Meditatie ervaringen / gevoel

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Goud

Afgeleid van oranje en teal geeft goud ons succes in alles wat we ondernemen. Het verbindt ons met de hoogste spirituele eigenschappen en het ontwikkelt gevoelens van warmte, liefde en medeleven; iedereen die in aanraking komt met de stralende kracht ervan, wordt er door beïnvloedt. Volledige kennis van alle goudeigenschappen is meer dan we kunnen bevatten en toch kunnen we dat bereiken als we ons openstellen voor de invloed ervan. De complementaire kleur van goud is indigo, dus als uw overzicht veel goudenergie laat zien, kunt u wellicht wat meer indigo in uw leven brengen.

Goud - lichamelijke gezondheid

Goud kan de alvleesklier beïnvloeden, die in verbinding staat met een van de secundaire chakra's die vitaliteit aan het lichaam geven. Het beïnvloedt de bloedcirculatie en het geraamte. In sommige homeopathische middelen wordt goud in verdunde vorm gebruikt om depressie te behandelen; in de gewone geneeskunde wordt het gebruikt bij klachten van de ruggengraat, artritis en reuma. Een evenwichtige hoeveelheid goud in ons leven zorgt ervoor dat we ons erg vitaal voelen. Met een teveel gaan we te ver en raken we uitgeput en met te weinig krijgen we soms het gevoel dat het leven geen zin heeft.

Goud - emotionele gezondheid

Voldoende goud in iemands kleurenkaart zorgt ervoor dat emoties als liefde, medeleven, macht, zelfwaardering, moed en passie in evenwicht zijn en erop gericht zijn om anderen te helpen. Is er te veel goud, dan worden we egocentrisch en zoeken we de macht voor onszelf. Te weinig goud maakt ons egoïstisch en veeleisend, waardoor we een slecht karakter ontwikkelen.

Goud - spirituele gezondheid

Een gouden persoon straalt blijdschap en geluk uit en denkt niet aan z'n eigen gerief. Omdat goud de kleur is van de spirituele leraar, wilt u de lagere persoonlijkheid transformeren tot het hoogste dat bereikt kan worden, en u wilt anderen helpen hetzelfde te doen. Net als de alchemisten probeert u onedel metaal in goud te veranderen. Wanneer u dit bereikt hebt, werkt u vanuit het kruinchakra en hebt u de ware betekenis van onvoorwaardelijke liefde gevonden. Met uw innerlijke wijsheid zult u deze liefde aanwenden ten gunste van anderen.

