Natuurbewustwording

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Toen ik op zoek was naar de betekenis van de blauwborst stuitte ik op een website met prachtige teksten en afbeeldingen die niet alleen betekenissen en boodschappen van krachtdieren, gegroepeerd als vogels en andere dieren, weergeven, maar ook van planten en bomen en nog veel meer. Zeer zeker een interessante website om te bezoeken.

Sheiasnatuurbewustwording.nl
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Mooi Pendel.
Afgelopen paar dagen kon ik de natuur zo goed voelen. Ik was een paar dagen weg en even in een andere omgeving en merkte echt het verschil met de natuur thuis. Waar ik nu was, was het levendiger, bemoeide de mens zich minder met het geheel. De natuur was beter verbonden met het geheel. Dus ik kon het beter voelen. Hoe je ermee kunt praten, niet letterlijk, maar wel een soort praten over balans, liefde en rust. Wat daarvoor nodig is, wat natuur nodig heeft maar ook wat ikzelf nodig had of moest gaan doen. Ik voelde daar heel erg hoe alles verbonden is en hoe ik erin paste. In de parkjes die door mensen zijn aangelegd is dat gevoel toch minder sterk, toch ook wel heel erg jammer dat ik dan helemaal naar bepaalde plaatsen moet gaan om dat te ervaren. Maar wel heel blij dat ik het toch even zo mocht ervaren.
We moeten de natuur echt koesteren..
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik herken dat heel goed wat je schrijft. Ikzelf ben ook graag liefst in pure natuur. Zelfs in tuinen die ik had wilde ik altijd dat gevoel terughalen, en nog steeds als het binnen mijn mogelijkheden ligt. Iedereen beleeft natuur en natuurschoon uiteraard op een eigen manier, maar ik moet toch zeggen dat ik altijd een afkeer had van die gekunstelde tuinen met keurige eenjarigen en van die geknipte haagjes haha. Ik hou van orde in de chaos, laat de natuur zijn eigen ding doen en weg zoeken en geef het de ruimte die het verdient. Zoveel mensen gaan aan zoveel mooie kleine details voorbij die eigenlijk vlak voor ons liggen.
Ik heb de afgelopen dagen weer wat in de tuin gewerkt en .. ja ... ook weer wat segrijnslakken gered voor ik de bak met aarde van vorig jaar verdeelde tussen de planten. Mooie kevertjes bewonderd die bij een buurvrouw volgens haar een plaag lijken, maar als je opzoekt wat voor diertjes het zijn dan blijken het zelfs heel nuttige en totaal onschadelijke diertjes te zijn. Ik heb het over vuurwantsen. Prachtige zwart met rode kevers die rottend materiaal in de tuin opruimen. Probeer je ze te vangen dan kunnen ze steken en ook stinken omdat ze uit zelfbehoud dan een stinkende geur kunnen verspreiden. Ik heb ze niet gezien bij mijzelf in de tuin, maar wel op het wandelpad en ik laat ze met rust.

1148
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja het heeft allemaal een functie en de natuur is altijd op zoek naar evenwicht. Je kunt het beter gewoon laten gaan, vind ik ook.
Ik heb hier weleens spinnen in huis en die laat ik ook lekker zitten. Die vangen dan wel weer de vliegen waar ik wel last van heb.
 
Bovenaan