Cherry88

Bekend lid
Forum lid
Ik weet niet of ik in het goede topic zit hoor, maar kon niet echt het juiste plekje vinden geloof ik!

Anyway, zijn hier mensen die actief zijn met pendelen of hier meer over kunnen vertellen?
Ik heb dit gister op een workshop geleerd en dit blijk ik eigenlijk best goed te kunnen, ben daarom wel benieuwd naar meer informatie, ervaringen en tips en tricks etc!
 

Bloem

Bekend lid
Forum lid
Hallo Cherry,

Ik heb zelf ook een paar jaar geleden een workshop gegeven over pendelen, ben alleen wegens drukte momenteel niet zo actief meer.
Maar als je vragen hebt, roep maar hoor :-D

Groetjes van Bloem (F)
 

Cherry88

Bekend lid
Forum lid
Bloem zei:
Hallo Cherry,

Ik heb zelf ook een paar jaar geleden een workshop gegeven over pendelen, ben alleen wegens drukte momenteel niet zo actief meer.
Maar als je vragen hebt, roep maar hoor :-D

Groetjes van Bloem (F)
Oh wat leuk dat jij er ook echt workshops in gegeven hebt!
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik een cursus/workshop over edelstenen gevolgd heb, maar daar kwam dus ook pendelen aan bod, de uitleg ervan, het afspraken maken, en hoewel veel andere cursisten nog best wat moeite hadden met "duidelijk" antwoord krijgen via het pendel, ging mij dat zo enorm makkelijk af met overduidelijke antwoorden dat eigenlijk iedereen wel overtuigd had van nou, dat ligt jou wel! Ondanks dat het dus mijn aller eerste keer was.

Ik weet er dus erg weinig van en alle informatie is welkom (mag ook via pb of mail of wat dan ook) als je dat zou willen delen natuurlijk! Ben wel erg benieuwd wat je er nu allemaal precies mee zou kunnen, of je ook dingen ermee kunt voor anderen en hoe dat dan zou werken, hoe het werkt met pendelen boven chakra's of foto's of wat dan ook en natuurlijk dingen die je er absoluut niet mee moet doen of die slecht zouden kunnen zijn??

Bij voorbaat alvast heel erg bedankt! (r)
 

mve

Bekend lid
Forum lid
de meeste kennen alleen het pendelen met de pendel ,,en je kan dit dus ook zonder ...en in plaats van een pendel kan je dit met je ogen je vinger je hoofd ...
 
U

User_479

Gast
Ik ben de laatste tijd best wel weer veel aan het pendelen.
Soms gebruiken we het voor als er iets zoek is in huis, soms ben ik er dan van overtuigd dat iets beneden terug te vinden moet zijn, maar wijst de pendel me naar de bovenverdieping waar het dan inderdaad blijkt te liggen.
Jaren terug pendelde ik eens voor een vriendengroepje, het was gekscherend bedoeld, we wilden weten wie er vandaag de dag nog getrouwd zou zijn met dezelfde partner en wie niet, wie er een ander beroep zou hebben en wie niet.
En gek genoeg is dat allemaal uitgekomen, zelfs met het aantal jaren dat de pendel me toen gaf.
Soms schieten ze me nog wel eens aan en zeggen ze weet je dat nog, dat was toch ongelofelijk dat het allemaal klopte..
En dan vraag ik me af hoe zit dat?

Pendel je op wat eigenlijk al vast ligt, en krijg je dat dan ook als antwoord met je pendel?
Of kan dat nog zomaar veranderen als iemand een vrijwillige andere keuze maakt, of calculeert de pendel dat al in?

Ik merk wel dat op vragen waar ik helemaal geen antwoord op weet het beter gaan, dan als ik graag een bepaald antwoord zou willen..ik moet me echt leeg maken.
Hebben jullie bepaalde pendeltips?
En hoe staat de pendel in tijd? Dit klopte dan wel met het aantal jaren dat de pendel gaf, maar mijn idee is dat tijdsperiodes niet altijd zozeer kloppen of belangrijk zijn en best eens met een paar jaar verschil kunnen komen. Waarom klopte dit dan exact?

En maakt het uit wat voor pendel je gebruikt? Ik heb er verschillende, eentje met een bergkristal en nog eentje met een rode steen. Zou het verschil maken in welke steen beter bij je ziel past voor de resultaten of niet?

Of is een Pendel onzinnig en is het eigenlijk gewoon je eigen helderweten waar je een steuntje voor nodig hebt?
Haalt de pendel informatie uit je onderbewustzijn, je helder weten of is het de Gids die met informatie komt die je nog niet weet?
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Ik heb ook nog ergens een pendel liggen, zal die binnenkort (als ik het niet vergeet) eens opzoeken. Zelf heb ik weinig ervaring met het pendelen, dus ik ga dit topic eens goed in de gaten houden [5flowerface.gif]
 

Anoniem69

Actief lid
Forum lid
Hoi,
Pendelen is een van de manier om met je onder bewustzijn in contact te treden, net zoals wichelroede, vinger-bewegingen of automatisch-schrift ook zijn.
Welke manier je het prettigste vind verschilt per persoon, ik persoonlijk werk veel met vinger-bewegingen. Ik vindt het een voordeel dat je met je eigen lichaam kunt, zonder dat je fysieke spullen nodig hebt.

Een wat wetenschappelijke uitleg van de werking is dat ons onderbewustzijn controle kan nemen over onze spieren om een reflex (b.v. in geval van gevaar) te kunnen reageren.
Als je er voor openstelt kan je onderbewustzijn ook in "normale" omstandigheden je spiercontrole beinvloeden (overnemen vindt ik niet het goede woord)
En dan kunnen er mooie dingen gebeuren :)
Het gevaar voor (bewuste)beinvloeding van de pendel bestaat inderdaad altijd, je moet voor jezelf de waarde van de antwoorden die je krijgt afwegen.

Success met je ontdekkings-tocht,
Jan
 
Bovenaan