Ontleend aan: http://www.loesje.info/esoterie/kleurenbetekenis.htm
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Als ik jullie ervaringen met meditatie lees dan heb ik op dit vlak nog een hoop te leren en toch denk ik dat ik vaker "mediteer" en aard zonder hiervoor specifiek handelingen te ondernemen. Ik noem het naar mijn nul-punt gaan en het op mijn Zelf richten wanneer ik merk dat ik in onbalans raak. Soms ervaar ik een overdaad aan energie waardoor ik voel dat ik mij moet aarden of terug moet gaan in mijn Zelf. Soms krijg ik spontaan het gevoel van gekriebel of getintel rond mijn kruin of het gevoel alsof iemand met gespreide hand mijn schedel net boven de oren vastpakt. Soms voel ik spontaan de derde oogplek op mijn voorhoofd alsof er een koele bries tegen geblazen wordt. Op dit soort momenten richt ik mij dan op mijn Zelf en maak mij even los van het leven om mij heen. Vooral in de tijden waarin ik heel erg behoefte had aan steun en raad was dit in allerlei vormen super actief, waaronder ik ook het verschijnen van dubbele cijfers beschouw en ik mij dan weer heel bewust wordt van mijn Zelf. Ook kreeg ik dan dagen achter elkaar het gevoel alsof ik een net iets te klein mutsje op mijn hoofd had waardoor ik de band om mijn hoofd voelde. Luisteren naar bepaalde muziek kan mij ook naar mijn nul-punt brengen waardoor ik los kom van alles om mij heen. Maar ik denk dat dit allemaal nog te oppervlakkig is.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik denk dat meditatie ook heel veel vormen kent. En dat het soms ook helemaal niet lang hoeft te duren.
Een paar weken terug fietste ik naar mijn werk, ik voelde me vreemd zweverig, en een beetje licht in mijn bol, ik dacht er kan wel weer iets in mijn lijf niet in orde zijn maar misschien ben ik gewoon slecht geaard op dit moment? Ik vroeg mijn Gids, kun je me helpen met aarden, want ik lijk zo zweverig, als ik me beter dien te aarden help je me dan? Opeens voelde ik mijn voeten gloeien, leek wel of ik ze in een kacheltje had gestoken, geen pijnlijke warmte, maar een heerlijk soort warmte, de rest van mijn lijf behield wel mijn temperatuur die ik al had.
En toen was de lichtheid in mijn bol weg, en voelde ik me ineens veel steviger.
Het gloeiende gevoel in mijn voeten was weer weg toen ik op het werk aankwam en mijn fiets neerzette, maar ik voelde me weer als herboren.
Ik denk dat lange meditaties en er helemaal voor gaan liggen soms helemaal niet nodig zijn. Bij mij werkt het op een korte manier, met slechts een vraag ook.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Oh wat mooi Muriel. Dit soort bevestigingen heb ik ook al eens ervaren. Op dat vlak herken ik veel meer zaken. Maar er inderdaad bewust voor gaan liggen of zitten waarbij mensen in een trance raken. Nee, dan voel ik mij echt knullig op dat vlak. En toch heb ik het gevoel dat ik mij hierin meer moet gaan verdiepen zodat ik meer leer dan ik nu doe. Het voelt alsof ik me door dit gebrek niet volledig of naar mijn mogelijkheden ontplooi. En dat mis ik ergens wel. Ooit heb ik yoga gedaan en had een prachtige ervaring en dat hou ik echt vast in mijn gedachten en heb er steun aan.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik heb jaren geleden korte tijd aan yoga gedaan om mij beter te leren ontspannen, en op één van die avonden kreeg ik een prachtige visualisatie opdracht die ondersteund werd door rustgevende muziek en die mij tot op de dag van vandaag nog vers in het geheugen staat. Dit gaf mij toen een heel bevrijdend gevoel.
