gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Nieuwe maan 17 januari 2018
03:18 uur
De eerste nieuwe maan van dit kalenderjaar valt nog net binnen de periode van de Maan van de Langste Nacht. In de natuur heerst rust. Wat in de herfst op de grond is gevallen, dient als beschermlaag of voedingsstof voor een volgende cyclus. Het oude beschermt en biedt mogelijkheden tot nieuw leven. Zo kun je het ook voor jezelf bekijken. Wat is belangrijk om in een nieuwe cyclus te verteren, te transformeren of op een andere manier mee te nemen (denk aan gedrag, gedachten, acties, contacten, etc.)? Is er iets dat je anders wilt gaan doen of veranderen, zodat je met een schone lei kunt starten? Als je er de tijd voor neemt, eerlijk durft te voelen, dan weet je welke deuren naar een groter geluk, bewustzijn of hogere top zullen leiden.
De Maan en de Zon staan naast elkaar in Steenbok. Dit aardeteken heeft alles te maken met verantwoordelijkheid, structuur, stabiliteit, serieus werken aan de doelen die je wilt bereiken. Het kan moeilijker zijn om bij je gevoel stil te staan, echt te doorgronden wat je voelt of nodig hebt op emotioneel gebied. Toch is dat belangrijk, want door ook te luisteren naar je hartenwensen (in plaats van vluchten in taken en plichtsgetrouw zijn), kun je je vleugels nog wijder uitslaan en gaan voor die top die lonkt.
Mercurius, Venus, Saturnus, Pluto en de Zwarte Maan staan ook in Steenbok. Dit maakt realistisch, ernstig in de liefde en verantwoordelijk. Realisme en onveranderlijkheid kun je ervaren als belangrijk op dit moment, want daarin denk je zekerheid te vinden. Toch zal de bereidheid om diepten te doorleven (in je hart, in de liefde) moeilijk te negeren zijn, omdat je voelt dat innerlijke beleving transformatie teweegbrengt, je bevrijdt uit oude beperkende kaders.
De Maan en Venus staan direct naast elkaar. Hierdoor wordt je aandacht gericht op liefde, geld, schoonheid en creativiteit. Als je op een van deze gebieden een tekort ervaart, is dit de goede tijd om nieuwe intenties neer te zetten of een nieuwe start te maken. Waak ervoor dat je niet de harmonie met je omgeving bewaart ten koste van jezelf.
De nieuwe maan en Venus worden gesteund door Mars, waardoor je actie kunt ondernemen op je hartenwensen. Uranus kan echter plotse veranderingen teweegbrengen in alle soorten stabiele (‘normale’ of ‘saaie’) relaties. De drang naar vrijheid, verandering of uitdaging laait op. Handel niet te impulsief deze dagen. Voel goed wat jíj nodig hebt, (h)erken waar je de glans (terug) wilt zien en onderneem daar actie op zonder je te verliezen in een utopie…
Aangezien op deze nieuwe maan een totale maansverduistering (31 januari) en een zonsverduistering (15 februari) volgen, is dit een extra goede tijd om oude gewoonten, geloofsovertuigingen of gedragingen af te stoffen of sprankelend te maken.

Bron: petrastam.nl
 
U

User_479

Gast
Ik lees vaak berichten over de maan en ben er ook sterk van overtuigd dat deze van invloed is op emoties en dergelijke. Maar nu vraag ik me af als je een vrij gelijkmatig mens bent die niet vaak uit balans is heb je er dan minder last van? Ik hoorde laatst een discussie tussen mensen. De ene vond het eerste... dus een stabiel mens zal zich niet snel laten beiinvloeden door de maan en de ander zei dat je dan juist niet goed doorvoelt. Een spiritueel ontwikkelt mens zal op de goede vibes van de maan meevoeren zei de een en de andere vibes zullen hem niet uit evenwicht halen. De ander zei juist dat een spiritueel mens dat wel doet. Hoe denken jullie hierover?
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
De een is hier inderdaad gevoelliger voor dan de ander.
Verder merk je daar ook meer van als je daar bewust mee bezig ben:
Door te channelen op de maan pak je de energie sneller op.
 

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
Ik ben niet heel bewust met de maan bezig. Maar iets van twee weken geleden heb ik bij toeval gelezen wat de twee volle manen van januari allemaal teweeg (kunnen) brengen, en het kwam mij toch bijzonder bekend voor! Vooral de roerige dagen 17, 18 en 19 januari heb ik heel erg gevoeld. En plotseling, 's avonds de 19de, kwam ik weer helemaal tot rust.
Ik kijk soms achteraf wat de vorige maan deed, en dan kijk ik terug op die periode om te zien of dat een beetje klopte. Soms wel, andere keren heb ik er niks van meegekregen.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik denk dat je er onbewust altijd wel door beïnvloed wordt maar dat als je je afstemt op de energie van planeten je de energie dieper tot je door kunt laten dringen. En het is maar net waar je de energie plaatst, je kunt de energie jou laten besturen (dan reageer je eerder instabiel) of je laat het bewust op je inwerken en kijkt wat je ervaart (dan is reactie stabieler). Ik ervaar tijdens volle manen de laatste paar jaar wel heel duidelijk de invloed. Elke keer komt er een gevoel aan de oppervlakte die eerder wat ongrijpbaar was maar dat ik er met volle maan echt iets meer kan (en vaak ook moet). Met nieuwe manen voel ik dan weer minder eigenlijk. Hoe dat dan komt?
 
Bovenaan