Klenie

Forum lid
Forum lid
Mijn vader is in juli 2019 in een verpleeghuis overgegaan. Er zijn dingen gebeurd waardoor ik denk dat hij me opzoekt.
Als enige in het gezin ruik ik soms een brandlucht (vader was brandweerman), gevoel van handen op m'n rug (wordt op die plek dan warm), als ik naar het ouderlijk huis rijdt een ongelofelijk blij gevoel krijgen en om me heen kijken alsof het nieuw is (ik sta op slechte voet met moeder die narcist is), er vallen foto's en boeken zomaar op de grond, m'n naaimachine die klaar stond om te beginnen ging naaien terwijl ik er 5 meter vanaf zat (geen tocht, dieren of omgevallen pedaal), ingevingen en een zeker weten bij vragen waar ik mee worstel etc.
Het geeft me een veilig gevoel dat hij over me waakt en dat ik hem vragen kan stellen. Via mij kan hij ook nog voor de anderen van het gezin zorgen ook al is hij niet meer lijfelijk hier.

Wat mij na zijn heengaan erg geholpen heeft zijn de boeken van het medium W.A.H. Mulder-Schalekamp, haar entiteit heet Emed.
Het heeft mijn gevoel versterkt dat er meer is dan alleen dit leven op aarde.
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Nog gecondoleerd met je vader. Ik vind het wel erg mooie tekens die je hebt ontvangen. Ik wens heel veel sterkte en kracht toe. [kaarsje]

Ik heb zelf niet echt ervaring met lichtbollen, afgezien van af en toe orbs of foto's.
In juli hebben wij onze labrador Monthy verloren en dat overledenen tekens sturen via muziek kan ik bevestigen. Mijn zus en ik hebben jaren geleden een nummer omgetoverd tot Monthy Song en dit nummer is vlak na zijn heengaan een aantal keren op verschillende radio zenders geweest, terwijl je hem normaal gesproken niet vaak hoort. Bij mijn zus in de auto kwam hij zelfs erop op het moment dat ze met haar vriend langs Monthy's geboorte kennel reed, (om hem dat te laten zien). Ook Bonnie (hondje van vroeger) laat zich wel eens horen via een nummer van Bonnie Tyler.

We zijn nu zo'n 4 maanden verder en ik heb Monthy nu 3x keer mogen zien. Waarvan 2 keer in een uittreding van mezelf. Ik heb dit destijds hier gepost, onderstaand is een quote uit mijn topic: Monthy's laatste dag op aarde/ en tussen de sterren

Zoals verwacht zou het een emotionele/bijna slapeloze nacht worden. Ik ben begonnen met een tijdje te mediteren, licht en liefde naar Monthy sturen. Daarna nog even opgestaan en wilde ik toch maar proberen te gaan slapen. Ik had al zo'n gevoel van ik wil uitreden of iig een ervaring. Echt oproepen kan ik dit niet. Ik ben op de zij gaan liggen waarop het in het verleden al vaker gebeurd is. Ik had dit jaar nog maar 1 uittreding gehad, vorig jaar heb ik er redelijk wat gehad.. In slaap vallen lukte niet, de tranen hielden dat ook tegen en ik was inmiddels alweer gedraaid voordat het gebeurde.. Ik had echt het gevoel alsof ik hier hulp bij had van een engel want het ging heel soepel en ik ging meteen heel ver omhoog. Ik heb inmiddels geleerd dat als ik zicht wil hebben tijdens zo'n ervaring, ik me via m'n gedachten m'n 'ogen' moet openen. Dit is best moeilijk uit te leggen eigenlijk, ik voel de connectie met m'n lichaam uiteraard nog en voel me alsof ik me op 2 plekken bevind. Zo heb ik wel eens boven onze straat gekeken, (ongeveer een jaar geleden denk ik nu) het beeld is dan natuurlijk niet zo helder als in het dagelijks leven.

Ik kwam nu heel snel bij de sterren aan, de sterren bevonden zich niet boven me maar om me heen. Ik bevond me diep in het heelal en toen zag ik Monthy :D. Ik zag Monthy eigenlijk in snelle bewegingen voor me/om me heen bewegen. Echt met een heel blije snoet zoals we hem kennen in de goede gezonde tijd, heel speels met de tong naar buiten. Het ging echt heel snel en het was krachtig, ik was ook niet lang daar. Maar het voelde voor mij echt alsof Monthy wilde laten weten dat het goed was, dat hij vrij was, vrij van pijn, angst en stress. En zo bewoog hij zich ook, vrij als een vogeltje eigenlijk.

