gouwepeer

Admin
Medewerker

Hilarion

Bekend lid
Forum lid
Dit is van de zotte. Heb het te doen met de bevolking daar. Dat it allemaal kan door een zielig manneke die vroeger gepest zal zijn op school. Die Poetin lijkt veel op Hitler. Zat ook een steek los en heeft het ook niet gewonnen. Laten we stilstaan bij de betrokkenen.. Dit is zo erg. ...😢😢
 

Mima26

Bekend lid
Forum lid
Ik denk zo vaak ‘wat maken we er een bende van met z’n allen’. We helpen deze mooie aarde de vernieling in. Berichten over dierenmishandeling en andere tragische en doelloze verdrietige acties. Het maakt me moedeloos. En ik keek ook al een hele tijd het nieuws niet meer. Omdat ik al die nare beelden moeilijk los kan laten.

En nu dit… ik voel me zo rijk en tegelijk een soort verwend dat ik de luxe heb om me druk te maken over wat ik net schreef.
Wat er gaande is in Oekraïne maakt me verdrietig. Wat mensen elkaar aan doen, en waarom?? Waarvoor?? Het is f*cking simpel om te zeggen dat we allemaal mensen zijn, waarom behandelen we elkaar zo? Maar we zijn allemaal mensen… en we helpen elkaar en de aarde de vernieling in.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik had van de week op het werk een persoon die zo bang is dat het hier heenkomt. Hij denkt dat het echt zo kan gaan gebeuren. Hij vroeg me op een gegeven moment maar wat zou jij nou doen als hier een luchtalarm gaat en de troepen vliegen over?
Ik zei hem, joh dan schrik ik zo, dat ik meteen bij je op schoot spring. Toen barste hij in lachen uit, ik zei dat schijnbaar zo grappig, en hij zag het helemaal voor zich. En meteen voelde hij zich luchtiger.
En toen dacht ik later, ik ben eigenlijk altijd zo, ik luister serieus maar zal ook altijd lucht brengen in zwaarte, op een manier die anderen niet kwetst. En als ik terugkijk in situaties heb ik dat ook altijd wel gehad.
En ik denk dat het dat is wat ik moet behouden en meenemen ook voor mezelf. Ik kan mezelf in zwaarte ook altijd wel weer wat lucht geven.
De balans in serieus zijn en luchtigheid. Eerder leek luchtigheid me wel eens ongepast, niet passend bij een situatie. Maar nu weet ik dat het niets te maken heeft met iets niet serieus nemen maar dat er in die luchtigheid liefde ligt. Die anderen ondersteunt maar ook mezelf. Want die luchtigheid mag er zijn, ook als er heftige dingen spelen.
Ik hoef me niet schuldig te voelen als ik iets heftigs gezien heb en vlak daarna ergens heel erg om moet lachen. Eerder had ik dat wel dat ik me dan schuldig voelde. Maar nu ik me besef dat het gewoon goed is, balanceert het zich ook beter uit.

Ik kijk de informatie wel, maar ik kijk als ik veel avonddiensten heb al niet naar het nieuws, dan ben ik bezig.
En als iemand mij in de ochtend voor een wandeling vraagt en ik heb het nieuws niet gezien, dan ga ik lekker wandelen. Bij mij komt het automatisch al niet continue bij me, maar in kleine brokken. En ik probeer het ook dicht bij mezelf te houden. Als ik te lang naar het nieuws kijk en beroerd raak, is het eigenlijk veel functioneler dat ik op het werk iemand wat lucht heb kunnen geven, en mijn energie daaraan geef.
Ik ben met het nieuws bezig maar op een manier dat ik bij kan dragen.
En ik vraag dat ook aan de Engelen, van ik vind het heel erg maar kunnen jullie me helpen mijn kracht in te zetten op een manier die bij me past en helpend is.
 

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Dank je wel voor dat filmpje Rainbow.
Ik weet niet of ik alles begrepen heb, maar van wat ik wel begrepen heb is min of meer een bevestiging van de manier hoe ik erin sta.
Ik was bang dat ik hard was, omdat ik weigerde in stromen van verontwaardiging en ge-ach en ge-wee mee te gaan.
Ik volg de situatie wel, maar zo beperkt als mogelijk.
Gisteren keek ik een stukje een vandaag en ik dacht wel, wat is dat toch primitief, maar toen ik merkte dat het me greep heb ik direct de televisie uitgezet.
Gisterenochtend las ik in de krant enkele persoonlijke verhalen van Oekraïners. Daar moest ik wel erg van huilen.
Dat stelde me ook gerust. Ik was dus niet hard.
Maar toch, het is een zoeken naar balans.

