gouwepeer

Admin
Medewerker
Er is op aarde een 'biologische vernietiging' gaande van diersoorten die groter is dan gedacht. Wetenschappers denken dat er een massa-extinctie aan de gang is, zoals in de prehistorie.
Wetenschappers hebben bedreigde en niet-bedreigde diersoorten onderzocht. Vele soorten verliezen in razendsnel tempo leefgebied door menselijke overbevolking en overconsumptie.

Zo verloor bijna de helft van de zoogdieren op het land zo'n tachtig procent van hun leefgebied in de afgelopen eeuw.

Uit het onderzoek, gepubliceerd in wetenschappelijk blad PNAS, blijkt dat een derde van de soorten die leefgebied verliezen, niet als bedreigd wordt aangemerkt. De afgelopen decennia is 50 procent van alle dieren verdwenen van aarde. De wetenschappers concluderen dat een nieuwe massa-extinctie al verder gevorderd is dan gedacht.

Somber
De wetenschappers zien de komende twintig jaar somber in: "Er zullen steeds krachtigere aanvallen op de biodiversiteit plaatsvinden."

"De mensheid zal uiteindelijk een hele hoge prijs moeten betalen voor het reduceren van het enige leven dat we kennen in dit universum."

De laatste massa-extinctie was 65 miljoen jaar geleden, toen stierven alle dinosauriërs uit.

Bron: nu.nl
 
M

marieke

Gast
Als 65 miljoen jaar geleden de dinosauriers aan de beurt waren, is het dan erg gek om te denken dat het nu onze beurt ook wel eens kon wezen?
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
"Wij" hebben technieken ontwikkeld om het gevaar aan te zien komen en maatregelen te nemen. Helaas zijn we ook in staat om ons zelf te vernietigen.
 
M

marieke

Gast
Ik heb er nog eens goed over nagedacht. En ik ben bang dat de technieken die we ontwikkelen meer geschikt zullen zijn om ons zelf te vernietigen.
Alleen staat niemand die iets ontwikkelt stil bij de consequenties die dit kan hebben!
In het gunstigste geval zien we het gevaar aankomen, maar hebben we de stap voor de maatregelen dan al gezet? Die had tegelijk met de techniek ontwikkeld moeten worden!
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Dit zijn technieken om de potentiële vijand af te schrikken. Helaas kan dit dus ook tegen onszelf worden gebruikt. Op die manier blijft het ook spannend rond Noord Korea.
 

Hilarion

Bekend lid
Forum lid
De mens leeft alleen maar voor geld, macht. De meeste mensen leven niet op gevoel, althans niet de leiders. Wantrouwen op andere machten maakt dat vernietiging van een ander voorrang heeft. Overbevolking valt daar ook onder. Als de leiders en regeringen zich nou een kwetsbaarder op gingen stellen en gingen regeren met gevoel, dan zou er iets moois kunnen gaan gebeuren. Geboortebeperking is op dit moment noodzakelijk om als mens en dier te overleven. 1 tot max 2 kinderen per gezin wereldwijd. We zullen wat luxe moeten inleveren om al de vernietiging te remmen. Stoppen zal niet meer gaan ben ik bang. Het is dus aan ons allen om dit te veranderen. Persoonlijk heb ik niks met macht. Ik leef op gevoel. Liefde voor het leven, dit in de grootste zin van het woord. Geef elkaar ruimte en licht. Liefdegroetjes, christian
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
We zullen wat luxe moeten inleveren om al de vernietiging te remmen.
Helaas zal dat met mensen zoals bijvoorbeeld Donald Trump weinig uitmaken. Zij hebben zoveel invloed (geld en macht) dat de vernietiging alleen maar verder door zal gaan.

De duurzame energie blijkt achter de schermen ook niet zo duurzaam, maar hier is een hoop geld mee te verdienen. De productie van de magneten voor o.a. windmolens leveren een gigantische gifmeer. Elektrische auto's stoten geen uitlaatgassen uit, maar de productie van de accu's staan gelijk aan ongeveer 20 jaar autorijden met een gewone verbrandingsmotor wat vervuiling betreft. Verder worden nog steeds veel elektrische auto's geladen met stroom uit kolencentrales.

3711db46fe04fd6fe853ab5f04c686dd.jpg
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Tja voordat er genoeg mensen zijn die bereid zijn een deel van hun luxe in te leveren..
Ik denk dat veel mensen helemaal niet beseffen hoe schadelijk de drukte om ons heen is. Het lawaai, de luchtvervuiling, te weinig groen, te weinig dieren, te weinig rust, teveel mensen etc.
Er is een hoop luxe nodig om dat ongemak weer te compenseren. Een soort vicieuze cirkel. Afkicken van luxe die in eerste instantie ter compensatie dient van de pijn door gebrek aan rust en natuur.
Veel mensen beseffen wel hoe helend de natuur kan zijn maar willen niet tot zich door laten dringen hoe verdrietig de huidige situatie eigenlijk is.
Voelt een beetje als een roker die niet wil weten hoe schadelijk het roken is.