Openen van de chakra's

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#61
Ja ik wil meer uit patronen. Zoals te laat naar bed of te veel computeren. Ik zit ook regelmatig op het forum, ik vind het leuk, en automatisch log ik in, maar mijn instinct zegt dat ik meer met iets anders verder moet. Weer meer creatief aan de gang moet gaan, meer muziek moet maken. En veel minder achter een scherm.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#62
Ja herkenbaar, daarom ben ik deze week weer met yoga gestart. Ik voelde dat ik dit moest doen om weer wat verder te komen. Maar ik heb ook al dagen op het programma staan dat ik wil schilderen, dat is dan helaas weer niet gelukt. Ik heb ook gewoon nog werktaken, die helaas lang niet altijd op de behoeften van mijn lijf aansluiten.
Ik moet toch regelmatig even inchecken bij mijn lijf en vragen, wat geeft je nu ruimte?
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
#67
Het is meer dat ik reptielenbrein en instinct samen zie maar er nog een ander instinct naast zie. Maar ik kan me denk ik niet goed verwoorden. Of ik zie het gewoon anders.
Het rootchakra helpt ons met zelfbehoud en is daarmee verbonden met alle vormen van instinct.
De emotie eter heeft mijns inziens weinig met instinct te maken maar meer met veilig willen voelen, gekoesterd willen voelen.
Vaak zijn er vrij jonge dissociatie's waardoor iemand er zelf geen of slecht greep op kan krijgen.

Het is de verbinding tussen het wortelchakra en je alter major chakra die ons instinctuele bewustzijn verbetert en ons in contact brengt met onze positieve dierlijke natuur en ons in staat stelt met meer gemak en natuurlijker in ons lichaam te bewonen en het te vertrouwen
 
Bovenaan Onderaan