katy

Bekend lid
Nieuw lid
Dooreen extreme drukke tijd had ik bovenstaand lijvig stuk proza nog niet gelezen. Ik heb het een paar keer gelezen, kreeg er kippenvel van, en had weer de gedachte waartoe ik mezelf tot op heden niet tot in staat achtte: er zijn mensen die niets beter te doen hebben dan dit soort lijvige artikelen te schrijven en ik zou wensen dat ze morgen vergeten zouden zijn hoe hun hersenen werken!!
Want hier heeft de wereld weinig tot niks aan. Veel woorden die alleen maar uitleggen hoe een mens met onmenselijke plannen bezig is zijn medemensen om te brengen, een uitleg waar we niets aan hebben. Nee, liever woorden waar we wel wat aan hebben zodat er een snel einde komt aan het misdadige leven van die man daar in Rusland!!
Op 4 mei vroeg ik me wéér af: hoe was het toch mogelijk dat het niemand is gelukt om op tijd een einde te maken aan het leven van Hitler. En nu? Ik hoef maar alleen de naam maar te veranderen.
 

pinokkio

Bekend lid
Nieuw lid
het volk van rusland wilt die oorlog helemaal niet, maar hun betogingen of ze ook maar iets uit brengen in de buitenwereld worden ze opgepakt en wie weet wat gebeurt daarmee?Poetin mag wel oekraine bombarderen en slachtoffers maken, maar omgekeerd zou het niet mogen.Dus ik hoop dat oekraine spoedig mogelijk hun vliegtuigen hebben en hun raketten, die rusland kunnen bereiken, dan kunnen ze ook moskou vernietigen, en al de russen die op oekrains grondgebied zijn, hopelijk worden ze allemaal vernietigd.
 

Black Tiger

Bekend lid
Nieuw lid
Nja ik kijk daar een beetje anders tegen aan. Sowieso denk ik niet dat het gaat lukken om de Russen te verdrijven.
Daarnaast heeft het westen wel wat misbruik gemaakt van die dronkenlap van een Jeltsin, die ze gemanipuleerd hebben en daarmee de afspraak om de Navo niet naar het oosten uit te breiden gedaan te maken.
Die afspraak was met Gorbatsjov gemaakt als tegendienst dat hij het oostblok zou opheffen.

Daarnaast hebben ze mee gestookt om die Russisch gezinde Oekraiense leider te verjagen en vervolgens totaal niet met Rusland onderhandeld over wat er dan met de zwarte zee vloot zou moeten gebeuren.

En Rusland en Poetin zijn zich al jaren over dit soort zaken aan het beklagen maar de gehele Navo en EU negeerde hem "want hij roept veel maar hij doet toch niets". Welnu dat blijkt dan wel. Eerst nam hij de Krim in.
Het Donbas en Oekraiene verhaal kwam vanaf het moment dat de Oekraine in de grondwet zetten dat ze EU en Navo lid wilden worden. Dat was een bekende rode lijn die al lang voor Poetin ook vaak aangegeven is.

De EU moet niet denken dat zomaar een dergelijke rode lijn met voeten kunnen treden, dus die actie was te verwachten.

Ik keur het geenszins goed wat hij gedaan heeft en die oorlog ook niet. Maar ik vind dat we ook niet moeten gaan doen alsof Poetin hier de enige schuldige is aan de ellende.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
de afspraak om de Navo niet naar het oosten uit te breiden gedaan te maken.
Die afspraak schijnt nooit te zijn ondertekent. Daarnaast is de NAVO een defensieve organisatie waar andere landen graag lid van worden, geen offensieve organisatie dus. Het enige waar de NAVO bedreigend kan zijn voor Rusland is zodra Rusland zelf de stap zet om een NAVO land aan te vallen.

