Medewerker
Een mooie uitgebreide autoradio met #DAB+ en geschikt voor Apple Carplay en Android Auto.
Zelf maak ik gebruik van Android Auto, waarbij ik in het begin problemen had met de verbinding tussen de Pioneer en mijn telefoon. Een update van Android Auto bleek de oplossing te zijn. Pioneer heeft zelf de app Appradio waar ik zelf persoonlijk geen enkele meerwaarde in zie. Android Auto werkt wel naar behoren. Een nadeel is dat de autoradio slechts 1 usb aansluiting heeft. Om gebruik te kunnen maken van Android Auto moet de telefoon via usb met de radio verbonden zijn. Een usb-stick met muziek is daardoor niet gelijktijdig te gebruiken. Een andere minpunt is dat mijn achteruitrijcamera (met nachtzicht) met te weinig licht niet door de radio wordt opgepakt. Met mijn oude radio had ik daar geen enkel probleem mee, wat dus aan geeft dat dit probleem in de Pioneer zelf zit.
De radio is geschikt om met de bestaande stuurwielbediening bediend te worden. Hierbij zijn wel 2 dingen noodzakelijk:
- een autogebonden stuurwielinterface (het duurste deel van de aansluiting) om van het merk/model gebonden signaal naar een universeel signaal te gaan
- een leadkabel om van de interface met het juiste merkgebonden autoradio te verbinden.

Zelf heb ik de Pioneer nu 9 maanden in gebruik, waarbij ik voornamelijk Tuneinn gebruik voor het beluisteren van #internetradio en Google Maps om te navigeren.
 
Laatst bewerkt:

Nummer10

Forum lid
Nieuw lid
Ik heb sinds een jaartje een andere auto, Skoda. Wat voor merk autoradio erin zit geen flauw idee, maar ik kan zowel met de iPhone als met de Android uit de voeten. Alles werkt perfect en de extra dingen waar ik via Android Car toegang tot heb zijn erg handig.

De mooiste/leukste app die ik gebruik is Fermata Auto, bij Androidplanet.nl kun je lezen hoe je contact kan maken met je telefoon en hoe je bestanden op je telefoon kan zetten die dan beschikbaar zijn op je display van je auto.
Het is ook mogelijk dat je een app download voor auto-software AAAD Android Auto Apps Downloader en om het helemaal compleet te maken er is ook nog een AAStore Android Auto Store.

Mocht je een Android radio hebben ga echt eens kijken er is van alles mogelijk van iptv kijken of muziek streamen via je NAS.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Mijn radio heeft van zichzelf geen Android, dus voor mij zijn de mogelijkheden beperkt tot dat wat met Android Auto (via mijn smartphone) word ondersteund. Ik heb voor de aanschaf wel zitten denken aan een autoradio met Android als besturingssysteem, maar daar kwam ik voornamelijk modellen van tegen met een oudere Android versie, met de kans dat app's op een gegeven moment niet meer worden ondersteund. De Pioneer leek mij in dat geval een veiligere keuze.
 

Roxmarie

Bekend lid
Nieuw lid
Mijn auto radio doet soms helemaal niet meer (geen beeld, en als er wel wat in beeld komt dat valt er geen land mee te bezeilen).
Dus ik gebruik een Anker mini bluetooth boxje met prachtig geluid, kan via de kaart of streamen vanaf de telefoon. Werkt perfect.
anker-soundcore-mini-super-portable-bluetooth-speaker.jpg