wolf robe

Bekend lid
Forum lid
Omdat ik in een mult-culturele wijk woon, kom ik telkens mensen tegen die niet de juiste geboortedatum gebruiken.
Als je in de middle of nowhere woont en je komt eens in de twee jaar in de grote stad, dan geef je gelijk je kinderen eventjes aan. Maar ja, wanneer waren ze nou geboren?
Mijn overbuurvrouw was Kaap Verdiaans, een verkeerde geboortedatum opgeven was niet alleen omdat ze slechts af en toe in de grote stad kwamen, maar ook een protest tegen het volk dat de Kaap Verdianen had gekolonialiseerd.
Om van het gezeur van de Nederlandse bureaucratie af te zijn, gebruiken die mensen de geboortedatum uit hun paspoort en ze weten heel wel, dat hun werkelijke geboortedatum een andere is.
Dat heb ik ook meerdere malen meegemaakt, in de tijd dat ik nog bij justitie werkte. Veel voornamelijk Afrikaanse mensen met 1-1-*jaartal* als geboortedatum. Alleen het jaar was dan bekend.

Hoe zou Emil Ratelband zijn horoscoop laten uitrekenen...? :Denk: 😄
 

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
Het is vaak wel verhelderend als je beide naast elkaar legt. Mijn geboortenaam is bijvoorbeeld ook anders dan mijn roepnaam. Voor beide kun je dan de numerologie uitrekenen.
Mijn roepnaam is voor mijn familie anders dan de rest van de wereld 😉. Vandaar mijn zgn verwarring.
 

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
Jep, om het "makkelijk en overzichtelijk" te houden 🤪
Er is een tijd geweest dat ik echt niet meer wist wie mij bij welke naam kende...dat was écht verwarrend!
 

Pendel

moderator
Medewerker
Ik zou in dat geval gewoon mijn gevoel volgen, met welke naam voel jij je het meest compleet. Ik denk dat dat ook veelzeggend is, want ook die indruk is toch een energie.
 
U

User_479

Gast
Ik ken je beide namen. En ik vind je naam van nu beter passen bij je energie. Uit puur de naam zonder met geboortedatum zou ik ook wel dingen krijgen die je meegemaakt hebt, maar met een andere laag, dan als je je eerste naam zou geven. Dus het is ook net wat je wilt denk ik. Ik heb voor mijn opleiding mediumschap regelmatig moeten werken met namen en geboortedatum. Je kende de personen dan niet, kreeg alleen een naam en geboortedatum.
Als je een aangetrouwde naam kreeg kwam er ook wel door wat voor leven iemand gehad heeft, maar met de meisjesnaam kreeg je helderder dingen over de jeugd in lagen. Maar voor velen is het belangrijker hoe het nu is.
Dus ik denk dat numerologie op je naam van nu, bij je past en je tools voor nu geeft, en met je andere nasm komt er misschien iets anders wat toevoegt. Maar daar moet je maar net zin in hebben.
 

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
Jij kent mij inderdaad bij beide namen, en met wat jij beschrijft, onderschrijf je exact dat gevoel wat ik bij mijn eigen beide namen heb.
Ondanks dat mijn officiële naam geen gangbare naam is, was vroeger mijn achternaam bijna noodzakelijk voor mensen om te weten over wie het ging. Mijn huidige naam - voornaam wel te verstaan - is tegenwoordig voldoende, achternaam is niet meer nodig. Mijn huidige naam is bijna een begrip onder de mensen met wie ik omgang heb (staat los van de nummerologie, maar ik vond het wel een grappig feitje). Oké, mojn huidige naam is ook niet alledaags, maar zie/lees/hoor je toch meer dan die adnere.
 
U

User_479

Gast
Ik las gister ergens een stuk over namen. En las dat het in andere landen helemaal niet zo gewoon is om je hele leven dezelfde naam te hebben en dat ze daar de energie, ofwel de naam soms veranderen.
Het deed me aan dit topic denken.

Ik las ook over zielennamen. De naam van je ziel is blijvend begrijp ik. Maar we weten deze naam vaak niet omdat het anders veel deuren zou openen. Hebben jullie hier wel eens over gehoord?
 

Pendel

moderator
Medewerker
Ja, ik heb er ook wel eens over gehoord. Dat je echte naam die van je ziel is en niet je gegeven naam in dit leven. De naam/namen in dit leven zeggen meer over het pad dat je in dit leven loopt terwijl je ware naam bij je ziel hoort. Soms heb ik mij wel eens afgevraagd waarom bepaalde namen in mijn gedachten komen en dat deze dan ook zo blijven hangen. Waarom ik deze namen noem/denk heb ik geen idee van. De enige associatie die ik heb met een dergelijke naam is die die ik ooit in de tuin aan een kikker gaf toen ik nog heel jong was en nog vraag ik mij af waarom juist die naam in mijn gedachten kwam. De betekenis van die naam was ook een heel mooie en als ik naar mijzelf kijk en de betekenis van die naam dan past hij ook bij mij en mijn pad of roeping. Dus zou ik onbewust toen mijn zielennaam hebben uitgesproken? Of was het de naam van een gids? Of vertelde de kikker mij de eigen naam in gedachten als mijn eerste vorm van dierencommunicatie? Ik heb geen flauw idee. Mijn gevoel hangt naar mijn ziel maar echt weten doe ik het niet.