gouwepeer

Admin
Medewerker
Wat in het artikel niet wordt genoemd is het effect van de afgestoten buitenste laag (nevel) op de overige planeten. Deze nevel zal namelijk door de kern van de Zon worden opgewarmd zodat de nevel na zal gloeien. Deze gloeiende nevel zal ook effect hebben op de overige planeten in ons zonnestelsel. Een planeet zoals Jupiter zal een deel van de passerende nevel opvangen met zijn zwaartekracht. De planeet zal dus meer massa krijgen waardoor de aantrekkingskracht op zijn manen groter zal worden (mogelijke baanverandering).
Nu word de Zon ook per miljard jaar zo'n 10% heter, dus de kans is groot dat de Aarde ruim voor het einde van de zon onleefbaar zal zijn.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Al zullen wij het niet meemaken, interessant leesmateriaal is het wel. En ook logisch zoals je het beschrijft. Dus wat de effecten zullen zijn is nog helemaal niet bekend, want wat zal een baanverandering dan weer teweeg brengen? En wie weet zit de mensheid tegen die tijd al in een ander zonnestelsel. Zou zomaar kunnen. Mars in ons zonnestelsel zal dan ook te dichtbij zijn.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Ik vermoed dat de mens verder gaat evolueren van een mix van mens en machine (denk hierbij aan protheses) tot een volledige synthetische levensvorm. Daarbij ontstaan dan ook weer talloze nieuwe mogelijkheden waardoor we ons zonnestelsel uiteindelijk kunnen verlaten. Dat zal dan de enige mogelijkheid van voortbestaan zijn.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Het zou kunnen, maar toch vraag ik mij af of de mens de biologische vorm wel geheel los wil laten. Als je bedenkt dat er al miljoenen jaren menselijke intelligenties waren die veel voor elkaar hebben gekregen, al dan niet met hulp van buitenaardse intelligentie, dan kan ik mij ook voorstellen dat de mensheid toch de voorkeur aan biologische factoren blijft geven. We willen onszelf toch niet geheel uitschakelen? De archeologie heeft nog lang niet alle sporen gevonden of kunnen verklaren.