Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik merk dat ik op bepaalde vlakken weer wat geblokkeerd ben en was op zoek naar informatie over de chakra's en hoe deze te openen. Ik vond een mooie post uit 2007 en om hem weer even vers onder de aandacht te brengen besloot ik de tekst ervan opnieuw te posten. Ik vond de uitleg mooi en duidelijk en met wat visualisatie mooi uitvoerbaar.

chakra's.png


Chakra's openen


Deze tekst komt uit Hekserij van Vivianne Crowley
(Ik wil het graag met jullie delen, vanwege de duidelijke uitleg!)


1:Visualiseer om de chakra's te openen eerst een ronde cirkel van pulserend rood licht bij je stuit. En je moet je voorstellen dat die steeds groter word, tot hij het hele onderste deel van je wervelkolom omvat. Stel je vervolgens voor dat je een energiestroom in het chakra brengt, zodat het warm wordt en begint te gloeien en de rode energie steeds meer rood licht uitstraalt.
2:Breng nu steeds meer energie in je stuitchakra alsof het een tank is die je met rood licht vult. Laat de energie je lichaam ingaan en als een slang in je rondkronkelen. Laat de energieslang in spiraalvorm omhoog gaan tot hij ter hoogte van je buik is.
3: Visualiseer nu hoe de slang rondspiraalt ter hoogte van je buik en hoe je heiligbeenchakra midden in je buik begint te gloeien en met rondvervelend oranje licht. Laat de oranje cirkel al rondraaiend nog groter en groter worden.
4: Haal nu nog meer energie vanuit je stuit, breng die omhoog voorbij je heiligbeen, naar het niveau van de zonnevlecht. Concentreer je vervolgens weer op je stuit. Vernieuw de energie in je stuitchakra door meer energie van buiten naar binnen te trekken, zodat de rode gloed onderaan je ruggengraat steeds sneller begint rond te draaien en steeds groter in omvang word.
5: Haal meer energie omhoog naar het heiligbeenchakra, zodat dit ook steeds sneller gaat ronddraaien en steeds wijder word en een oranje helder licht uitstraat. Laat vervolgens de slang van energie oprijzen door het midden van je lichaam naar het zonnevlechtchakra, dat goud geel licht uitbegint te stralen.
6: Ga terug naar de stuit en trek meer energie door het lichaam omhoog naar het zonnevlecht chakra. Laat dit steeds verder open gaan. Laat het chakra sneller en sneller ronddraaien, tot dat zich ter hoogte van de zonnevlecht een wervelende gouden zon bevind.
7: Ga weer terug naar de stuit, Haal weer meer energie door de ruggengraat omhoog, voorbij het heiligbeenchakra, voorbij de zonnevlecht, naar het midden van het borstbeen, waar zich een klein fel groen lichtje bevindt van het hardchakra. Laat de energie die je omhoog gehaald heb de felle gloed voeden zodat deze steeds sneller rond laat draaien en steeds groter word totdat hij je borst bedekt met een gloeiend groen licht.
8: Ga opnieuw terug naar de stuit en haal door de wervelkolom energie omhoog, voorbij het hartchakra naar de keel, waar zich een kleine blauwe gloed bevindt. Laat de energie de keel binnenstromen zodat het chakra steeds sneller in het rond gaat draaien, zodat er bij de keel een blauw energiecentrum ontstaat.
9: Ga terug naar de stuit om opnieuw je energie te vernieuwen. Haal de energie via je stuitchakra naar binnen en leid haar omhoog door het heiligbeenchakra, het zonnevlechtchakra, het hartchakra, naar de keel. Ga vervolgens weer naar de stuit en trek nu een energiestroom regelrecht omhoog door je lichaam, voorbij de keel naar het derde oog en het midden van je voorhoofd. Laat deze energie samensmelten met de violette plek bij het derde oog, zodat de energie van het derde oog sneller en sneller gaat ronddraaien en er een rondspiralend violet centrum in het midden van je voorhoofd ontstaat.
10: Ga terug naar je stuit en haal nog meer energie in je lichaam, breng deze omhoog door de tegenkomende chakra’s naar je derde oog. Laat de violette gloed steeds sneller rondwervelen. Laat vervolgens de energiestroom omhoogschieten door je hoofd en door je kruin naar buiten. Laat de energie als een waterval van wit licht rond je lichaam omlaag stromen tot aan je voeten.
11: Ga terug naar je stuit. Haal nieuwe energie om hoog door je lichaam, helemaal door naar je kruinchakra en laat het daar weer naar buiten stromen. Omlaag naar je voeten, en dit kun je herhalen zolang je wilt.

