gouwepeer

Admin
Medewerker
Dit forum heeft meerdere onderwerpen waarbij zaken soms met elkaar botsen. Om die reden ben ik al een tijdje aan het twijfelen om de niet passende forumdelen los te koppelen van het spirituele deel. Mijn idee is om de oude indeling van destijds op het JHK forum weer terug te gebruiken.

Om een forum online te kunnen zetten is een hostingpakket nodig. Mijn huidige hostingpakket loopt over een niet al te lange tijd af. Gezien de prijzen van de pakketten van de hos\ter waar ik nu zit behoorlijk zijn gestegen ben ik op zoek gegaan naar een alternatief, waarbij ik wel kwaliteit mag verwachten. Deze heb ik inmiddels gevonden bij site.nl, waarbij ik het zakelijke pakket heb genomen.

Momenteel ben ik al weer een paar jaar in het bezit van het domein sprirtueelforum.nl. Dit domein staat als redirect ingesteld naar het spiritueel forumdeel op dit forum. Deze domeinnaam ga ik overzetten naar mijn nieuwe hostingpakket en daar zal het spirituele forum na het overzetten ook op gaan draaien. Vanaf dat moment zal op het domein gouwepeer.nl een doorverwijzing komen naar het nieuwe forum. Op die manier zal het forum ook minimaal offline zijn.
Het forum blijft wel via hetzelfde Xenforo software draaien.

De forumdelen die niet meeverhuisd gaan worden naar het spirituele forum komen bij mijn andere forum terecht. Ik ben nog wel aan het nadenken of ik daarbij ook de leden van hier naar het andere forum ga overzetten zodat iedereen op beide fora in kan loggen. Leden die al op beide fora actief zijn zullen worden samengevoegd, wat inhoud dat zij hun inloggegevens van het andere forum blijven gebruiken, maar dat hun berichten van de geïmporteerde forumdelen ook onder hun account blijven staan. Ook kan het zijn dat bepaalde onderwerpen op beide fora komen te staan.

Voor wie niet willen dus hun account mee over gaan naar mijn andere forum kan dat uiteraard aangeven. Ook zal op beide fora de mogelijkheid blijven bestaan om zelf het eigen account op te heffen.

Na de overgang naar het nieuwe domein kan het zijn dat er voor het eerste gebruik opnieuw cookies geaccepteerd moeten worden. En voor wie automatisch in logt zal dan weer handmatig het gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld moeten worden. Indien het wachtwoord is vergeten kan dit opgevraagd worden. Hierbij is het wel van belang dat het destijds ingevoerde emailadres nog steeds word gebruikt.
Uiteraard is feedback altijd welkom. Vragen en opmerkingen mogen hier worden geplaatst.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Update:
Het domein spiritueelforum.nl is zojuist verhuisd naar de nieuwe host. Zodra dit bij het SIDN is doorgevoerd kan ik bij gelegenheid de boel daar in gaan richten en eerst een test draaien.
Aanvulling: op dit moment is het domein op het nieuwe hostingpakket in werking. In afwachting op het SSL certificaat kan het tot die tijd nog een beveiligingswaarschuwing opleveren. Zodra de SSL certificaat ook actief is zal het domein als veilig worden beschouwd.
#forumonderhoud
 
Laatst bewerkt:

gouwepeer

Admin
Medewerker
Ik heb een copy van dit forum op de nieuwe server geplaatst om dit te testen. De Redis Cache (een optie om het forum sneller te kunnen laden) heb ik daarbij uit moeten schakelen, maar de copy van het forum werkt daar. De volgende stap is het activeren van Redis Cache.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Mogelijk ga ik in de loop van vandaag (begin van de avond) een begin maken om het spirituele gedeelte klaar te maken voor op de nieuwe server. Het kan zijn dat dit forum dan even tijdelijk word uitgeschakeld.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Het Spirituele forum staat inmiddels op de server op spiritueelforum.nl en is volledig toegankelijk voor alle leden. Inloggen kan daar met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als hier. Wachtoord vergeten? Klik dan bij het aanmelden op wachtwoord vergeten om een mail te ontvangen zodat er een nieuw wachtwoord ingesteld kan worden. Mocht het toch niet lukken? Meld het dan hier.