A

Anonymous

Gast
Ik heb al een paar jaar last van maagzuur. Ik wil daar geen medicijnen meer voor innemen. Heel soms heb ik ook erg pijn bij mijn keel chakra.
Weet er iemand of er ook kruiden zijn die het verlichten of eventueel verhelpen?


Groetjes Kristal32
 
A

Anonymous

Gast
Hoi Kristal


Wat je eens kunt proberen is zoethout dat schijnt tegen maagzuur en maagslijmvlies ontstekingen te helpen.
 
A

Anonymous

Gast
in plaats van het gevolg te betrijden, zou je er ook voor kunnen kiezen om de oorzaak aan te pakken. Meestal ligt de oorzaak in het vasthouden van spanning op je maag.

Herken je dit en weet je waar dit vandaan komt? (en wil je hier naar kijken :wink: )

Liefs en warmte, Bigbear
 

Water Spirit

Actief lid
Forum lid
Hoewel ik voorstander ben van een natuurlijke aanpak is het wellicht handig om je huisarts te consulteren. Brandend maagzuur kan op den duur wel klachten geven (maagzweren) en veelal veroorzaakt door het Phylorisbacterie die tegenwoordig goed te verhelpen is met een kuur. Voor de rest is uiteraard matig met koffie, alcohol, roken, suiker/koolhydraten, vlees, melkproducten en vet. Warme melk wordt vaak aangeraden, juist niet doen. Melk is eigenlijk helemaal niet goed voor de maag.
 
A

Anonymous

Gast
als ik er last van heb neem ik zo'n yoghurt drankje met LCG bacterien , moest dit nemen voor darmklachten maar voor je maag helpt het ook heb ik gemerkt, heb ooit een maagzweer gehad dus neem ook liever niets chemisch/pillen, nu als onderhoud 2 a 3 keer in de week een glas hiervan, gaat prima, Yakult zou ik niet doen, dat valt bij mij te zwaar.
 

m!rj@m

Bekend lid
Forum lid
Bij mij helpt munt goed.
Kan als thee ,maar ook gewoon een pepermuntje.(soms2 of 3 pepermuntjes :mrgreen: )
 
A

Anonymous

Gast
Als ik erg gespannen ben of in een rot situatie zit met negatieve invloeden.Dan krijg ik erge brandend maagzuur.Melk is de enige manier om het te doen verhelpen, mijn huisarts zei dan dat moet je melk drinken paar jaar jaar terug, en inderdaad Weg brandend maagzuur (gnws)
 
Bovenaan