© Phoebe


Bron:http://www.geocities.com/witchesonlinecoven/Chakraopenen.html
 
Laatst bewerkt:

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Oh, dat zijn prachtige afbeeldingen :D Vooral die bovenste toont het zo duidelijk. [2kus]:)
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja die tweede en derde plaatjes beschrijven meer het gevoel. Zodat je het herkent als het gaat stromen.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Eén ding vind ik bij het visualiseren niet zo duidelijk, maar is er wel degelijk in betrokken. De armen en de benen. Je begint bij het stuitje en dat zit al ver boven de benen. Wel voelde ik vannacht dat mijn armen en handen erg warm werden tijdens het visualiseren. Maar op welke manier betrek je de benen erin? Bij het ontspannen begin ik wel bij mijn voeten en werk zo naar boven, maar bij het voorstellen van de chakrakleuren is dit er niet bij betrokken. Hoe gaat het dan toch ook daar stromen?
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja je zult merken dat als het bij je stuitje en je 2e chakra gaat stromen dat dan ook de meridianen naar de benen openspringen waardoor ze warm worden. Bij je armen gebeurd dat vooral bij het laten doorstromen van je hartchakra. Die vertaalt zich naar de armen.

Je hebt in elke voet en in elke hand ook een chakra, die van de handen gebruik je vooral voor healing. Die van de voeten weet ik eigenlijk niet, je wordt namelijk vanzelf geaard als je alles stromende krijgt. Anders trek je die energie niet. Ik denk dat de voeten vooral het directe contact met de aarde maken, voornamelijk voelbaar als je op blote voeten loopt en ondervind hoe je gevoed wordt en gedragen wordt.

Maar de hoofdrivier bevindt zich dus in het midden en stroomt middels vertakkingen ook zijwaarts.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Wortel ( open (38%)
Sacraal ( open (56%)
Navel ( open (50%)
Hart ( open (56%)
Keel ( open (69%)
Derde Oog ( open (56%)
Kruin ( open (69%)
 

Flower1986

Bekend lid
Forum lid
Ik heb de test ook gedaan en ik denk dat ik hier toch iets mee/aan moet gaan doen...
Wortel: onderactief (-50%)
Sacraal: onderactief (-38%)
Navel: onderactief (-62%)
Hart: onderactief (-19%)
Keel: onderactief (-19%)
Derde Oog: onderactief (-12%)
Kruin: onderactief (-44%)
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Heb je de beschrijvingen per kleur ook gelezen op die website? Wellicht kun je veel ervan dan plaatsen bij jezelf. Maar nu weet je ook wat je kunt ondernemen om dit te veranderen.

Het openen van de chakra's
 

Flower1986

Bekend lid
Forum lid
Ja en volgens mij is het wel goed dat ik deze test heb gedaan. Of de uitkomst helemaal klopt is niet belangrijk, wel dat ik hier iets mee moet gaan doen om het te veranderen. Heel erg bedankt namens mij voor het openen van dit topic [zon].
 

Hilarion

Bekend lid
Forum lid
Wortel: overactief (81%)
Sacraal: open (62%)
Navel: open (56%)
Hart: open (31%)
Keel: open (62%)
Derde Oog: overactief (94%)
Kruin: open (50%)

Dit kwam er bij mij uit
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Hilarion

Bekend lid
Forum lid
Nog ff over het open zetten van de chakra. Ik zet ze meestal open door met de rechtse hand rechtsom boven de betreffende chakra te draaien. Die gaat dan lekker stromen..Dit controleer ik met mijn pendel. Ook met gedachtekracht kom ik een heel eind. Als ik dit bij mezelf toepas bij mijn hoofd dat tinteld er van alles. Heel apart gevoel...Je wordt er ontspannen van en alles stroomt weer zoals het moet. Hoe prachtig kan energie zijn...[5yinyang.gif]
 

Hilarion

Bekend lid
Forum lid
Ja en volgens mij is het wel goed dat ik deze test heb gedaan. Of de uitkomst helemaal klopt is niet belangrijk, wel dat ik hier iets mee moet gaan doen om het te veranderen. Heel erg bedankt namens mij voor het openen van dit topic [zon].
En daar gaat het om hier. Elkaar helpen en mogelijkheden aanbieden om verder te groeien..[bedankt.gif]
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Bij alle twee de plaatjes, zowel het plaatje van Pendel als de plaatjes van Rainbow is het root chakra gesitueerd op het schaambeen. Volgens mij is het rootchakra gesitueerd tussen onze benen. Er is ook een chakra dat gesitueerd is aan de voorkant op het schaambeen, dat is the Base. Eigenlijk bestaat dat chakra uit twee delen. The root and the Base.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik voel hem bij het perineum.
Tussen de benen niet, voel wel de energie naar beneden gaan?
 
Bovenaan