gouwepeer

Admin
Medewerker
Mark Wahlberg is een Amerikaanse acteur, producent, zanger en voormalig rapper, geboren op 5 juni 1971 in Dorchester, Massachusetts, VS. Hij begon zijn carrière als rapper onder de artiestennaam Marky Mark, en maakte deel uit van de groep Marky Mark and the Funky Bunch. In die periode behaalde hij succes met nummers als "Good Vibrations".
Na zijn muzikale carrière maakte Wahlberg de overgang naar acteren en kreeg hij bekendheid met zijn rollen in films als "Boogie Nights" (1997), waarvoor hij een Academy Award-nominatie ontving, en "Three Kings" (1999). Hij heeft sindsdien in tal van succesvolle films gespeeld, waaronder "The Departed" (2006), waarvoor de film de Academy Award voor Beste Film won.
Andere opmerkelijke films waarin Mark Wahlberg heeft gespeeld, zijn onder meer "The Fighter" (2010), waarvoor hij een Academy Award-nominatie ontving voor Beste Mannelijke Bijrol, "Ted" (2012), "Lone Survivor" (2013), "Daddy's Home" (2015) en "Transformers: Age of Extinction" (2014).
Naast zijn acteercarrière is Wahlberg ook betrokken bij het produceren van films en televisieprogramma's. Hij is mede-eigenaar van de burgerketen Wahlburgers en heeft zakelijke belangen in verschillende andere bedrijven. Mark Wahlberg staat ook bekend om zijn betrokkenheid bij filantropie.
Confused Mark Wahlberg GIF by 20th Century Fox Home Entertainment