Ik zou het wel fijn vinden als meer mensen hier schreven hoe ze met al die informatie omgaan en of het jullie lukt om in je eigen alignment te blijven en je niet met andermans zaken te bemoeien.
Vreselijk triest wat er daar gebeurt en al die mensen uit Oekraïne die daar wegvluchten of blijven om te vechten...... ik wordt er verdrietig van en leef echt mee maar gisteren hadden mijn man en ik allebei geen zin om de tv aan te zetten om daar weer alle ellende te zien. Wat ik wel heb gedaan is geld overgemaakt naar het Rode Kruis die daar de mensen gaan helpen. Ik blijf zoveel mogelijk bij mezelf en laat niet de angst regeren door er nu wakker van te liggen of we hier ook oorlog gaan krijgen.

Probeer ik met alles om me niet mee te laten slepen. Jaren geleden toen een vriendin van me aan de chemo zat was ik er teveel in mee gegaan en kon ik zelf nergens anders meer aan denken. Dat is ook net goed. De ander steunen zoveel als mogelijk is, luisteren en bij jezelf proberen te blijven is denk het beste. En hulp aan ‘ boven’ vragen. Aan de engelen, gidsen en lichtwezens.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Wat er ook altijd wel in mij leeft is dat wat mijn oma vroeger altijd tegen me zei..
Ik denk dat het uit een boek kwam, maar dan zei ze..
De oorlog is verschrikkelijk mijn kind, en er zijn miljoenen mensen gesneuveld.. maar er is er geen eentje doodgegaan, niet 1.
Onze ziel blijft altijd bestaan, en kan niet vernietigd worden. Onthou dat, want het verzacht je geest. En als je het wilt zien, zul je het zien.

Zo voelt het voor mij ook steeds meer. Dat het leven een soort van wachtkamer naar verder is. En elke dag die wat leuks brengt is mooi meegenomen. Maar verder zul je altijd gaan.

Ik merk steeds meer dat het zo voorbij kan zijn. Ik zie elke dag, die ik binnen heb en leuke herinneringen heb gemaakt als bonuspunt. En komt er ellende deze kant op, dan pakken ze mij die bonuspunten niet af. Net als de "doden" die eigenlijk gewoon nog leven, alleen in een wat andere vorm als voorheen.

Maar ik snap dat niet iedereen het zo voelt, ik ook niet altijd, maar vaak ook wel.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Na maandenlang opbouwen van militaire troepen onder de noemer "oefeningen" op te bouwen langs de grens van Rusland/Oekraïne zijn de Russen op 24 februari Oekraïne binnengetrokken.
Aangezien Oekraïne niet bij de NAVO is aangesloten staat Oekraïne er helaas alleen voor voor wat betreft de oorlog zelf. Wel zijn er meerdere landen die wapens en spullen leveren aan Oekraïne.
Ook is het duidelijk dat Rusland zich schuldig heeft gemaakt aan oorlogsmisdaden, zoals het inzetten van omstreden wapens en het bewust aanvallen van burgerdoelen.
Een overzicht van NOS:

En een overzicht van nu.nl:
 
Laatst bewerkt:

gouwepeer

Admin
Medewerker
Iedereen zal het nieuws over de aanslag waarbij Daria Doegina het slachtoffer werd al wel hebben meegekregen. De aanslag was vermoedelijk bedoeld voor Aleksandr Doegin.

Er gaan inmiddels geruchten rond dat de aanslag is opgeeist door de Russische Partizanen, een Russische groepering die tegen de Russische invasie in Oekraïne is. Als dit klopt heeft Poetin dus ook bedrijgingen in zijn eigen land.

 

gouwepeer

Admin
Medewerker
De automatische vertaling van het bericht van CNN:

Russische functionarissen riskeren boetes na oproepen tot 'afzetting' van president Poetin
Door Josh Pennington en Ivana Kottasová , CNN
gepubliceerd 17:19 EDT, vr 9 september 2022​Verschillende gekozen functionarissen in Rusland zijn door de politie gedagvaard nadat ze hadden opgeroepen tot afzetting van de Russische president Vladimir Poetin .

In een zeldzaam vertoon van afwijkende meningen in het land deden lokale afgevaardigden van de gemeente Smolninskoye in de omgeving van St. Petersburg een beroep op de Russische Doema om de president te beschuldigen voor wat zij misdaden van hoogverraad noemden.

