Winnie

Forum lid
Forum lid
Hallo allemaal,

Een paar jaar geleden ben ik door een vreemde op straat aangesproken. Deze persoon kon mij precies vertellen wie ik was hoe oud ik was en wie er familie is van mij. Ze vertelde ook dat mijn beschermengel haar dat heeft verteld; namelijk mijn overgrootoma die ik nooit heb gekend.

Heeft iemand hier meer kennis over? Kan ik contact leggen met haar? Haar bedanken?

Alvast bedankt!
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Bedanken kan altijd. Contact leggen kan echter een moeilijkheidsgraad bevatten: namelijk het oppikken van signalen. De een krijgt heel duidelijk een signaal terwijl de ander een signaal niet door heeft. Soms kunnen de aller daagse dingen al volop boodschappen zitten, zie je vaak dubbele getallen op de klok of krijg je bepaalde dromen.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Wat ontzettend bijzonder dat deze persoon dat allemaal door had gekregen. Mooi.

Ik geloof dat zij de boodschap ondertussen wel al van je gehad hebt..... je hebt aan haar gedacht, bedankt.... je afgevraagd hoe je haar kunt bedanken..
Als het fijn voelt kun je dat net als Silver doen in een meditatie of in een gebed. En dan nu ''expres'' /bewust.

En dan proberen niet perse een antwoord terug te krijgen...niet er teveel mee bezig zijn.
En dan kan het zo zijn dat je iets hoort, ruikt of denkt dat aan je overgrootOma doet denken. Of je droomt over haar.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Wat een bijzondere gebeurtenis. Schrok je niet?
Contact leggen kan zeker maar vraagt wel oefening. Belangrijk om jezelf eerst goed te aarden, goed je lijf te voelen en bescherming te vragen van je gidsen / het licht.
Ik heb onlangs geleerd wat een verschil dit maakt. Ik kreeg al langere tijd van alles door en gelukkig kon ik het wel relativeren door te weten dat het aan de andere kant ook maar gewoon mensen zijn net als hier. Je hoeft niet alles aan te nemen wat je hoort maar nu heb ik geleerd hoe je het zuiver doet maakt dat wel echt verschil. Maar wees je er in ieder geval bewust dat als je contact probeert te leggen, dat je totdat je het verschil leert voelen in energieën je niet alles eraan ophangt.
 

Jennifer

Bekend lid
Nieuw lid
Hallo allemaal,

Een paar jaar geleden ben ik door een vreemde op straat aangesproken. Deze persoon kon mij precies vertellen wie ik was hoe oud ik was en wie er familie is van mij. Ze vertelde ook dat mijn beschermengel haar dat heeft verteld; namelijk mijn overgrootoma die ik nooit heb gekend.

Heeft iemand hier meer kennis over? Kan ik contact leggen met haar? Haar bedanken?

Alvast bedankt!

Vanaf de overgrootmoeder is de vierde generatie. Ik weet niet hoe oud je bent maar ongeveer geschat leefde die in de tweede helft van de negentiende / begin twintigste eeuw. Dat is een tijd waarin spiritisme hoogtij vierde. In tijden waarin er een machtsvacuüm ontstaat, is er veel belangstelling voor spiritistische zaken. De deur die dan geopend wordt naar de geestenwereld komt in de vierde generatie tot een climax en/of een oplossing. Met andere woorden de vloek (van het openen van een deur naar de geestenwereld) werkt door tot in de vierde generatie.

Een vreemde die je ongevraagd aanspreekt met paranormale informatie klinkt voor mij niet als iets wat van de Allerhoogste komt.

Aan de andere kant kwamen de engelen die de Heilige Familie bezochten (Maria voor de geboorte van Jezus) ook ongevraagd, en die kwamen wel van de Allerhoogste, dus het kan wel.

Bovendien in katholiek verstaan geldt dat een gestorven familielid inderdaad je beschermengel kan zijn en dan dus wel degelijk van de Allerhoogste, God de Vader, komt. Het zou dan interessant kunnen zijn om zoveel mogelijk te weten te komen over je overgrootmoeder. Wie zij was, wat ze deed, of ze gelovig was, of ze misschien van katholieke huize is geweest.

Er is een gebed dat je misschien aanspreekt, dat je zou kunnen bidden, van oudsher bij het slapengaan maar het kan op elk gewenst moment worden gedaan:

Engel van God
die mijn bewaarder zijt
aan wie de Goddelijke Goedheid mij heeft toevertrouwd,
verlicht, bewaar, geleid en bestuur mij.
AmenIndien zij echt een gelovige was, werkelijk in Christus was en dus is (want onze God is een God van levenden, niet van doden), kan ze niet bezeten zijn geweest. Ik zou maar wel heel voorzichtig zijn, want ook de duivel doet zich voor als een engel van het licht. En demonen kunnen ook de gedaante aannemen van een geliefde die overleden is. En mede daarom verbiedt God het contact zoeken met overledenen en het raadplegen van geesten. Niet omdat Hij niet van je houdt maar juist omdát Hij van je houdt.

 
Laatst bewerkt: