Rainbow

Bekend lid
Forum lid
De fijnste inspiratie en creativiteit is dat wat geen inspanning kost, en als vanzelf vanuit je ziel naar buiten stroomt. Ik hou van gedichten schrijven, ik maak ze, maar het heeft me nog nooit enige moeite gekost. Als je teveel met het maken bezig bent, met het doen, dan stroomt je inspiratie en creativiteit vaak niet. Net als je gaat schilderen en je elke streep die je zet overdenkt. Dan stroomt het niet. En wordt je creativiteit onderdrukt.

Het "niets" doen op dit gebied geeft mij een gevoel van thuiskomen. Het stroomt, ik voel me dichtbij mijn ziel dan.
Als ik teveel inspanning lever, met de actie bezig ben, raak ik daarvan verder verwijdert.
Ja precies
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Maar zou het dan zo zijn dat bijv. Afrika of India, ik zeg maar iets, dan meer Yang is vanwege het klimaat?
Komt nu zo in me op hoor.
Ik zou niet weten of daar meer Yang energie is. Yang energie is wel de Zon, de warmte, naar de hemel gericht. Ying energie de Maan, kou, naar de aarde gericht. Dus in die zin kan ik je wel volgen. Maar verder gaat mijn kennis niet :)

Maar is dat dan niet juist naar buiten gericht?
Iets het licht laten zien... neerzetten .. maken...

Muriël verwoord het al mooi.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik denk dat er in principe in India of Afrika wel meer Yang energie aanwezig is door de zon, maar dat de Yin energie ook veel meer uitgenodigd wordt. In India zijn ze misschien veel meer met energie en dergelijke bezig dan in ons land. Ze kennen veel soorten Yoga om met hun binnenste bezig te zijn, stil te zijn. En In Afrika , in die indianenstammen en dergelijke hebben ze soms maanceremonies. Dus uiteindelijk zal de Yang misschien niet overheersen omdat ze de Yin veel uitnodigen.
 

Wizst

Bekend lid
Nieuw lid
Helemaal herkenbaar Muriel.
Mijn dochter noemt dat flow, en als dat er niet is kost het moeite en is de uitkomst dikwijls ook minder.

Ik weet niet wie het was maar hij zei dat dit Mars energie is, of kundalini, of in-spirit-atie. Als inblazing.
Je krijgt het en hoeft er niet om te vragen.

Maar heb jij dan niet tijden dat er niks uit je handen komt?
Of dat het schrijven niet loopt, ook al wil je nog zo graag.
 

Wizst

Bekend lid
Nieuw lid
Ik denk dat er in principe in India of Afrika wel meer Yang energie aanwezig is door de zon, maar dat de Yin energie ook veel meer uitgenodigd wordt. In India zijn ze misschien veel meer met energie en dergelijke bezig dan in ons land. Ze kennen veel soorten Yoga om met hun binnenste bezig te zijn, stil te zijn. En In Afrika , in die indianenstammen en dergelijke hebben ze soms maanceremonies. Dus uiteindelijk zal de Yang misschien niet overheersen omdat ze de Yin veel uitnodigen.

Dat maakt wel sense.
Het doet me denken aan een kennis die uit Afrika komt.
Sinds hij in Nederland woont heeft hij opeens moeite met de winter ( hele dag binnen) en niet omdat het koud is maar omdat hij een gevoel ontwikkeld heeft dat er iets moet, al is niet duidelijk wat.
Hij zei: ik ben het niks doen bijna vergeten.
Nu jij dit zo zegt begrijp ik hem wel beter, het bevestigd eigenlijk wat rainbow zegt; het wordt onderschat.
Ja!
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Maar heb jij dan niet tijden dat er niks uit je handen komt?
Of dat het schrijven niet loopt, ook al wil je nog zo
Schrijven is voor mij een soort levensadem, waar ik altijd op in kan tunen, een altijd stromende inspiratie. Soms komt er tijden niks uit mijn handen maar dat is omdat ik dan te druk ben met werk, of andere dingen aan mijn hoofd heb, en dan geen tijd maak om te schrijven. Dan doe ik het vaak ook niet, dan ben ik dus eigenlijk niet geheel in verbinding met mezelf, en maak minder contact met mijn ziel, dan ben ik te druk en te gejaagd en kies ik er niet voor om te gaan schrijven. Terwijl als ik in de drukte ga schrijven, er meteen wel iets op papier komt waar ik meteen rustiger van wordt en meteen weer meer in de flow zit, alsof de kraan van mijn energiestroom meteen openstaat.

Ik speel ook graag piano, daar merk ik wel bij dat het soms niet lukt, er geen foutloos stuk uit mijn handen komt, of als ik teken, dat ik denk stop maar, ik vind het niet mooi, het lijkt nergens naar.
Maar met schrijven heb ik dat nooit, dat is denk ik echt mijn hoofdinspiratie, waardoor het altijd goed zit als ik contact maak met dat punt. Het is voor mij ook het punt waar het hele Universum samenkomt, een onuitputtelijke bron. Waar schrijvens ook niet vastliggen. Als ik piano speel, dan speel ik vaak een bestaand stuk, of ik wil een vast iets tekenen. Dan zit ik niet in mijn inspiratiestroom. Met schrijven denk ik ook vrijwel niet. Het lijkt op een kraan , als je hem openzet, stroomt het water vanzelf. Maar je moet wel de kraan opendraaien. En je neemt niet overal de tijd voor die kraan.
 