Het Donbas en Oekraiene verhaal kwam vanaf het moment dat de Oekraine in de grondwet zetten dat ze EU en Navo lid wilden worden.
Als souverein land lijkt mij dat Oekraïne zelf mag bepalen om ergens lid van te worden. Juist door de Russische inval zijn zowel Zweden als Finland ook bij het bondgenootschap aangesloten, puur uit bescherming.

ik kijk daar een beetje anders tegen aan.
Verschillende meningen geven ook de beste discussies ;)
Uiteraard wordt er vanuit het westen veelal door de westerse bril gekeken, dus ook mijn mening zal niet geheel neutraal zijn. Maar persoonlijk zie ik de Russen nog liever vandaag dan morgen vertrekken.
 

Black Tiger

Bekend lid
Nieuw lid
geen offensieve organisatie dus.
Nja, dat heet zo. Maar vervolgens zijn het wel de Navo leden die toch wel aan politieke touwtjes trekken.
Het is een heel politiek spelletje in elk geval allemaal. Lees dit maar eens.

Ik vind dat mondelinge afspraken ook afspraken zijn, maar goed. Je ziet dat ze wel degelijk in het achterhoofd hadden naar het oosten uit te breiden politiek gezien.

Als souverein land lijkt mij dat Oekraïne zelf mag bepalen om ergens lid van te worden.
In principe ben ik het daar ook mee eens. Maar ik ben het niet eens met de gang van zaken hoe dat land souverein is geworden en dan opeens veel te gejaagd gaat.
Ik ben het er ook nog steeds niet mee eens dat het kandidaat-lid van de EU is geworden. Er gingen zelfs stemmen op om te zien of ze niet vervroegd Navo lid konden worden. Zijn ze nu helemaal van de pot gerukt?
Allereerst veegde Rutte weer eens zijn reet af met het inlegvelletje gebaseerd op de uitkomst van het Oekraïene associatie verdrag. Waarbij de meerderheid juist tegen een EU lidmaatschap was juist ook vanwege die militaire clausule.
Verder voldeden ze totaal nog bij lange na niet aan de minimale vereisten om kandidaat lid te worden. Er waren al landen die verder waren.
Daarnaast waren ze in oorlog, ook een gewone regel, dat ze geen lid kunnen worden.

Maar een kandidaat lid krijgt ook al miljarden per jaar van ons, om zich "voor te bereiden" op het lidmaatschap. Net als Turkije overigens.
En dat dus voor een van de nog meest corrupte landen in de wereld.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het bijna zekere feit (nog niet 100% bewezen) dat de Oekraine de pijpleidingen heeft opgeblazen om zo Poetin dwars te zitten maar daarmee wel hier veel ellende heeft veroorzaakt. Dat is mijns inziens een oorlogsdaad tegen de EU zelfs. Terwijl het hun verboden was om dat te doen.
Ik denk trouwens dat de Amerikanen hier ook ondanks alles hun handje in gehad hebben te zorgen dat ze dat alsnog konden doen na ontdekking door de NL veiligheidsdienst. Zij het wat later, maar op dezelfde wijze.

Ik vind het vreselijk voor die mensen daar. Maar politiek gezien verdiend Oekraiene mijns inziens geen steun. Nog even los van het feit dat ze het sowieso niet gaan winnen van Rusland.
En als ik dan al hoor van die Fransoos dat ie dacht over troepen naar Oekraiene? Ja vindt je dat geen uitlokking dan? Want dan ben je wel degelijk als Navo land oorlog aan het voeren met Rusland en niet alleen militair steunen.

Ik kijk ook liever met een westerse bril, maar ze willen hier zelfs meer escaleren, dat zij die vrouw hier ook die minster van defensie. Maar ze moeten er op aansturen dat er gede-escaleert wordt en ze weer om de tafel gaan zitten.

Nog even los van het enorme hypocriete gebeuren omtrent Israël, maar dat is een verhaal apart. Want dat land negeert VN afspraken en schendt verdragen en dat gaat onder het tapijt, en ze blijven maar steunen. Zo hypocriet als de pest. Maar andere discussie.