De auteur van het beroep, Dmitry Palyuga, plaatste het op Twitter en beweerde dat Poetin verantwoordelijk was voor “(1) de decimering van jonge, gezonde Russische mannen die de beroepsbevolking beter zouden dienen dan het leger; (2) Ruslands economische neergang en braindrain; (3) de uitbreiding van de NAVO naar het oosten, inclusief de toevoeging van Finland en Zweden om de grens met Rusland te "verdubbelen"; (4) het tegenovergestelde effect van de “speciale militaire operatie” in Oekraïne.”

Palyuga en collega-plaatsvervangend Nikita Yuferev plaatsten later op Twitter een dagvaarding die de politie van St. Petersburg aan hen had uitgevaardigd wegens het "in diskrediet brengen van het heersende establishment".

Palyuga meldde later dat twee van de vier opgeroepen afgevaardigden door de politie zijn vrijgelaten en dat ze allemaal een boete krijgen.

Kremlin heeft heel erg zijn best gedaan om elke kritiek op zijn invasie in Oekraïne de kop in te drukken.

Na de lancering van een grootschalige invasie eind februari, kwam de Russische regering snel in actie om de overblijfselen van de Russische vrije pers af te sluiten en voerde ze een nieuwe wet in die zware strafrechtelijke sancties oplegde voor het verspreiden van "valse" informatie.

Volgens OVD-Info, een onafhankelijke groep die de aanhoudingen in Rusland volgt, zijn er sinds het begin van de invasie 16.437 mensen gearresteerd of vastgehouden voor anti-oorlogsactivisme in Rusland.

Russian officials who called for Putin's 'impeachment' face fines
 

Hilarion

Bekend lid
Forum lid
Zou het eindelijk lukken dat Poetin van het scherm verdwijnt. De Russen krijgen flink op hun flikker in de Oekraïne. Zolang het westen maar genoeg steunt, verdwijnt Poetin vanzelf. Hij kan dit niet langer uitleggen aan zijn volk. Poetin is geen communist maar kapitalist.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Het grote probleem is dat er in Rusland nog steeds veel desinformatie word verspreid en dat tegenspraak afgestraft word. Het zou wel mooi zijn als Poetin word afgezet en Navalny daarvoor in de plaats komt. Ik vrees alleen dat dat nog lang gaat duren.
 

Hilarion

Bekend lid
Forum lid
Helaas veel leugens daar ja. Maar het volk moet toch onderhand beter weten. Iemand moet toch in de buurt van die rat kunnen komen en er een eind aan kunnen maken. Die Poetin zal wel familie zijn van Hitler. Veel gelijkenis. Gevoelloos monster....
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Het lijkt er op dat de bevolking van Rusland steeds meer in opstand komt tegen de oorlog in de Oekraïne.

Ik vond het een bijzonder bericht dat op de Russische Google nu voornamelijk gezocht wordt naar demonstraties en hoe ledematen te breken :O_o:
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Ik vraag mij af hoelang Putin het nog vol gaat houden. Noord Korea levert blijkbaar toch geen wapens aan Rusland. De bevolking komt inderdaad in opstand. De economie gaat daar hard achteruit.
Laten we hopen dat er daar geen gekke dingen gaan gebeuren.
Een vraagje voor Hogepriesteres: Kan jij daar met een kaartlegging iets uit halen?
 

Jennifer

Bekend lid
Nieuw lid
Helaas veel leugens daar ja. Maar het volk moet toch onderhand beter weten. Iemand moet toch in de buurt van die rat kunnen komen en er een eind aan kunnen maken. Die Poetin zal wel familie zijn van Hitler. Veel gelijkenis. Gevoelloos monster....

Op Hitler zijn destijds maar liefst meer dan veertig aanslagen beraamd die alle veertig door allerlei toevalligheden mislukten. Ik heb pakweg vijftien jaar geleden een documentaire hierover gezien op dvd. Blijkbaar had hij een nogal sterke beschermengel. Het waren vaak allerlei vreemde toevalligheden die ervoor zorgden dat hij steeds (niet) op de juiste tijd (niet) op de juiste plaats was.