Wizst

Bekend lid
Nieuw lid
Wat leuk, je speelt ook piano. 🥰
Wat je hier zegt over schrijven, als een kraan die je openzet waarbij je je ook beter gaat voelen en dingen gaan stromen zonder er moeite voor te doen.
Dat is iets wat ik eigenlijk altijd gehad heb met muziek of specifiek piano spelen.
Ik hoefde er maar achter te gaan zitten en de muziek speelt zichzelf bijna.. alsof ik weet wat de volgende noten moeten zijn.

Ik denk ooit dat dat ook wel iets weg heeft van channelen, alsof er iets doorkomt wat vanzelf stroomt.
Je ziel inderdaad. <3

Dat tekenen herken ik ook, je begint eraan en het klopt niet, lijkt nergens naar, is niet wat je in je hoofd had.
Ok dan stoppen en iets anders gaan doen, of niks. :)
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Nou ik lig op dit moment op de bank. Met mn deken en een kop koffie. Gisteren een heel productieve dag gehad, veel kunnen doen, was ook een hele leuke dag. Iets te ver gegaan met sporten vrees ik. En vanochtend werd ik wakker als een dweil. En ik weet gewoon, als ik hier niet aan toegeef dan duurt het herstel langer. En dit is nu de flow, kennelijk is dit de bedoeling. En terwijl ik hier lig, kreeg ik een belangrijk inzicht over mijn werk. Iets wat ik niet gekregen had als ik 'de schouders' eronder had gezet. Is een probleem waar ik al jaren met mezelf tegen aan loop en ineens valt dat kwartje. Dusja voel me niet heel tof vandaag maar het gaat weer goed komen. Iets teveel yang gisteren (teveel sport!) En nu moeten compenseren met yin.

En mijn les geleerd over teveel sporten 😉
 

zonneschijn

Bekend lid
Forum lid
Dit is zoiets waar ik nu al een tijd mee worstel kan ik wel zeggen.
Een vreemd soort vermoeidheid die niet persé lichamelijk is, hoewel ook, maar er lijkt iets "aanwezig" wat bergen energie kost en waar ik geen idee van heb wat het is.
Ik heb een hele poos gedacht dat het LongCovid was maar zo voelt het intussen niet meer.
Het is iets groters lijkt.

Verder valt het me op dat ik totaal geen inspiratie heb en dat veel dingen met niet meer kunnen schelen.
Ik geen interesse meer heb ik heel veel dingen.
Ik kan niet zeggen dat ik ongelukkig of depressief ben want zo voelt het niet maar ik zou zoveel dingen willen doen en als ik dan ergens aan begin slaat het soort dicht meteen.
Ppff.... nee dan moet ik eerst dit.. en dan dat ... en dat klaarzetten, dat opruimen enz.
En dan heb ik al geen zin meer.

Nou vraag ik me af of er meer mensen zijn dit dit herkennen of dat het misschien toch een soort overload is waar HSP gevoelig voor is.
Kweetnie of ik duidelijk ben... :(
Yep herkenbaar. Veel mensen hebben last van vermoeidheid en ook het geen zin meer hebben in hetgeen wat je nu doet. Plotselinge andere interresse hebben.

Een van de redenen waarom sommige hooggevoelige mensen last hebben van vermoeidheid is doordat de trilling van de aarde omhoog gaat. Dit is bewezen volgens de wetenschap ( zie ook Schuman resonantie).
Ons lichaam moet aan deze nieuwe verhoogde trilling wennen.
Er onstaan daardoor lichamelijke mankementen om het zo even te noemen.

Ook wil men los komen van oude patronen en handelingen. Je kan je hierbij wat somber voelen. Dit komt omdat hetgeen wat nog verwerkt mag worden zoals oude trauma's en gevoelens nu omhoog komen.Wij zitten midden in een transformatie op en energetisch en op DNA niveau. We worden gevoeliger en mogen meer voor onszelf gaan kiezen.
We gaan meer vanuit ons hart leven en ons zielenpad volgen.
Sommige mensen stoppen ook plotseling met iets wat ze jaren hebben gedaan en gaan op wereldreis of beginnen eindelijk voor zichzelf.
Het licht wordt groter. Er komt meer liefdevolle verbinding tussen elkaar ( ook al is dit niet altijd zichtbaar 😆).