Dit was echt heel emotioneel maar ook heel erg mooi en hielp toen heel erg met de verwerking. De 2e keer was zo'n 2 maanden later en dat was er eentje waarbij ik in mijn slaapkamer bleef, aan Monthy dacht en hij toen voor me stond in levende lijven zo leek het. Hij zag er uit zoals op de foto in mijn handtekening, in z'n beste jaren.<3 Die uittredingen zijn heel vluchtig, hier kon ik hem een paar keer aaien/knuffelen en toen was ik weer terug. Maar ze zijn wel heel krachtig! In diezelfde periode heb ik Bonnie ook eens gezien middels een uittreding. Het werkt heel erg met gedachten, probeer ik dan via gedachten (kan het niet altijd sturen) iemand te roepen dan lukt dat meestal. Zo heb ik ook een ervaring gehad met opa, al leek dat half droom/half uittreding, was hij jonger en kon ik de omgeving niet plaatsen (leek een werkomgeving en daarna in eens een zwembad). Maar goed, dat kan ook wel een spirituele ervaring zijn geweest, soms zijn ze wat vager en kan het voor een gedeelte een droomwereld zijn?

Ongeveer een weekje geleden heeft Monthy me in een droom bezocht (de 3e ervaring met Monthy.) In mijn droom kwamen mijn ouders net thuis van een wandeling. Ik zag ze de poort binnenkomen vanaf m'n slaapkamer raam. Ik herinner me dat ik emotioneel was. Het was donker buiten en toen zag ik Monthy achterin onze tuin. Skip zag Monthy blijkbaar ook want hij liep er naar toe. En toen riep ik Monthy's naam vanuit boven zonder me wat aan te trekken van m'n vader. (Bij hem hoef ik niet aan te komen met alles wat met spiritualiteit heeft te maken..) Monthy reageerde daar op en werd ineens heel blij en begon te springen. Hij sprong zo hoog tot helemaal voor mijn slaapkamer aan. (Wat ik ook zo mooi vind aan uittredingen nu ik ze wat vaker heb mogen hebben EN er een beetje aangewend ben: Je kunt je zo makkelijk verplaatsen, vliegen, zweven, omhoog stijgen. Dat zag ik bij die eerste ervaring met Monthy al terug, hij bewoog zo vrij als een vogel en genoot daarvan, bewegen met zijn aards lijf was de laatste jaren niet meer zo soepel.)

Hij was in die droom heel erg blij dat ik hem kon zien. Dat kwam bij mij ook een beetje over alsof hij wilde zeggen: "Yes, het is me gelukt!" Want ik kan me best voorstellen dat wanneer je pas overgegaan bent je toch weer even door moet krijgen hoe je contact zoekt met je nabestaanden? Hoe je bij hen in de dromen kan verschijnen? Nou hoop ik dat hem dat ook eens lukt bij mijn moeder en zus, zij zijn minder met het spirituele bezig dan mij, al geloven ze er wel in. (Zij zeggen wel dat ze dromen bijna nooit herinneren.) Ik heb ook wel eens dromen waarin overledenen voorkomen, maar als het vage dromen zijn of ze leven nog in de droom heb ik niet het idee dat het bezoeken zijn. Dit was bij Monthy's bezoek anders en ook het beeld blijft me zo goed bij.
 

Klenie

Forum lid
Forum lid
Net las ik een stuk over de tekenen dat er contact met je gezocht wordt. Van de 13 punten maak ik er 10 mee! Ook ik hoor bepaalde liedjes op de radio, vaak als ik verdrietig ben. M'n broertje had in de eerste week na zijn heengaan een droom: vader was thuis en liep vrolijk rond langs tafels vol eten, al zijn geliefde mensen waren er. Tegen m'n broertje zei hij dat hij weer kon lopen en nu vrij was. (hij zat in een rolstoel in het verpleeghuis) Van deze droom ging zoveel blijdschap en liefde uit dat broertje deze droom nog regelmatig, op exact dezelfde manier, verteld.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Allereerst gecondoleerd met het verlies van je vader. Ik twijfel er geen moment aan dat je via verschillende wegen contact ondervindt met overleden belangrijke personen en/of dieren uit je leven. Ik maak die zelf ook mee en heb er heel veel steun in gevonden en juist lessen door geleerd. Het verhaal van Nicole staat mij ook nog vers voor ogen.
Ik vind het heel fijn dat jij/jullie die ervaringen met ons delen.