De yoga sessie begon met enkele ademhalingsoefeningen en wat strekoefeningen van alle spieren, en nog enkele andere oefeningen. Tegen het einde van de sessie werd ons gevraagd te gaan liggen op een mat of badhanddoek en in een ontspannen positie op onze rug te gaan liggen. We werden gevraagd vanuit onze buik te ademen om onze gedachten uit te bannen met behulp van begeleide stappen. We volgden de aanwijzingen van de trainer letterlijk op toen hij onze aandacht op ons eigen lichaam vestigde om ons bewust te maken van elk deel ervan en om ons te laten focussen en onze hoofden leeg te maken. Met een rustige stem vroeg de trainer om ons een prachtige vogel voor te stellen en wij zouden die vlak voor ons op de grond zien landen. Maar geleidelijk zou de vogel ook groter worden. Een grote vogel, waarbij wij zelfs op de rug zouden kunnen zitten. En het voelde goed. De veren zouden zijdezacht zijn en het dier zou prettig warm onder ons voelen. Een totale rust zou van dit zelfverzekerde dier uit gaan en het zou onze vriend zijn. De vogel zou ons meenemen in de lucht en we zouden veilig zijn, beschermd. We hoefden ons nergens zorgen om te maken omdat deze vogel voor ons zou zorgen. We gingen hoger en hoger, maar niet hoger dan dat wij zelf prettig en veilig vonden. En als wij naar beneden keken, dan konden wij onze eigen tuin zien, ons huis, mensen die wij lief hadden, zelfs onze hele omgeving. Het gaf mij een bevrijd en zorgeloos gevoel. Hoog in de lucht zag ik die blauwe lucht waarin wollige wolken dreven die op watten leken. Geen wind om mij heen en een aangename temperatuur. Ik zag de zon aan de horizon die zilveren lijnen langs de wolken schilderde. Het was een geweldig gevoel. Ik kon de mensen om wie ik gaf onder mij in die tuin zien en ik voelde mij zo gelukkig dit mee te maken. Na een tijd daar zo hoog gevlogen te hebben, begon de vogel geleidelijk neer te dalen tot het de aarde weer bereikte en hij wachtte geduldig tot ik afstapte. Ik kon mij zelfs voorstellen hoe ik de vogel bedankte voor deze mooie reis. Zo kalm als de vogel was gekomen, zo vertrok hij ook weer en ik zag hem wegvliegen. Ik heb werkelijk zoveel van dit moment genoten, dat ik haast niet wilde dat het voorbij was, maar we moesten weer terug naar het hier en nu en werden daarin begeleid door de trainer. Het was op dat moment dat ik merkte dat een vloed aan tranen over mijn gezicht liep, gewoon zomaar. Ik voelde mij zo bevrijd, zo vredig. Haast als een heerlijke droom waar je maar niet uit wilt ontwaken. Een totale kalmte was over mij gekomen en 's avonds in mijn eigen bed wilde ik graag deze ervaring weer beleven, dus vanaf dat moment probeerde ik vaker op mijn vogel te klimmen, of andere ervaringen mee te maken die mij een zelfde gevoel zouden geven.
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Ik heb al een aantal dagen de drang dat ik mezelf met goud licht moet vullen in gedachten. Nu heb ik daar nog net de tijd voor genomen..
Hebben jullie dat ook wel eens, dat je heel helder steeds de boodschap krijgt van vul je met die kleur?
Wat ik elke morgen probeer te doen is mezelf proberen voor te stellen dat ik in een gouden bol sta die me beschermt tegen energie van anderen. Die tip heb ik gekregen aangezien ik alles heel veel aantrek.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Wat ik elke morgen probeer te doen is mezelf proberen voor te stellen dat ik in een gouden bol sta die me beschermt tegen energie van anderen. Die tip heb ik gekregen aangezien ik alles heel veel aantrek.
Die tip gaf de medium mij destijds ook omdat ik van alles oppikte maar nog geen basis had om mij te beschermen. Ze zei: "Plaats jezelf in een glazen bol en sluit iedereen die je lief is in je armen. Zo kunnen negatieve invloeden je niet bereiken en ben je beschermd, maar positieve energie kan er wel doorheen." Ik beeldde me dan een glazen kerstbal in en dat hielp enorm. Tegelijkertijd raadde zij mij toen aan een labradoriet te kopen en ik zou hem zelf moeten voelen om de juiste steen te vinden. Ik zou hem elke nacht in een glas water moeten leggen en 's morgens het water op moeten drinken om mijzelf ook van binnenuit te reinigen. Ook zei ze dat ik hem direct op mijn huid moest dragen en nooit anderen mijn steen moest laten aanraken omdat dan hun energie op de steen zou komen. Eerste paar dagen kreeg ik er een schraal gevoel van in mijn keel maar na een paar dagen was dat weg.
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Vanmorgen had ik wel een meditatie ervaring waarvan ik me afvraag of jullie het herkennen: (ik probeer het te omschrijven)