 
Laatst bewerkt:

Hogepriesteres

Bekend lid
Forum lid
Ik vraag mij af hoelang Putin het nog vol gaat houden. Noord Korea levert blijkbaar toch geen wapens aan Rusland. De bevolking komt inderdaad in opstand. De economie gaat daar hard achteruit.
Laten we hopen dat er daar geen gekke dingen gaan gebeuren.
Een vraagje voor Hogepriesteres: Kan jij daar met een kaartlegging iets uit halen?
Ik denk het niet Gouwe Peer. Volgens het laatste boek van Christina von Dreien blijft de wereld door draaien en komen er beter tijden en laten we daarop hopen.
Als ik bv zou vragen wat er in de wereld zou gebeuren en het ziet ernaar uit dat er een kernbom wordt gegooid omdat Poetin dat nu in zijn hoofd heeft worden we daar niet blij van. Maar er kan van alles veranderen. Nooit staat er iets vast en ik weet ook niet de juiste vraag hierover te stellen. Op dit moment voelt het niet goed voor me om de kaarten erbij te pakken. Misschien ook een stukje angst voor de uitkomst daarvan....
 

Hilarion

Bekend lid
Forum lid
Helaas veel leugens daar ja. Maar het volk moet toch onderhand beter weten. Iemand moet toch in de buurt van die rat kunnen komen en er een eind aan kunnen maken. Die Poetin zal wel familie zijn van Hitler. Veel gelijkenis. Gevoelloos monster....

Op Hitler zijn destijds maar liefst meer dan veertig aanslagen beraamd die alle veertig door allerlei toevalligheden mislukten. Ik heb pakweg vijftien jaar geleden een documentaire hierover gezien op dvd. Blijkbaar had hij een nogal sterke beschermengel. Het waren vaak allerlei vreemde toevalligheden die ervoor zorgden dat hij steeds (niet) op de juiste tijd (niet) op de juiste plaats was.

Is niet te hopen dat die Russische rat ook een sterke beschermengel heeft. Zou niet eerlijk zijn van de bovenwereld. Mensen die altijd eerlijk en oprecht zijn hebben dikwijls veel ellende, zo'n kapitalistische rusrat denk dat die alles zomaar kan. De moordenaar..🤮🤮🤮
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Is niet te hopen dat die Russische rat ook een sterke beschermengel heeft.
Het vervelende is dat Putin ook dankbaar gebruik maakt van Russische propaganda, waarmee helaas velen met desinformatie worden beïnvloed. Denk hierbij o.a. aan het rechts extremistme wat we steeds meer in Europa gaan zien. Le Pen heeft het gelukkig net niet gered in Frankrijk. In Zweden heeft men laatst op rechts giestemd, in Italië dreigt het ook die kant op te gaan. In eigen land hebben we natuurlijk FvD.
Het probleem is dat zulke partijen voornamelijk steun krijgt door het blijven voeden van ontevredenheid, in combinatie met het aanwijzen van een zondebok. Met omroep Ongehoord Nederland (mede gefinanciëerd door FvD) word de ontevredenheid extra gevoerd.

Als ik zo nu en dan eens berichten op Social Media voorbij zie komen zie ik dat het steeds extremer word. Ook op een forum waar ik ooit lid van ben geweest zie ik heel veel steun voor Putin en wijzende vingers naar Oekraïne het westen. Het is te hopen dat het verstand het gaat winnen van de desinformatie.
 

Wizst

Bekend lid
Nieuw lid
Goh dit topic is al een hele poos geleden en natuurlijk lees ik het nu pas.
Niettemin het hele Oekraïne verhaal heeft mij ook aangegrepen en tegelijk zie ik ongelofelijk mooie dingen gebeuren.
Enfin, voor mezelf wel in ieder geval. Tuurlijk naast alle verdriet wat hier ( en vooral in het nieuws) weelderig voorbij komt.

En wat zie ik dan zoal?
Nou om te beginnen de serie van Kvartal 95 (uitgebracht 2019) waarin Volodmir Zelensky de hoofdrol speelt.
Echt verbijsterend om te zien hoe die serie eigenlijk een voorspellend beeld geeft waarin hij tot president gekozen wordt.
Als ik zie wat hij nu doet loopt dat bijna parallel aan de serie die destijds uitgezonden is en wat ook de aanleiding is geweest tot zijn presidentschap.

Maar toch, wat ik ook zie is dat Poetin wel degelijk een belangrijke rol heeft in ... ja je zou kunnen zeggen een "groter" bestel dan onze aardse oogjes ooit zien.
Zijn keus leidt tot enorme hervormingen die wereldwijd nooit zo snel plaatsgevonden hadden als hij niet deze onfortuinlijke belissing had genomen.
Praat ik daarmee goed wat hij doet nee, maar als je vanaf een afstand kunt kijken zie je toch iets heel moois ontstaan.
En ik kan dit hier makkelijk zeggen omdat ik niet een zoon/moeder/vriendin enz. in Oekraïne heb God be blessed!