Maar wat mij nu benieuwd maakt is het artikel dat je hebt gelezen met die 13 punten waarvan jij er nu 10 meemaakt Klenie. Is het mogelijk dat je voor ons de link naar dat artikel plaatst, want ik zou het reuze graag zelf ook lezen. Alvast bedankt!
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Wat grappig en mooi dat dit zo gebundeld hier bij ons op het forum staat. Ik was mij niet bewust van dit topic. In meerdere berichten verspreid over het forum heb ik al vaker gelezen over signalen die mensen krijgen die zij linken aan dergelijke contacten. En ik herken er ook velen van nu ik de lijst heb gelezen en kan je vertellen dat ik ze allemaal heb meegemaakt en er soms ook over heb geschreven in andere topics. Soms niet heel bewust en soms juist weer wel en erg herkenbaar tot het vinden van muntgeld op een nodig moment toe.
 

Heerda

Bekend lid
Forum lid
Mijn vrouw is overleden in de VS. Mijn schoondochter vertelde dat ze even na dit overlijden een lichtbol bij ons huis in Duitsland had waargenomen. Toen ik veel later bij een medium tijdens een telefoongesprek klaagde dat ik nooit een teken kreeg van mijn vrouw vroeg ze me om achter het gordijn te kijken. En waarachtig het bleek dat de bloem van een amaryllis zich had geopend. Kennelijk had ik een derde persoon nodig om mij als ongelovige thomas te overtuigen.
 

LightAngel

Actief lid
Forum lid
Wat ontzettend verdrietig dat jullie dat ook zo meegemaakt hebben met jullie vader........de medische wereld met zijn protocollen, het zeker weten dat het zo zit....(en al spring je hoog en laag, zij hebben geleerd dat.....).
Ik zie het zelf meer als een (medische)wereld, naast de onze, zeg maar ;)... zij zijn er zo van overtuigd dat het zo is, als zij het zien en ja, soms komt dat inderdaad over als dat 'wij maar nummers zijn'......
Heel naar en verdrietig (en mijn persoonlijke frustratie, niet alleen met mijn schoonvader, maar ook persoonlijk)


Ik wens je nog veel leuke grappen van je vader........ wat mooi is dat, hè dat het dan zo herkenbaar is...........
Hoi Pendel en Aprilbloessem en anderen van dit topic,
Alweer lang geleden dat ik dit topic weer had verlaten, maar thanks allebei (en allemaal) voor jullie toffe reacties!![toppie] Ik moest nog deze maanden flink wat verwerken, waardoor ik er neit meer toe kwam, maar gaat nu echt weer de goede kant op. Wij hebben nu zeker actie ondernomen, en er zijn enkele veranderingen doorgevoerd in het verpleeghuis, voor het welzijn van de clienten. Dat ze aan druk en limieten vastzitten begrijp ik heel goed. Maar ze vergeten vaak dat welzijn van clienten (veel) vooruit kan gaan als ze onderbrekingen hebben, en als ze soms even ergens anders heen kunnen.
Ook liefde en warmte naar de clienten en naar hun familie, doet naar mijn idee veel goeds met het welzijn en tegen uitputting. Er waren er wel enkelen die zeker oprecht aardig en sociaal waren en hun hart erin legden. Maar ook 2 die hard, kortaf en kil waren. Na pa's dood moest mijn moeder "niet zo klagen" en mijn vader "was een hele opgave omdat hij zo ontzettend zwaar was". Tussen de regels door kwam het er eigenlijk stiekem op neer dat ze ons een vet schuldgevoel ook nog aanpraatte. Gelukkig is mijn spirituele les nu geweest dat ik mezelf niet zooo lang meer moet verteren met woede en wrok. Maar dat bepaalde personen (binnen bepaalde persoonlijke onrecht situaties), het niet waard zijn, om jezelf en je lichaam kapot te laten gaan van de stress door woede. Maar dat je dingen uiteindelijk juist met liefde af kunt sluiten voor jezelf,en dat we zelf weten (incl. pa) dat we alles hebben gedaan wat kon.:)Je kunt niet op alles helaas vat hebben, maar we hebben daar het laatste woord wel gegeven, zonder ruzie, en met verstand!
Maar ik hoop dat jullie dit niet mee hoeven maken, en mocht er een medische moeilijke situatie komen, dan zou ik jullie veel liefdevolle en zinvolle bestaan voor jullei dierbaren toewensen🍀🙂
 
Bovenaan