Opeens overkwam me iets waardoor het leek alsof ik in een achtbaan zat die net door een dalende scherpe bocht ging.
Ik voelde dat meer in mijn hoofd. Naast die achtbaan dacht ik aan een vliegtuig die een minder prettige landing maakt (alhoewel heb ik dat gelukkig nog nooit heb meegemaakt.) Uiteraard wist ik wel dat ik gewoon stil lag maar ik denk niet dat ik mijn gezichtsuitdrukking op dat moment had willen zien. o_O<-- wat hier vast wel op leek, op die ogen na.

Het was niet echt een erg prettig gevoel, maar de laatste tijd met mediteren had ik veel moeite met echt in mezelf te kunnen keren dus op zich had ik wel zoiets van: succesvolle meditatie. Wie weet heeft het te maken met een gebeurtenis uit een vorig leven.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Het enige waarmee ik het kan vergelijken is wanneer je hart een slag overslaat (heb ik jaren geleden gehad toen ik wat overspannen was) en dan ervaar je zo'n vallend gevoel.
 

Christian

Bekend lid
Forum lid
Mijn ervaringen zijn heel wisselend. Ik zet altijd muziek op. Liefst geen zang. Soms voel ik lichtmomenten aankomen. Dan adem ik diep en rustig in. Er komen dan verschillende vormen van licht figuren voorbij. Dar zitten ook wel hoofden en ogen bij. Dit is altijd kristal wit. Kleuren niet zo veel. Ook praat ik tijdens mijn meditaties tegen mijn onzichtbare vrienden. Helaas nooit geen reactie. Tijdens mijn meditaties lig ik op bed en voel dan het bed niet meer. Alsof je zweeft. Met mijn handen beweeg ik dikwijls in de lucht en voel dan overal de energie stralen vanuit mijn handen. Zo sterk dat er onderhuids iets gaat kruipen. Een heel fijn gevoel. Dit doe ik ik zittend als ik morgens opsta.
Heel ontspannend alles bij elkaar.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Ik krijg wel wat dingen door die je Mischien kan gebruiken.

Ik heb al een aantal dagen de drang dat ik mezelf met goud licht moet vullen in gedachten. Nu heb ik daar nog net de tijd voor genomen..
Hebben jullie dat ook wel eens, dat je heel helder steeds de boodschap krijgt van vul je met die kleur?
Ik zal het morgen maar eens doen, nu ik dit schrijf lijkt het ook net of iemand me bij mijn schouder pakt, uit het niets voel ik een gigantische warmte alsof iemand me aanraakt, misschien als teken doe het nou?
Ik besef me dat mijn afbeelding ook goud bevat, ,maar verder heb ik eigenlijk niets in goud mijn sieraden zijn allemaal silver, en in huis heb ik ook vrijwel niets met goud. Wat zou de reden van goud zijn?
Dit lijkt mij het begin van een transformatie, heel interresant dat je dit te horen krijgt muriel. Het lijkt er op dat je samenwerking met god(en) en engelen steeds sterker word. Je krijgt subtiele signalen binnen die je verder op je pad brengen..

Vanmorgen had ik wel een meditatie ervaring waarvan ik me afvraag of jullie het herkennen: (ik probeer het te omschrijven)

Opeens overkwam me iets waardoor het leek alsof ik in een achtbaan zat die net door een dalende scherpe bocht ging.
Ik voelde dat meer in mijn hoofd. Naast die achtbaan dacht ik aan een vliegtuig die een minder prettige landing maakt (alhoewel heb ik dat gelukkig nog nooit heb meegemaakt.) Uiteraard wist ik wel dat ik gewoon stil lag maar ik denk niet dat ik mijn gezichtsuitdrukking op dat moment had willen zien. o_O<-- wat hier vast wel op leek, op die ogen na.

Het was niet echt een erg prettig gevoel, maar de laatste tijd met mediteren had ik veel moeite met echt in mezelf te kunnen keren dus op zich had ik wel zoiets van: succesvolle meditatie. Wie weet heeft het te maken met een gebeurtenis uit een vorig leven.
Leuk om te lezen nicolebonnie..
De dingen die je ziet en voelt zijn eigenlijk heel normaal voor een meditatie. We zien en of voellen allemaal verschillende dingen tijdens onze meditatie. Laat je verwonderen door alles wat je ziet en voelt. Dit zal je verder op je pad brengen.
Op de momenten dat je meditatie een spannende wending krijgt kun je je gaan concentreren op je ademhaling. Dit kun je bijvoorbeeld doen door tot 10 te tellen en van 10 terug naa 0 te tellen. Bij '1' adem in.., en adem uit.. '2' adem in.., en adem uit.. etc. Dit gaat je zeker helpen om je ervaringen toe te laten, en tevens in balans te blijven tijdens je meditaties. laat je verwonderen..

Als ik jullie ervaringen met meditatie lees dan heb ik op dit vlak nog een hoop te leren en toch denk ik dat ik vaker "mediteer" en aard zonder hiervoor specifiek handelingen te ondernemen.
Je hebt het wel in je Pendel, je mag het doel om iets te berijken tijdens een meditatie helemaal laten varen.
Het moment opzich, om even met je ogen dicht te gaan zitten is al een cadeautje..
Maak er een ritueel van, iets leuks.. steek een wierookje aan of een kaars en ga je lekker ontspannen. Ga convertabel zitten, sluit je ogen en laat alles varen..
 
Bovenaan Onderaan