Ik heb dat een tijdje wel gedaan en niet en wel en niet
.
Als kind had ik een hele rare relatie met eten..... er was (en is) niet veel dat ik lekker vind en als kind kon ik echt letterlijk over mijn nek gaan van eten of zelfs de geur van eten.
Ik was snel ergens vies van...en vlees wilde ik niet eten......ook geen kip en ook geen vis...... ik had er zo'n weerstand tegen (alleen de geur al) ik vond het ook zo zielig..... mijn ouders waren het daar niet mee eens natuurlijk en vonden dat aanstellerij van mij, en met name mijn vader ging daar heel raar mee om ( dat is een verhaal apart ...
), en zorgde er wel voor dat mijn afweer alleen maar erger werd.
En toen zag ik op school waar melk vandaan kwam en dat eieren baby kipje waren.....ja, toen hoefde ik dat ook niet meer ( in mijn beleving was melk nooit uit een koe gekomen, maar uit de supermarkt....en ik vond het zo gemeen dat we baby kippen aten.......a-sociaal gewoon........het heeft volgens mij wel 20 jaar geduurd voordat ik weer eens eieren at , vrije uitloop of scharrel ).
Later is dat was meer genuanceerd geworden..... vooral toen ik op mijzelf ging wonen (en mijn vader niets meer met het eten uit kon halen),
tijdje weinig vlees... maar dan wel altijd dingen die ik wel lekker vond ( dat is meestal fruit, rauwe groenten, sla... enz). Soms bij tijden meer vlees - dan had ik er echt behoefte aan - wat achteraf wel logisch is ( kon alle energie die ik kon krijgen wel gebruiken),
toen een tijdje bewust biologisch.......maar ik heb ook altijd problemen gehad met mijn darmen.... dus op een gegeven moment ben ik met biologisch gestopt......((dat had te maken met de verkeerde adviezen die ik kreeg van de alternatief therapeut... die vond dat zij beter wist wat goed voor mij was.......maar ik kon er echt totaal niet tegen.....later bleek dat ik precies die dingen at, die juist triggerde bij de darmproblemen die ik heb).
Oftewel.....van alles geprobeerd......
Het dierenwelzijn heb ik natuurlijk altijd wel achter in mijn hoofd gehad.........maar heb toch altijd ook een soort van middenweg moeten zoeken voor wat goed voor mij was..... wat ik lust......en wat wilde......en ook een tijdje mijn portemonnee.
Ik houd het tegenwoordig allemaal een beetje in het midden.......ik kijk naar labels die beloven zo diervriendelijk mogelijk te zijn dan de prijs... maar als het te gek wordt.... dan neem ik een alternatief.......soms neem ik een vegetarisch artikel (vlees kan ik het niet noemen - maar daar wordt ik vaak een beetje misselijk van - behalve de kaasschnitzel.....).