gouwepeer

Admin
Medewerker
welke distro gebruik jij ?
Ik ben begonnen met RedHat 9 (van voor de afsplitsing naar RHEL en Fedora. Daarna heb ik een paar versies van Fedora Core gedraaid. Vervolgens met Gentoo gespeeld (een vervelende klus om te installeren, maar eenmaal draaiend super stabiel).
Verder heb ik ook nog Slackware, Backtrack Linux, Mandrake, Mint en Zorin uitgeprobeerd, maar maak ik al weer enkele jaren gebruik van Ubuntu.

RedHat 9 was voor mij destijds een nieuwe ervaring, zeker omdat ik toen nog geen Linux systeem gewend was. Volgens mij was dat in 2003/2004. Fedora Core had ik via het blad Linux Starter, waarbij de installatie dvd zat bijgesloten. Daarop heb ik toen ook mijn eerste LAMP server geïnstalleerd om daarmee te experimenteren.
Gentoo was echt vanaf de Life cd alles handmatig instellen met behulp van het handboek. Een ideaal systeem om Linux te leren kennen.
 
V

Verwijderd lid 1288

Gast
Mijn complimenten voor de eerste twee post in dit topic.

Ontbreekt niets aan, behalve misschien dat Stallman een hacker was en dat hij en andere het maar niks vonden dat ze niks mochten delen, omdat Unix propertairy software is.

Dat was hun motivatie om GNU te starten :)

Op een dag kwamen deze mannen Linus Torvald tegen. Die wel een kernel had maar niet zeg maar de GNU tools.
Richard en de andere hadden geen kernel.
En toen werd Linux geboren.

Revolution os.


Ooit zat er een dvd of cd ? bij een computer blad, van SUSE 9.
Met instructies en een heel verhaal, dat het echt niet zo moeilijk meer was om Linux te installeren.

In vergelijking met nu, is het alleen nog maar simpeler geworden. Als mensen aan mij vragen of het moeilijk is om Linux te installeren, dan vraag ik, kan je zelf Windows installeren?

Mijn pc's zijn al jaren dual boot omdat ik ook een gamer ben. Met sommige spellen heb ik gewoon nog windows nodig, al word die lijst gelukkig korter en korter.

Eerste was geloof ik windows XP en SUSE 9.
Later windows 7 en toen openSUSE.
Op dit moment windows 10 pro en openSUSE tumbleweed.