Maar het is dus iets waar jij je niet druk om hoeft te maken. Ik ervaar het ook en ben van origine altijd heel positief en vrolijk.
Het hoort allemaal bij de nieuwe tijd. Het nieuwe bewustzijn. Let it go......er is veel moois op komst 💜🌞

Groetjes Zonneschijn
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Wat fijn die inzichten Rainbow! Je hebt mij ook weer een inzicht gegeven waar ik echt wat aan heb. Ik geloof dat het in dit topic stond. Door niet alles vast te hebben staan in een week stroomt je inspiratie meer, zoiets schreef je. Eigenlijk heel logisch maar ik deed het niet...
Ik ben wel zo dat ik vaste momenten voor mezelf plan, maar dit is veel beter! Natuurlijk staan er dingen vast wegens werk, en soms moet ik iets vastleggen. Vorige week was ik een dagje weg met mijn zusje, dat moest even gepland om samen tot een dag te komen. En ik was ook zo van met iedereen vooruitplannen, en vast afspreken voor ergens in de maand. Nu heb ik het eens anders gedaan. Ik sta op en als ik dan naar iemand toe wil dan kijk ik of het kan , wil ik op de bank met een boek dan dat. Het geeft veel meer vrijheid. Ondanks dat ik die momenten wel pakte, geeft dit een veel stromender gevoel. Ik voel me veel minder geleefd, ook al vind ik de mensen waar ik mee afspreekt leuk.

Ik denk dat ik ook in mijn flow zit op de bank met een deken en een thee.. ik vind die momenten heerlijk, en fijn met mezelf. Dat heb ik weer moeten leren. Want als ik dat vroeger deed dan maakte mijn moeder zich zorgen, en wilde ze dat ik er op uit trok met vriendinnen. Het was niet gezond vond ze.
Maar ik heb dat echt nodig om op te laden en bij mezelf te zijn. Als ik tekort die momenten heb raak ik ziek.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Dat maakt wel sense.
Het doet me denken aan een kennis die uit Afrika komt.
Sinds hij in Nederland woont heeft hij opeens moeite met de winter ( hele dag binnen) en niet omdat het koud is maar omdat hij een gevoel ontwikkeld heeft dat er iets moet, al is niet duidelijk wat.
Hij zei: ik ben het niks doen bijna vergeten.
Nu jij dit zo zegt begrijp ik hem wel beter, het bevestigd eigenlijk wat rainbow zegt; het wordt onderschat.
Ja!
Ik vind het wel mooie nadenkers..
Misschien voel ik me daarom beter in de zon, in het buitenland. Omdat mijn Yang energie meer aangevuld wordt?
Ik ben vanuit mezelf in de winter of de zomer wel een beetje hetzelfde in de zin, dat ik in de zomer wandel en fiets, maar in de winter ook. Ik zit in de winter met een boek, en in de zomer ook. En zowel in de zomer als in de winter mediteer ik. Mogelijk is mijn Yang meer in balans in de zomer door de bijkomende zon.
 

Wizst

Bekend lid
Nieuw lid
Dat zou zomaar kunnen Muriel, die zon.
Althans, als ik zie wat het nu met mij doet, deze laatste 2 dagen, gewoon qua fijnere energie.
Niet meer energie maar zoveel fijner, lichter.

IK probeer eens uit wat Jin-Yang doet betreft balans.
En als ik hier lees, teveel sporten, Jin weer ruimte geven of willen tekenen of piano spelen terwijl die Yang er dan weer niet is.
Maar meer nog, in de maatschappij of de politiek zie ik het nu ook opeens waar teveel actie wordt ondernomen waar dat niet hoeft of te weinig waar het juist zo nodig is.

Wij doen historisch gezien niks met Jin-Yang of balans of harmonie eigenlijk.
Zo niet-westers.
Een van de redenen waarom sommige hooggevoelige mensen last hebben van vermoeidheid is doordat de trilling van de aarde omhoog gaat. Dit is bewezen volgens de wetenschap ( zie ook Schuman resonantie).

Ah, weer leuk.
Ik lees dit overal en veel en soms komt het opeens binnen.
De schuman resonantie. Dáár ga ik nu gelijk naar zoeken.
Hoewel ik best wel veel lees over allerlei verschijnselen, ascentie symptomen enz. begin ik het nu pas echt te voelen én te begrijpen ... een beetje dan. ^_^

Nou deze hele draad vind ik echt de moeite waard.
Heb nu alles 3 x gelezen en ontdek nog nieuwe dingen aan veelheid. 🥰
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Maar meer nog, in de maatschappij of de politiek zie ik het nu ook opeens waar teveel actie wordt ondernomen waar dat niet hoeft of te weinig waar het juist zo nodig is.

Ja roepen (yang) weinig luisteren (yin).
Zullen we die politici op een verplichte luister / stilte retraite sturen? Non-speaking 😂
Denk dat ze (of een groot deel) helemaal bleek terug komen.
 
Laatst bewerkt:

Wizst

Bekend lid
Nieuw lid
Ja roepen (yang) weinig luisteren (yin).
Zullen we die politici op een verplichte luister / stilte retraite sturen? Non-speaking 😂
Denk dat ze (of een groot deel) helemaal bleek terug komen.

yes lets! [lolzw]