Openen van de chakra's

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ja ik wil meer uit patronen. Zoals te laat naar bed of te veel computeren. Ik zit ook regelmatig op het forum, ik vind het leuk, en automatisch log ik in, maar mijn instinct zegt dat ik meer met iets anders verder moet. Weer meer creatief aan de gang moet gaan, meer muziek moet maken. En veel minder achter een scherm.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja herkenbaar, daarom ben ik deze week weer met yoga gestart. Ik voelde dat ik dit moest doen om weer wat verder te komen. Maar ik heb ook al dagen op het programma staan dat ik wil schilderen, dat is dan helaas weer niet gelukt. Ik heb ook gewoon nog werktaken, die helaas lang niet altijd op de behoeften van mijn lijf aansluiten.
Ik moet toch regelmatig even inchecken bij mijn lijf en vragen, wat geeft je nu ruimte?
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Haha nou ik hoefde pas bij dag 3 van het yoga programma op 1 been te staan. Maar het wordt nu wel ingewikkeld ja.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Het is meer dat ik reptielenbrein en instinct samen zie maar er nog een ander instinct naast zie. Maar ik kan me denk ik niet goed verwoorden. Of ik zie het gewoon anders.
Het rootchakra helpt ons met zelfbehoud en is daarmee verbonden met alle vormen van instinct.
De emotie eter heeft mijns inziens weinig met instinct te maken maar meer met veilig willen voelen, gekoesterd willen voelen.
Vaak zijn er vrij jonge dissociatie's waardoor iemand er zelf geen of slecht greep op kan krijgen.

Het is de verbinding tussen het wortelchakra en je alter major chakra die ons instinctuele bewustzijn verbetert en ons in contact brengt met onze positieve dierlijke natuur en ons in staat stelt met meer gemak en natuurlijker in ons lichaam te bewonen en het te vertrouwen
 

Flower1986

Bekend lid
Forum lid
Weet iemand misschien (of heeft iemand zelf de ervaring) of het veilig is een chakra healing op afstand te laten doen? De persoon die chakra's kan openen is iemand waar ik een goed gevoel over heb en me al vaker eens heeft geholpen, alleen nog niet op deze manier.
Ik heb al ongeveer 2 jaar last van heftige hoofdpijn en gezichtspijn en dit bevind zich in de gebieden van de 6de en 7de chakra.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Als je er zelf een goed gevoel over hebt, zegt dat vaak al iets! En zeker als de persoon je vaker geholpen heeft.
Soms kan het ook al wat helpen om zelf met chackrastenen te werken.
Heel toevallig heb ik er gister nog mee op de bank gelegen. De stenen doen het werk in combinatie met jouw zelfhelend vermogen. Ik heb het idee dat het nooit teveel of te weinig is. Door ze allemaal op te liggen voel ik dingen in balans raken. Er kan weinig mis gaan.
Dus misschien niet echt antwoord op je vraag, maar een andere tip. Ergens een chackrastenenset kopen als je dat lukt en daarmee proberen.
 

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
Flower1986

Ik denk dat het het zelfde principe is als een Reiki behandeling op afstand.
Als jij de persoon vertrouwd en je hebt vertrouwen in chakra healing, zou ik het zeker doen.

Het is heel naar dat je zo'n last hebt van hoofdpijn en gezichtspijn (hele nare pijn is dat). Heel veel sterkte ???

Bij een chakra healing worden niet alleen je chakra's geopend, maar kunnen ze ''afgestemd'' worden, zeg maar.
Een chakra kan net als een lens van een camera - geopend en gesloten worden , zo open of gesloten als het bij jouw chakra past - want net als bij alles, ''horen'' je chakra's in balans te zijn / niet te open en niet te gesloten ;).

Lang geleden dat ik een chakra healing bij mij zelf gedaan heb. Net als Muriel werk ik veel met stenen - die ik dan op gevoel uit kies en bij me houdt.
 

Flower1986

Bekend lid
Forum lid
Bedankt voor jullie reacties en ook voor de tip om met (chakra)stenen te werken. Ik twijfelde vanmiddag nog en ik heb er nog eens goed over nagedacht en besloten om een chakra healing te doen :).
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Wat goed dat je het besloten hebt Flower!!
Wat ik ook nog zeggen wilde.. buiten stenen om kun je ook pirma,de kleuren van de chackras inademen.op het punt van je lijf waar het chackra ligt. In gedachten adem je de kleur in en het vuil dat er uitkomt uit. Zo schoon je jezelf ook op.

Succes met de healing! Wat goed dat je besloten hebt, dat moet wel goed zijn !
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Nieuw overzicht van de chakra's, de alter major staat er ook in.

Of nieuw.. echt nieuw is dit ook niet meer maar de meeste mensen gaan nog uit van de zeven chakra's.
Een boekje wat ik nu heb is van 1995, kun je nagaan. Dit systeem is sinds 2000 toegankelijk voor de kosmische mens.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan